The beautiful ashes

Titel : The beautiful ashes
Genre: Romance, fantasy
Schrijver: Jeaniene Frost
Verteller: Tavia Gilbert
Duur van het boek: 8 uur 21 minuten
Alle luisterboeken uit deze Broken Destiny serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik heb gekozen voor een speciale aanbieding van Audible Escape. Ik betaal drie maanden lang $2 per maand en mag dan zoveel boeken luisteren die ik maar wil binnen de “Audible Escape collectie”.
Omdat ik al lid ben bij Audible zou dit pakket me normaal $7 per maand kosten. Ik kan afzeggen wanneer ik maar wil dus na die drie maanden zet ik dit pakket stop. Zo kan ik voor een mooi bedrag kennis maken met dit pakket. Als ik dit pakket niet zou stopzetten gaat het bedrag na drie maanden automatisch naar $7 per maand. Als je geen lid bent van Audible kan je dit pakket ook nemen, maar dan kost het $13 per maand.

Het verhaal

Dit is een serie fantasyromans over demonen en engelen.
In Audible Escape heeft dit verhaal als meetgraad: seductive! (sweet, flirty, seductive, sexy en red hot)
Het verhaal gaat over Ivy. Ze is op zoek naar haar verdwenen zus. Voordat haar zus spoorloos van de aardbodem verdween heeft ze Ivy een bericht gestuurd. Ze zit gevangen!
Tijdens haar zoektocht naar haar zus gaat er een hele wereld open voor Ivy. Demonen en engelen bestaan echt en zij maakt nu onderdeel uit van hun oorlog!
Om haar zus te redden krijgt ze hulp van een engel en zijn vriend Adrian.
Adrian en Ivy lijken voor elkaar voorbestemd. Ze heeft nog nooit zulke gevoelens gehad voor iemand, zoals de gevoelens die Adrian bij haar naar boven brengt.

Luisterboek in Kobo Plus (Bol.com) is gratis voor abonnees:

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Engels gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal begint gelijk enorm spannend, want Ivy is op zoek naar haar zus. In haar zoektocht wordt ze gelijk aangevallen door een lief oud vrouwtje. Of was ze in de war? Is ze misschien vergeten haar medicijnen in te nemen?
In haar kamer treft ze een vreemde jongeman aan die haar vertelt dat haar dag zojuist de verkeerde kant op zal gaan. Hoe erg haar dag zal worden hangt ervan af wie haar weet te ontvoeren.
Al direct aan het begin van het verhaal wordt ze dus ontvoerd. Zo ontdekt ze dat er meer bestaat dan ze altijd heeft gedacht. Ze raakt betrokken in het gevecht tussen engelen en demonen. Aangezien de demonen haar zus hebben doet ze wat de engel Zach haar oplegt om zo het wapen te vinden waarmee ze haar zus kan bevrijden.
Maar natuurlijk speelt er meer op de achtergrond. Haar medestrijders hebben geheimen die ze beetje bij beetje probeert te ontrafelen.
Dit verhaal gaat vooral om de zoektocht naar haar zus, waarbij wij de personages waar deze serie om draait leren kennen. Vooral Ivy’s rol in deze serie is erg belangrijk en beetje bij beetje ontdekken we samen met Ivy hoe de vork in zijn steel zit.

Verteller

Dit verhaal wordt verteld vanuit Ivy. De vrouwelijke verteller klinkt op zich heel fijn en heeft een prettige stem voor zowel Ivy als Adrian. Ze brengt het verhaal mooi en levendig over, maar heel soms vind ik het net iets te.
Ik vind deze versie wel een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Leuk begin van deze serie. Het verhaal is heel interessant en lekker spannend. Het verhaal begint ook direct heel spannend. Ivy wordt al gelijk ontvoerd en je valt direct met je neus in de avonturen.
De fantasysetting is ook heel bijzonder. Het speelt zich allemaal in onze wereld af zoals wij die kennen, maar dan houden de engelen en de demonen zich schuil. Voor de mensen die ontdekken dat demonen bestaan is het te laat. Ze zijn reddeloos verloren.
Ik vind het leuk hoe de oude piramiden en zelfs de verdwenen bevolking van Roanoke een goed plekje krijgen binnen dit verhaal. De mysterie achter deze situaties hebben een bijzondere betekenis gekregen binnen het verhaal.

De engel Zach gebruikt magische krachten om dingen anders over te laten komen op mensen. Dit is vaak erg grappig in het verhaal. Zo weet Ivy niet altijd hoe ze eruit ziet en dan komt ze in grappige situaties terecht, omdat ze vooraf niet goed inschat hoe haar verschijning overkomt op de mensen die alleen haar magische uiterlijk zien.

Verliefdheid speelt een grote rol in dit verhaal. Ivy en Adrian zijn verliefd op elkaar, maar hun liefde hebben een element vergelijkbaar met “een verboden vrucht” (hoewel het in dit geval vrijwillig is). Hierdoor zijn deze liefdesscènes ook heerlijk onschuldig, maar wel erg leuk om te volgen. Dit past wel meer bij Young Adult (YA). Maar deel 2 wordt wel iets pittiger!

In dit verhaal wordt het eerste deel van het avontuur afgerond en ontdekken we voorlopig genoeg over Ivy en Adrian, maar de oorlog tussen de engelen en demonen is nog lang niet voorbij. Ik ga dus snel verder met deel twee, want het verhaal is nog best spannend geëindigd.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *