Miss Eenhoorn

Titel : Miss Eenhoorn
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Edward van de Vendel
Verteller : Renée van Wegberg
Duur van het boek: 0 uur 40 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. 
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit boek hoort bij de serie Tijgerlezen.
Tijgerlezen is ontwikkeld voor beginnende lezers van 5 tot 9 jaar. Deze boeken zijn spannend of grappig en bevatten veel illustraties. Dit geldt voor de hardcover versie. Dit luisterboek wordt aan je voorgelezen. Een kind kan natuurlijk wel meebladeren (als je ook de hardcover versie hebt) en proberen mee te lezen terwijl de verteller het boek voorleest.

Dit verhaal gaat over de Miss eenhoornverkiezing. Ayla doet mee aan de voorronde van deze verkiezing. Wanneer ze aan de beurt is wordt ze al heel snel op een nare manier afgekapt en moet ze stoppen met haar auditie en de zaal verlaten. Voordat ze aan de beurt was heeft ze een nieuwe vriendin gemaakt: Zoetelieve, een pony.
Zoetelieve en Ayla worden dikke vrienden. Het komt dan ook hard aan als Zoetelieve wel door mag naar de finale, maar Ayla niet. Natuurlijk kan niet iedereen winnen, maar de reden dat Ayla niet mee mag doen is wel erg pijnlijk. Ayla is een zebra en zebra’s mogen niet meedoen. De oma van Ayla wordt erg boos om deze reden en ze laat het er niet bij zitten! Dan ontdekken ze dat ook anderen om pijnlijke redenen zijn afgekeurd. De één is te klein, de ander is veel te klein (zeepaardje) en twee anderen zijn jongens. De jury heeft een bepaald beeld bij een eenhoorn en als je daar niet aan voldoet mag je niet meedoen! Dat is wel erg oneerlijk. Al deze dieren dromen ervan om ook eens een eenhoorn te kunnen zijn en nu krijgen ze te horen dat ze dat niet mogen om hoe ze zelf zijn?!
Ze gaan hier werk van maken!

Luisterboek in Kobo Plus (Bol.com) is gratis voor abonnees:

Verteller

Deze verteller doet het erg leuk en brengt de grappige momenten heel leuk naar voren met haar stem. Ze geeft de verschillende dieren ook een herkenbare stem en laat de paarden hinniken waar dat gepast is. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Heel leuk kinderboek. Ik denk wel dat ik dit boek leuker zou vinden als hardcover versie, vooral omdat het speciaal ontwikkeld is voor beginnende lezers. Wel zal deze luisterversie daar prima bij passen! Kinderen kunnen zelf oefenen met lezen en zich ook laten voorlezen met deze luisterversie.
Het verhaal is natuurlijk erg aantrekkelijk omdat het gaat over een eenhoornverkiezing. Eenhoorns zijn erg populair bij veel kinderen.
Daarnaast kaart het verhaal ook bepaalde onderwerpen aan zoals buitensluiten en “slaan” in plaats van (uit)praten.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *