De reuzenkrokodil

Titel : De reuzenkrokodil
Engelse titel: The Enormous Crocodile
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Roald Dahl
Verteller: Stephen Fry
Nederlandse verteller: Jan Meng
Duur van het boek : 0 uur 23 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel (vlak voordat deze Engelse versie uit het aanbod werd gehaald). Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is een kort verhaal van Roald Dahl. De uitgever van zijn kinderboeken had hem al vaak gevraagd een kort prentenboek voor kinderen te schrijven, maar Roald Dahl vond dit veel te moeilijk. Omdat zijn uitgever bleef aandringen schreef hij dit verhaal over de reuzenkrokodil. Dit was het eerste verhaal van Roald Dahl waarvoor Quentin Blake de tekeningen maakte. Roald Dahl heeft hem zelf uitgekozen uit meerdere illustratoren. De verhalen van Roald Dahl en de tekenstijl van Quentin Blake passen zo goed bij elkaar dat ook de eerdere boeken van Roald Dahl opnieuw zijn uitgebracht met de tekeningen van Quentin Blake.

Dit verhaal gaat over een reusachtige krokodil. Deze Reuzenkrokodil heeft zin om een kind te eten als lunch en omdat hij zo groot is heeft hij stiekeme plannetjes en slimme streken bedacht zodat de kinderen hem niet zien aankomen.
Onderweg naar de stad komt de Reuzenkrokodil verschillende dieren tegen. Hij schept steeds op over zijn plannetjes en streken om zijn lunch te krijgen. De dieren vinden hem afschuwelijk en walgelijk en ze hopen dat de mensen krokodillensoep of krokodillenpuree van hem maken. Van zijn flinke wandel heeft hij honger gekregen. Hij lust nu wel drie kinderen! Dan begint hij met zijn eerste plan voor het eerste deel van zijn lunch……

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Engels gedownload worden in iTunes.

Verteller

De Engelse verteller doet het heel erg leuk. In Bol.com is ook een Nederlandse luisterversie te koop, maar die heb ik niet geluisterd. Ik heb wel een fragment van het boek geluisterd in het Nederlands en die klonk wel aardig. Luister maar!

Mijn mening

Leuk verhaal! In het begin is er veel herhaling en dat vinden jonge kinderen wel leuk. De reuzenkrokodil vertelt steeds over zijn lunch voor die middag. Met een leuke rijm laat hij iedere keer weten wat hij vandaag gaat eten.
Het verhaal is lekker kort en het voorlezen (van een luisterboek) doet ongeveer 30 minuten. Het verhaal is eerst heel bijzonder doordat de krokodil steeds zo opschept tegen de dieren en zij zijn plannen heel gemeen vinden. Daarna wordt het spannend, want zou het hem echt lukken om kindjes te eten voor zijn lunch?

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek, paperback en hardcover taal: Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Luisterrijk: Luisterboek Nederlands

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *