Max Einstein – De Knappekoppenclub

Titel : Max Einstein: The Genius Experiment
Nederlandse titel: Max Einstein – De Knappekoppenclub
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver:  James Patterson, Chris Grabenstein
Verteller : Andrea Emmes
Duur van het boek : 5 uur 28 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel (vlak voordat deze Engelse versie uit het aanbod werd gehaald). Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal begint met hoe slim en hoe lief het meisje Max Einstein is. In dit verhaal komen we als lezers/luisteraars in contact met enkele theorieën van Einstein (zoals relativiteitstheorie) en de wetten van Newton. Deze theorieën komen met handige voorbeelden in het verhaal aan de orde om het makkelijker te maken om te begrijpen. Zo leren we wat de tweede wet van Newton is door hoe Max denkt wanneer ze probeert te ontsnappen aan twee grote mannen. Direct na deze inleiding wordt het verhaal al best spannend, want Max wordt gezocht en de assistent van haar leraar gaat haar aangeven. Waarom ze gezocht wordt en wat de gevolgen zullen zijn gaan we ontdekken in dit verhaal.

Dit verhaal gaat over Max Einstein. Ze is helemaal alleen op de wereld en kan zich niet veel herinneren anders dan dat haar achternaam Einstein is. Er zijn twee organisaties die lijnrecht tegenover elkaar staan. De ene organisatie wil de wereld verbeteren en de huidige problemen oplossen. De andere organisatie is gericht op zoveel mogelijk winst maken. Het maakt niet uit als het ten koste gaat van anderen of van de wereld. Zo lang deze groep mensen er maar rijker van worden. Beide groepen hebben interesse in Max.

In het verhaal worden verschillende theorieën op een eenvoudige wijze aan ons luisteraars/lezers uitgelegd. We leren dan dingen zoals: als alles relatief is, hoe weet je dan wat de werkelijkheid is (relativiteitstheorie)? Het antwoord hierop krijgen we op een eenvoudige wijze zodat kinderen dit ook kunnen begrijpen. Sommige onderdelen kunnen nog steeds lastig zijn om te bevatten zoals de formule E=MC2, maar wat dit betekent wordt wel heel eenvoudig met dagelijkse voorbeelden uitgelegd en hoewel de formule lastig blijft, weten kinderen wel wat het inhoudt.

Te koop bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Engels gedownload worden in iTunes.

Verteller

De verteller heeft een prettige stem. Er komen personages aan de orde met verschillende nationaliteiten en dit laat ze best goed horen. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Op een leuke wijze leren kinderen meer over natuurkunde en vooral Albert Einstein. Ik vind de Engelse luisterversie van dit boek ook erg handig voor kinderen die voor de keuze staan of ze tweetalig onderwijs willen gaan volgen na de basisschool. Mijn zoon staat op het moment voor die keuze en ik heb hem aangeraden dit boek te luisteren in het Engels. Met behulp van dit boek kan hij ervaren hoe het is als hij leerstof in het Engels aangeboden en uitgelegd krijgt.

Naast natuurkunde komt een beetje wereldoriëntatie aan de orde. We leren dat de Mossad de geheime dienst van Israël is (denk daarbij aan de CIA van VS). Ook gaan we met Max mee naar Afrika waar jonge kinderen in de mijnen werken voor maar 1 dollar per dag om cobalt te mijnen voor de spullen die wij in het westen graag willen hebben. Hoe kunnen deze kinderen geholpen worden zodat ook zij kans krijgen op een betere toekomst?

Dit verhaal kaart de wereld aan zoals wij die aan onze kinderen gaan doorgeven. Wij laten onze kinderen een wereld vol problemen na. Deze problemen worden kort benoemd en Max Einstein gaat in dit boek aan de slag met mogelijke oplossingen. Daarbij komt duidelijk naar voren dat verbeelding (fantasie) belangrijker is dan kennis.

Ik vind dit boek erg leuk, zeer leerzaam en heel handig voor jonge tieners en vind het heel jammer dat Storytel dit boek vanaf morgen niet meer aanbiedt. Ik had mijn zoon graag (gratis binnen mijn abonnement) met dit boek aan de slag willen laten gaan. Nu zal ik het dus bij Audible moeten kopen. Ook had ik graag deel 2 met mijn abonnement willen luisteren, maar ik ben dus te laat!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *