Verity

Titel : Verity
Genre: Thriller
Schrijver: Colleen Hoover
Verteller: Vanessa Johansson, Amy Landon
Duur van het boek: 8 uur 10 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik heb gekozen voor een speciale aanbieding van Audible Escape. Ik betaal drie maanden lang $2 per maand en mag dan zoveel boeken luisteren die ik maar wil binnen de “Audible Escape collectie”.
Omdat ik al lid ben bij Audible zou dit pakket me normaal $7 per maand kosten. Ik kan afzeggen wanneer ik maar wil dus na die drie maanden zet ik dit pakket stop. Zo kan ik voor een mooi bedrag kennis maken met dit pakket. Als ik dit pakket niet zou stopzetten gaat het bedrag na drie maanden automatisch naar $7 per maand. Als je geen lid bent van Audible kan je dit pakket ook nemen, maar dan kost het $13 per maand. Lees hier meer over deze (tijdelijke) aanbieding van Audible Escape als pakket.

Het verhaal

Dit verhaal is een thriller vol met pikante seksscènes en plat (seks)taalgebruik. In Audible Escape heeft dit verhaal als meetgraad: sexy! (sweet, flirty, seductive, sexy en red hot)

Lowen is een niet zo succesvolle schrijver. Ze krijgt totaal onverwachts een geweldige aanbieding waarbij ze een succesvolle serie mag afmaken. Omdat de schrijfster (Verity) niet meer in staat is om haar eigen serie af te maken, mag zij de laatste drie boeken schrijven.
Omdat het doornemen van alle aantekeningen van de originele schrijfster een gedoe zal zijn, mag ze blijven logeren in hun huis totdat ze alles op de rit heeft en aan de slag kan gaan.
Al gauw ontdekt Lowen, waarom de schrijfster, Verity, niet zelf aan haar boeken kan werken. De gevolgen van haar auto-ongeluk zijn veel groter dan aan het publiek bekend was gemaakt. Verity is gereduceerd tot een lichaam terwijl ze zelf niets meer kan.
In Verity’s kantoor ontdekt ze een manuscript. Verity heeft een autobiografie geschreven. Het is duidelijk dat het nooit haar bedoeling was dat een ander dit zou lezen. De dingen die Lowen over Verity leest zijn erg verontrustend en ze wordt zelfs ziek van de zenuwen en walging. Wat moet ze doen? Moet ze dit aan Verity’s man Jeremy laten lezen? Moet ze naar de politie of moet ze maken dat ze wegkomt nu ze dat nog kan?

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Dit verhaal biedt eigenlijk twee verhalen in één die wel heel mooi in elkaar lopen. Lowen komt tijdelijk bij Jeremy wonen. Zijn vrouw vertoont weinig teken van leven, anders dan dat ze nog leeft. Ze ligt vooral in haar bed en moet constant verzorgd worden. Iedere dag komt een verzorgster langs om voor haar te zorgen. Jeremy verzorgt haar op alle andere momenten. Dit gezin heeft veel te verduren gehad. Ze hebben eerst één van hun dochters verloren tijdens een logeerpartijtje. Later verloren ze hun tweede dochter bij een uitje op het water en niet veel later is Verity (hun moeder) tegen een boom aangereden, waardoor ze nu in deze staat verkeerd.
Al snel vindt Lowen het manuscript van Verity. Hierin vertelt ze over haar leven met haar man Jeremy van hun ontmoeting tot haar einde. Op deze wijze ontdekt Lowen alles over het karakter van Jeremy en zijn vrouw Verity. Het is erg verontrustend en het maakt Lowen erg angstig om in het huis aanwezig te zijn, maar ze vindt het heel moeilijk om haar boeltje te pakken en weg te gaan, omdat ze het fijn vindt om bij Jeremy te zijn.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Dit verhaal wordt door twee vrouwen verteld. De één hoor je het meest, want zij speelt Lowen. De ander doet de tussenstukken, waarbij Lowen het manuscript van Verity leest en je Verity haar eigen verhaal hoort vertellen. Jammer genoeg is er een groot verschil in hoe deze twee stukken klinken. Beide vrouwen doen het even goed, maar de kwaliteit van het geluid van de meeste stukken klinkt niet zo fijn, terwijl de tussenstukken waarbij Verity aan het woord is wel heel goed klinken. Nogmaals, het gaat niet om de vertellers, maar de kwaliteit van het geluid. Ik vind deze versie een voldoende waard.

Mijn mening

Ik vond het verhaal erg spannend. Ik had vanaf het begin het gevoel dat er iets goed mis was in het huis van Jeremy en zijn vrouw Lowen, maar je ontdekt pas aan het einde wat er precies gaande is. Ik had dan ook de hele tijd te doen met Lowen, omdat het zo klaar als een klontje was dat zij de pineut zou zijn en met open ogen in een gevaarlijke situatie stapte.
Ik heb erg genoten van het verhaal, maar ik kan niet zeggen dat ik het een absolute aanrader vind. Ik vind het meer spannend en vermakelijk.
Achteraf heb ik het gevoel dat ik als lezer best vaak op de verkeerde been ben gezet. Bepaalde aanwijzingen en kleine hintjes in het boek bleken verder niets met het plot van het verhaal te maken te hebben en dat vind ik dan wel jammer.
Ik vond het einde erg bijzonder, maar ook behoorlijk verwarrend. Hoe zit het verhaal nu echt in elkaar? Geen idee! Je kan het zelf bepalen…..

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Je kan dit boek gratis luisteren bij Audible als je lid bent van hun Audible Escape pakket.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *