De duistere voorspelling

Titel Engels: The dark prophecy
Titel Nederlands: De duistere voorspelling
Serie: De Beproevingen van Apollo, The Trials of Apollo
Genre:  Fantasy, spanning en avontuur
Schrijver: Rick Riordan
Verteller: Robbie Daymond
Duur van het boek: 12 uur 32 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel.
Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. (Deze maand verdwijnt deze serie uit Storytel)
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit verhaal gaat over de god Apollo. Dit boek is deel 2 van een serie over Apollo en de beproevingen die hij ondergaat, maar het is wel een deel binnen één groot geheel. Dit verhaal begint waar het vorig boek is geëindigd.
In deel één werd Apollo wakker als mens. Ook nu is hij nog steeds een mens en hoopt hij ooit weer een god te worden. Zijn herinneringen leren ons meer over personen uit de oude Romeinse tijd en de Griekse mythologie. Zo denkt Apollo terug aan zijn (liefdes)relatie met Commodus, de zoon van Marcus Aurelius.
Na de avonturen van deel 1 gaat Apollo met Leo Valdez en voormalige godin Calypso op pad. Hij is op zoek naar de halfgodin Meg, die hij als zijn vriendin beschouwt en hij volgt het pad die hem is uitgestippeld in een voorspelling.
Samen met deze helden belanden we in allerlei avonturen waarbij we kennis maken met geesten, personages uit de geschiedenis en figuren uit de Griekse mythologie.

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Ebook in Kobo Plus (Bol.com) is gratis voor abonnees:

Verhaallijn en ontknoping

Na zijn vorige avonturen heeft Apollo in een voorspelling de taak gekregen om het tweede orakel te bevrijden uit de handen van zijn tegenstanders. Hij doet dit niet alleen. Hij wordt geholpen door helden die we al kennen uit de vorige boeken van deze schrijver. Gaandeweg krijgt Apollo steeds meer herinneringen terug, zodat hij steeds meer inzicht krijgt in wat hem te wachten staat.
Dit verhaal gaat vooral over de menselijke groei die Apollo doormaakt. In het vorig boek was hij altijd enorm vol van zichzelf. In dit boek gedraagt hij zich steeds meer als een vriend en leert hij respect te hebben voor levende wezens en de waarde van iemands leven te erkennen.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze Engelse verteller doet het goed. Hij heeft een prettige stem om naar te luisteren. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Ik vind deze serie bijzonder, omdat je op een leuke wijze meer leert over de tijd van de Romeinen (sommige delen ervan) en ook meer over de Griekse mythologie rondom Apollo. Deze serie maakt de lesstof sensationeel om naar te luisteren, waardoor je meer kans hebt om het te onthouden. Wel moet ik zeggen dat ik dit boek minder leuk vond dan deel 1.
Omdat ik maar twee dagen heb om deel 3 van deze serie met mijn abonnement te beluisteren op Storytel (deze boeken van Rick Riordan verdwijnen over een paar dagen uit het aanbod van Storytel) heb ik besloten om hier met deze serie te stoppen. Als ik dit boek leuker en spannender had gevonden dan had ik deel 3 wel geluisterd, maar ik kies er liever voor om een ander boek te luisteren die ook uit Storytel verdwijnt.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook (gratis voor Kobo plus abonees) en paperback. Taal: Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *