Het verborgen orakel

Titel Engels: The Hidden Oracle 
Titel Nederlands: Het verborgen orakel
Serie: De Beproevingen van Apollo, The Trials of Apollo
Genre:  Fantasy, spanning en avontuur
Schrijver: Rick Riordan
Verteller: Robbie Daymond
Duur van het boek: 10 uur 34 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel.
Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. (Deze maand verdwijnt deze serie uit Storytel)
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit verhaal gaat over de god Apollo. Dit boek is deel 1 van een serie over Apollo en de beproevingen die hij ondergaat, maar het is wel een deel binnen één groot geheel. Dit verhaal begint waar de vorige serie is geëindigd en de personages en gebeurtenissen die aan bod komen of besproken worden zijn allemaal afkomstig uit de vorige series. Zelf ken ik al de serie Percy Jackson en de Olympiërs, maar vaak wordt er ook gesproken over gebeurtenissen uit de serie die daarna volgt en die ken ik zelf ook niet.

Apollo wordt door zijn vader Zeus verantwoordelijk gehouden voor de gebeurtenissen uit de vorige serie. Als straf wordt hij op aarde wakker als mens, zonder speciale krachten. Erger nog: Hij is een tiener met puisten!

Terwijl we in dit boek allerlei avonturen beleven met Apollo als tiener, komen er ook veel verhalen uit de oude Griekse mythologie aan de orde. Vooral zijn overwinning op Python en zijn liefdesavonturen komen aan de orde. Hierbij wordt het heel duidelijk gemaakt dat hij zowel van vrouwen als van mannen heeft gehouden, waarbij zijn liefde voor Daphne en Hyakinthos veel aandacht krijgen.
Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Ebook in Kobo Plus (Bol.com) is gratis voor abonnees:

Verhaallijn en ontknoping

Apollo is een tiener. Dit is zijn straf, omdat zijn vader Zeus hem verantwoordelijk houdt voor de rampzalige gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in de vorige serie.
Hij wordt direct verbonden aan een jong meisje van 12 jaar. Zij is een halfgod en als onderdeel van zijn straf moet hij haar dienen. Haar woord is wet!
Samen gaan ze op zoek naar Percy Jackson. Apollo heeft bescherming nodig en ook dit meisje zal straks opgejaagd gaan worden door monsters.
Percy is bereid hen naar Kamp Halfbloed te brengen waar Apollo hopelijk veiligheid kan vinden, maar hij geeft duidelijk aan dat hij geen onderdeel wil uitmaken van Apollo’s avontuur. Hij heeft zijn moeder beloofd buiten levensgevaar te blijven en hij wil zich op zijn studie richten!
De gevaarlijke avonturen worden in dit boek vooral beleefd door Apollo en het meisje Meg.
Eenmaal in het kamp aangekomen blijkt dat zijn bescherming net zo gewenst is als de bescherming die hij daar had willen aantreffen, alleen hebben ze helemaal niets aan deze tienerversie van Apollo.
Er zijn halfgoden verdwenen, alle communicatie is afgesloten en het orakel van Delphi werkt niet meer.
Mens of niet, Apollo moet aan het werk. Hij moet ontdekken wat er aan de hand is en hij moet de halfgoden helpen!

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze Engelse verteller doet het goed. Hij heeft een prettige stem om naar te luisteren. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

De geschiedenis van Apollo komt op een leuke en interessante wijze aan de orde. Hoewel er meer dan genoeg te beleven valt denkt Apollo vaak terug aan zijn verleden en zo leren we best veel feiten uit de Griekse mythologie van Apollo.

Jammer dat ik de voorgaande serie niet ken, omdat er best vaak over gebeurtenissen wordt gesproken waarvan ik niets af weet, maar op zich is het verhaal best goed te volgen.

Het plot van het verhaal is aardig voorspelbaar, maar dat komt ook omdat ik al wel bekend ben met de eerste serie van Percy Jackson en dan herken je wel wat elementen die de schrijver ook in die serie had toegepast. Ik vraag me af of de meeste kinderen dit ook door zouden hebben, want de schrijver heeft wel zijn best gedaan om zijn verrassing verborgen te houden.

Dit fantasy verhaal biedt veel actie en is ook wel humoristisch. De titels van de hoofdstukken zijn erg grappig en laten je weten waar het over zal gaan. Bekijk hier een inkijkexemplaar en dan kan je ook gelijk zien wat ik bedoel met de titels.

Dit is een leuk begin van een nieuwe serie. Ik heb maar 4 dagen de tijd om de volgende twee boeken van deze serie af te luisteren bij Storytel, want daarna verdwijnen deze boeken uit hun aanbod. Erg jammer! Ik ga dus snel verder met deel 2.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook (gratis voor Kobo plus abonees) en paperback. Taal: Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *