Blood Jewel

Titel : Blood Jewel
Genre: Romance, fantasy
Schrijver: Georgia Cates
Verteller : Tad Branson
Duur van het boek:8 uur 35 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik heb gekozen voor een speciale aanbieding van Audible Escape. Ik betaal drie maanden lang $2 per maand en mag dan zoveel boeken luisteren die ik maar wil binnen de “Audible Escape collectie”.
Omdat ik al lid ben bij Audible zou dit pakket me normaal $7 per maand kosten. Ik kan afzeggen wanneer ik maar wil dus na die drie maanden zet ik dit pakket stop. Zo kan ik voor een mooi bedrag kennis maken met dit pakket. Als ik dit pakket niet zou stopzetten gaat het bedrag na drie maanden automatisch naar $7 per maand. Als je geen lid bent van Audible kan je dit pakket ook nemen, maar dan kost het $13 per maand. Lees hier meer over deze (tijdelijke) aanbieding van Audible Escape als pakket.

Het verhaal

Dit is deel twee van een fantasyroman over vampiers.
In Audible Escape heeft dit verhaal als meetgraad: seductive! (sweet, flirty, seductive, sexy en red hot)
Het verhaal gaat over Curry Brennan en zijn geliefde Chansey. Curry is een vampier en zijn vrouw is een agape. Een agape is gemaakt voor een vampier en is zijn levenspartner. Ze zijn voor altijd aan elkaar verbonden, zelfs in de dood.
Chansey en Curry maken zich klaar voor hun aanstaande huwelijk. Ze zijn erg gelukkig samen en Chansey voelt zich prima thuis bij haar nieuwe familie bestaande uit de andere vampiers van zijn coven. Dan grijpt Marsala, de sire van Curry, in en doet een poging Curry weer terug te krijgen in haar leven. Hierdoor verandert alles. Het gevaar voor Chansey wordt groter met de dag en Curry zal snel moeten besluiten wat hij gaat doen met Chanseys wil om ook vampier te worden.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Ebook in Kobo Plus (Bol.com) is gratis voor abonnees:

Verhaallijn en ontknoping

We beginnen bij de vampier “Marsala”, de sire van Curry. We leren haar vroegere leven kennen voordat ze een vampier werd. Eerlijk gezegd weet ik niet waarom we hiermee beginnen, want dit komt nergens verder naar voren in het verhaal. Het had er net zo goed uit kunnen blijven……..
Marsala wil Curry weer terug aan haar zijde. Ze houdt ontzettend veel van hem en is jaloers op Chansey. Ze zal er alles aan doen om Chansey te doden en Curry weer terug te dwingen.
Het grootste deel van het verhaal gaat over Curry en Chansey en hun nieuwe leven samen.
Dan komt er een nieuwe vampier in hun leven en zij vraagt de coven van Curry om hulp. Ze heeft weten te ontsnappen, maar haar zus wacht een vreselijke lot als niemand haar kan bevrijden van de vampiers die haar gevangen houden.
Er valt nog genoeg te ontdekken over het fenomeen agape en nu komt er ook een blood jewel in het verhaal. Samen met Curry leren we iedere dag meer.
Lukt het Curry om zijn geliefde uit de handen van Marsala te houden? Wat zal het hem en zijn geliefden kosten?

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Verteller

De verteller doet het best goed. Het wordt verteld door een man en we krijgen het verhaal dan ook vanuit de kant van de mannelijke vampier. Ik vind deze uitvoering een voldoende+ waard.

Mijn mening

Ik vind dit boek wel vermakelijk, maar geen aanrader. Je kan de tijd en/of het geld dat dit boek zou kosten beter besteden aan een andere fantasyroman. Ik vind het idee van een agape en een blood jewel wel leuk en de verhaallijn vind ik ook wel leuk en spannend, maar de uitwerking van de gebeurtenissen weten mijn spanning en interesse niet vast te houden. Deel 1 van deze serie vond ik ook al niet bijzonder, maar omdat ik de verhaallijn en karakters wel erg leuk bedacht vond, wilde ik deze serie nog een kans geven door ook deel twee te proberen, maar jammer genoeg lukt het de schrijver niet om de gebeurtenissen mooi en spannend op te bouwen. Het grootste gedeelte van dit boek is vooral zoetsappig romantisch. Op zich is daar niet mis mee, want ik houd ook wel van romantische verhalen (en zelfs daarbij ontbrak het aan tempo of verhaalopbouw), maar het verhaal blijft te lang steken in romantische momenten, terwijl ik maar bleef wachten op spanning en avontuur zoals je mag verwachten van een vampierverhaal. Pas aan het einde wordt het spannend en toen heb ik nog wel even getwijfeld wat te doen, maar eerlijk gezegd heb ik geen zin om weer ruim vijf uur te luisteren naar een verhaal wetende dat ik het zeer waarschijnlijk niet leuk genoeg ga vinden. Daarom eindig ik deze serie met dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Escape. Dat betekent dat je deze luisterversie zonder extra kosten kan luisteren binnen je Audible Escape pakket. Anders moet je het wel kopen bij Audible (taal: Engels).
  • iTunes: Je kan een E-book versie in iTunes vinden voor maar € 2.50 (terwijl ik dit schrijf). Dit is gelijk de drie delen van deze serie. Er is ook een luisterversie te koop. Beiden in het Engels
  • Bol.com: Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees) in het Engels. Dit is gelijk de drie delen van deze serie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *