Heidi’s Guide to Four Letter Words

Titel : Heidi’s Guide to Four Letter Words
Genre: Romantische komedie met erotisch taalgebruik
Schrijver: Tara Sivec, Andi Arndt
Verteller : Andi Arndt
Duur van het boek: 6 uur 15 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik heb gekozen voor een speciale aanbieding van Audible Escape. Ik betaal drie maanden lang $2 per maand en mag dan zoveel boeken luisteren die ik maar wil binnen de “Audible Escape collectie”.
Omdat ik al lid ben bij Audible zou dit pakket me normaal $7 per maand kosten. Ik kan afzeggen wanneer ik maar wil dus na die drie maanden zet ik dit pakket stop. Zo kan ik voor een mooi bedrag kennis maken met dit pakket. Als ik dit pakket niet zou stopzetten gaat het bedrag na drie maanden automatisch naar $7 per maand. Als je geen lid bent van Audible kan je dit pakket ook nemen, maar dan kost het $13 per maand. Lees hier meer over deze (tijdelijke) aanbieding van Audible Escape als pakket.

Het verhaal

Dit verhaal is een romantische komedie over een voormalig kleuterjuf die zichzelf probeert te vinden. Ze is in de knoop gekomen in haar leven en ontdekt dat ze aan zichzelf moet werken. Verder is ze verliefd op haar knappe buurman, maar ze durft het niet aan hem te laten merken. Ze vindt zichzelf niet goed genoeg voor zo’n knappe man. Ze gaat aan zichzelf werken door middel van een podcast waarin ze erotische teksten gebruikt om over haar schaamte te komen en haar zelfvertrouwen te vinden. Haar doel: kracht en zelfvertrouwen vinden om een relatie te beginnen met haar buurman.

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal begint bij Heidi’s nieuwe baan. Na haar ontslag als gevolg van bezuinigingen durft ze aan zichzelf te erkennen dat ze helemaal niet zo genoot van haar werk als ze had gewild. Ze is alleen maar kleuterjuf geworden omdat het haar moeder zo gelukkig maakte. Nu wil ze haar leven voor zichzelf gaan leiden en ze wil op eigen kracht een leuke baan vinden die bij haar past. Al na vijf minuten tijdens haar sollicitatiegesprek heeft ze een nieuwe baan, maar wanneer ze ontdekt dat ze voor een bedrijf werkt waar ze erotische luisterboeken inspreken zet dat toch wel haar leven op de kop! Ze is behoorlijk preuts en de teksten die daar iedere dag worden ingesproken doen haar letterlijk het gebouw uit vluchten! En wat zal haar moeder zeggen wanneer ze dit ontdekt! Wat zullen de kerkvriendinnen van haar moeder hierover te zeggen hebben?
Haar leven is één grote puinhoop, maar ze heeft de baan al aangenomen en ze houdt niet van opgeven. Ze gaat het gewoon proberen en ziet wel wat ervan gaat komen. Wie weet kan ze haar moeder wel al die tijd ontlopen…….
Wanneer ze in een dronken bui een eigen podcast opneemt begint het balletje te rollen. Er staat veel op het spel: haar relatie met haar moeder, haar eigen geluk en natuurlijk de knappe buurman! Is haar erotische podcast de oplossing om haar leven helemaal op een rij te krijgen?

Dit boek kan als ebook gedownload worden in iTunes.

Verteller

De verteller doet het erg goed. Ze heeft een prettige stem om naar te luisteren en weet de gevoelens van Heidi goed over te brengen. Haar personagestemmen vind ik ook wel mooi klinken. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende+ waard.

Mijn mening

Dit verhaal heeft als boodschap dat erotische boeken ook leuk en spannend kunnen zijn en dat het jammer is dat veel mensen ze direct veroordelen. Daarnaast komt aan de orde dat als je iets aan jezelf wil veranderen je dingen dan ook heel anders moet aanpakken. Wel legt het verhaal nadruk op het inzien van wat jou zo speciaal maakt. Ga niet gelijk van alles aan jezelf veranderen, maar accepteer hoe je bent als persoon en probeer van daaruit aan jezelf te werken.

Het verhaal is vooral komisch van aard. Heidi doet best veel gekke dingen en ze is behoorlijk naïef. Het is grappig om te horen hoe ze zo worstelt met haar eigen preutsheid terwijl ze wil werken aan haar seksualiteit. Ze wil iemand zijn waarop haar buurman verliefd kan worden en het is voor haar overduidelijk dat ze nu te kort komt. Er komen best veel erotische teksten aan de orde in dit boek, maar dit zijn op zich niet de handelingen van de personages. De teksten komen vooral aan de orde wanneer de personages stukken uit sensuele boeken voorlezen. Daardoor is het als luisteraar ook helemaal niet lastig om deze teksten aan te horen (als je ze niet gewend bent). Ze worden juist tijdens komische momenten ingezet om de situaties hilarisch te maken.

Ik vind dit verhaal vooral leuk omdat het zo lekker positief is. Tijdens het lezen voel je al de problemen aankomen. Hoe zal Heidi’s moeder reageren op haar nieuwe baan? Hoe zullen de mensen uit het dorp hierop reageren en hoe zal de buurman reageren als hij haar podcast ontdekt en hoort wat ze over hem vertelt? Je weet gewoon dat dit allemaal erg moeilijk zou kunnen uitpakken voor Heidi, maar in dit verhaal pakt alles juist erg mooi en heel bijzonder uit. Het verhaal gaat er vooral om dat je niet hoeft te veranderen omdat je anders bent dan anderen. Jouw vreemde ideeën en de vreemde dingen aan je eigen familie kunnen ook juist heel fijn en liefdevol zijn. Een feelgood verhaal dus over een sterke vrouw die nu pas ontdekt dat ze een sterke vrouw is. Ik vind dit verhaal wel een aanrader. Nogmaals: Let op, er komen veel erotische teksten aan bod in dit verhaal, maar het voorlezen uit de erotische boeken wordt vaak hilarisch ingezet in dit verhaal.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Original. Dat betekent dat je deze luisterversie alleen bij Audible kan kopen of luisteren met een abonnement.
  • iTunes: Je kan een E-book versie in iTunes vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *