Just my type

Titel : Just my type
Genre: Hedendaagse roman
Schrijver: Tara Sivec
Verteller : James Cavenaugh, CJ Bloom
Duur van het boek: 8 uur 14 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik heb gekozen voor een speciale aanbieding van Audible Escape. Ik betaal drie maanden lang $2 per maand en mag dan zoveel boeken luisteren die ik maar wil binnen de “Audible Escape collectie”.
Omdat ik al lid ben bij Audible zou dit pakket me normaal $7 per maand kosten. Ik kan afzeggen wanneer ik maar wil dus na die drie maanden zet ik dit pakket stop. Zo kan ik voor een mooi bedrag kennis maken met dit pakket. Als ik dit pakket niet zou stopzetten gaat het bedrag na drie maanden automatisch naar $7 per maand. Als je geen lid bent van Audible kan je dit pakket ook nemen, maar dan kost het $13 per maand. Lees hier meer over deze (tijdelijke) aanbieding van Audible Escape als pakket.

Het verhaal

Het verhaal gaat over een vrouw die net gescheiden is. Ze heeft een zoontje en haar leven is niet gelopen zoals ze had gepland. Ze woont in een grote stad, terwijl ze liever terug gaat naar het platteland, maar ze zit hier vast. Per toeval ontmoet ze via de mail een aantrekkelijke man die vaak seksuele gevoelens bij haar naar boven brengt.
Ze is recht voor de raap en neemt geen blad voor de mond wanneer ze met deze man omgaat en zo vindt ze zichzelf beetje bij beetje weer terug. Ze was behoorlijk veranderd in haar vorige relatie. Het is een opluchting dat ze nu weer zichzelf kan zijn.
Dit verhaal bevat veel teksten over seks en opgewonden zijn. De twee hoofdpersonen voelen zich constant erg aangetrokken tot elkaar.
In Audible Escape zag ik geen meetgraad bij dit verhaal, maar als ik moet raden dan zeg ik: sexy! (sweet, flirty, seductive, sexy en red hot)

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Amber is net met haar gezin vanuit het platteland naar de stad verhuisd vanwege het werk van haar man. Al na een paar maanden geeft hij aan te willen scheiden. Daarbij is ze zo verdoofd van de schok dat ze volledig met alles meewerkt en voor ze het weet woont ze met haar zoontje in een kleine woning met tweedehandse spullen die ze goedkoop op de kop heeft weten te tikken en mag ze van de kinderrechter niet meer met haar kind terug naar het platteland omdat ze in de maanden voor de scheiding hier woonde.
Hoewel haar ex-man iedere maand een financiële bijdrage levert, weigert ze dit voor zichzelf aan te nemen. Ze stort zijn bijdrage iedere maand op de rekening van haar zoon voor zijn toekomst. Om aan geld te komen schrijft ze zich in bij een bureau waarbij ze audioteksten uitwerkt op de computer. Zo heeft ze genoeg tijd om voor haar zoon te zorgen en zodra ze tijd over heeft werkt ze zoveel mogelijk teksten uit om genoeg geld te verdienen. Wanneer ze aan een opdracht werkt ontmoet ze Baker via de mail. Ze werkt zijn interview uit, waarbij ze hem “shitmouth” noemt. Natuurlijk was het niet de bedoeling dat hij dit te zien kreeg. Ze haalt haar verzonnen namen voor de personen altijd weg voordat ze haar werk inlevert, maar door een softwarefout heeft hij dit te zien gekregen. Wanneer hij hierover contact met haar opneemt via de mail ontstaat een vreemde werkrelatie tussen Amber en Baker. Amber is geen vrouw die haar gedachten en mening onder stoelen en banken steekt. Dit is precies wat Baker op dit moment nodig heeft in zijn leven. Op haar beurt ontdekt Amber dat ze eindelijk zichzelf kan zijn bij een man. Ze is een wildebras en hoeft zich niet meer milder voor te doen dan ze werkelijk is.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Engels gedownload worden in iTunes.

Verteller

Dit verhaal wordt verteld door een man en een vrouw. Zij vertellen het verhaal vanuit de kanten van de twee hoofdpersonen Amber en Baker. De vrouwenstem vind ik wel fijn klinken. De mannenstem is iets minder prettig. Zijn uitspraak is niet zo fijn en zijn stem voor vrouwelijke karakters is niet zo mooi. Wel vind ik het erg fijn hoe de man en vrouw elkaar afwisselen en je zo de gebeurtenissen van beide kanten meekrijgt in de ik-stijl.
Ik vond deze versie wel een voldoende waard.

Mijn mening

Het boek is vermakelijk, maar geen aanrader. Ik zou dit boek zelf niet kopen.
Zo nu en dan vond ik het verhaal wel lekker grappig uit de hoek komen.
Nadruk van het verhaal ligt op “sexy”. Verhaallijn is behoorlijk simpel en voorspelbaar. Het is meer een boek voor tussendoor (als je al te veel intense boeken hebt geluisterd en superlichte kost wil).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Escape. Dat betekent dat je deze luisterversie zonder extra kosten kan luisteren binnen je Audible Escape pakket. Anders moet je het wel kopen bij Audible (taal: Engels).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *