How the dukes stole Christmas

Titel : How the dukes stole Christmas
Genre: Romance
Schrijver: Sophie Jordan, Tessa Dare, Sarah MacLean en Joanna Shupe
Engelse Verteller : Rebecca Soler, Ali Ahn, Brandon Gill
Duur van het boek: 12 uur 22 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het boek

Dit boek bestaat uit vier romantische verhalen die zich afspelen rond kerst. Sommige aspecten komen in alle verhalen terug. Zo speelt in elk verhaal een “duke” (= hertog) een hoofdrol. In het laatste verhaal gaat het niet om een hertog, maar om een welgestelde man die Duke heet.
Verder speelt een speciale Schotse koek, “shortbread”, een belangrijke rol in alle verhalen.
Ook is het erg bijzonder hoe het recept voor shortbread een eigen leven lijkt te leiden en via verhaal nummer 3 naar Amerika reist en zo weer zijn kop op kan steken in verhaal nummer 4.
In alle verhalen kunnen we uitgebreid genieten hoe een jonge vrouw en haar Duke verliefd op elkaar worden en naar elkaar verlangen.

De verhalen

Louisa en James:
Louisa gaat naar een bal die georganiseerd wordt door de ouders van haar beste vriendin. Ze heeft een wonder nodig! Ze moet vanavond een man aan de haak slaan die zo verliefd op haar wordt dat hij bereid is de schulden van haar familie te betalen. Als dit niet lukt is haar leven in Londen voorbij!
Een duke heeft besloten hun huis te verkopen om daarmee hun schuld bij hem af te betalen.
Dit verhaal speelt zich af in de tijd dat mannen officieel toestemming moesten vragen aan de vader van de dame om elkaar beter te leren kennen. “De vrouw het hof maken” werd dat vroeger genoemd. Het was dan ook taboe als een vrouw een hele avond (en nacht) alleen met een man doorbracht! De man moest dan met haar trouwen anders was haar reputatie geschonden.

Jacqueline en Eben:
Een mooi verhaal geschreven vol passie en verlangen. Tijdens kerstnacht staat de liefde van zijn leven ineens in zijn keuken. Al zijn pijn en verdriet die hij zojuist probeerde weg te drinken (ook al drinkt hij normaal nooit) heeft met haar verschijning ineens vorm gekregen. En als hij dacht van haar af te kunnen komen door haar weg te sturen dan heeft hij het mis! Hij noemt haar niets voor niets Jack, naar een piraat!
Maar waarom staat ze na 12 jaar weer ineens in zijn keuken?

Annis en Caulden:
Annis is vergeten door haar familie. Ze zijn haastig vertrokken naar hun vakantiewoning, omdat ze anders door de sneeuw niet meer weg zouden kunnen. Wanneer Annis wakker wordt blijkt ze alleen thuis te zijn met twee bedienden. De duke komt haar twee bedienden ophalen om ze in veiligheid te brengen. Er is een dievenbende in de buurt en hij wil hen in bescherming nemen. Nu zit hij met Annis opgescheept. En hij heeft juist een gruwelijke hekel aan haar hele familie.
De oude kokkin grijpt deze kans en probeert hen te koppelen. Ze zal een speciale shortbread voor hen maken!
Een mooi verhaal over verlangen. We volgen Annis en Caulden terwijl ze steeds meer verliefd op elkaar worden en naar elkaar smachten.

Rose en Duke:
Roos werkt voor de krant van Duke. Ze doet zich voor als een oudere getrouwde dame voor haar column in de krant. Maar wat dreigt ze kwijt te raken wanneer Duke alles ontdekt?

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Het verhaal wordt verteld door verschillende vertellers. Ze doen het allemaal wel voldoende/ruimvoldoende. Alleen de eerste verteller vond ik in het begin wat vermoeiend overkomen. Dat vond ik wel jammer, want het is toch de eerste indruk van een verhaal.

Mijn mening

Ik vind het leuk hoe de verhalen bij elkaar passen. Het lijkt alsof je steeds verder in de tijd reist samen met het recept van de shortbread. Het is grappig hoe de shortbread mooi binnen de verhalen past.
Het is fijn dat de vrouwelijke hoofdrollen allemaal sterke personages zijn die zich niet zomaar uit het veld laten slaan. Ze komen goed voor zichzelf op, ook al staat er veel voor hen op het spel.
Het is leuk om vier keer te beleven hoe de personages verliefd op elkaar worden. Sommige verhalen bevatten veel passie en verlangen.
De schotse setting speelt ook een rol in de verhalen.
Als waardering geef ik dit boek een voldoende.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *