The Mystwick School of Musicraft

Titel: The Mystwick School of Musicraft
Schrijver: Jessica Khoury
Verteller: Suzy Jackson
Duur van het boek: 8 uur 18 minuten
Categorie: Kinderen, fantasy

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (september selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Dit is een verhaal voor kinderen over muziek en magie.
Leuk voor de fans van Harry Potter en Nevermoor. In deze wereld leren de muzikanten muzikale magie op te wekken. Amelia wil dolgraag naar “The Mystwick School of Musicraft” sinds ze ontdekt heeft dat haar overleden moeder daar op school heeft gezeten. De druk tijdens haar auditie voor deze school was zo hoog dat het niet bepaald geweldig is gegaan. Blijkbaar denkt de school er anders over.
Amelia moet haar kans nu met beide handen grijpen en haar droom waar zien te maken. Dat is nog niet zo gemakkelijk. Ze weet dat ze daar helemaal niet thuis hoort. Haar vaardigheid lijkt niets voor te stellen vergeleken met de andere kinderen. Ook merkt ze dat iemand haar saboteert. Iemand probeert haar weg te werken? Wie zou dat kunnen zijn?

Er zijn veel muzikale fragmenten die perfect in het verhaal passen en klinken. Luister maar (luisterfragmenten in het midden van het artikel).

Ook als leesboek te downloaden in iTunes (in het Engels).

Verhaallijn en ontknoping

Amelia moet alles uit de kast halen om hier op school te kunnen blijven. Ze heeft een proefperiode en dan wordt er over haar toekomst besloten. Ze heeft er alles voor over om op deze school te mogen blijven. Ze voelt zich hier dicht bij haar overleven moeder. Ze wil ontdekken wie ze zelf is. Is ze net als haar moeder? Of lijkt ze toch meer op haar vader, de man die haar in de steek heeft gelaten toen het hem te veel werd.
Door alle magische lessen en activiteiten komen er herinneringen naar boven die ze niet eerder heeft gehad. Wat was er die dag gebeurd toen haar moeder overleden was? En waarom probeert een geest haar steeds te doden?
Er speelt best wel veel in het verhaal en het is allemaal erg leuk en ook zeker spannend. Alles in het verhaal wordt mooi opgebouwd naar de conclusie.

Verteller

De verteller heeft een geweldige stem en doet het uitstekend. Haar stemmen van de verschillende personages klinken steeds heel goed en passen goed bij de personages. Ook vind ik de accenten heel mooi. Ik vind deze uitvoering een goed waard als beoordeling.

Mijn mening

Mooi verhaal! De schrijver heeft dit verhaal prachtig neergezet en ook heel mooi gemengd met muziek.
De muzikale fragmenten klinken erg bijzonder en passen prima in het verhaal.
Normaal houd ik helemaal niet van musicals en boeken met muziek er in en luister ik die boeken niet af, maar dit boek is toch wel erg bijzonder.

Ik vind het verhaal zeer origineel. Het heeft veel weg van Harry Potter en Nevermoor, maar met een eigen bijzondere insteek.

Het verhaal speelt zich af in een wereld vergelijkbaar met de onze, maar de gebeurtenissen uit onze geschiedenis zijn daar anders verlopen. In de Tweede Wereldoorlog werden de Duitsers verslagen met muziek. Het leger bestaat daar niet uit soldaten, maar uit muzikanten. De Titanic werd gered door het orkest. Ze hebben dagenlang een canon gespeeld waarmee ze het schip drijvende hebben weten te houden totdat ze in veiligheid waren. Mozart en Bach waren muzikale magische componisten en componisten zijn zeldzaam in dit verhaal!

Mooi verhaal waarin simpele muziekstukken (voor kinderen) prachtig naar voren komen en je ook gelijk kennis maakt met hun componisten. Er komen verschillende muziekstijlen aan bod. Van slaapliedjes en kinderversjes tot en met rock en klassieke muziek. Ik vind dit boek een aanrader voor alle kinderen die fan zijn van Harry Potter en Nevermoor en aardig goed zijn in het luisteren van Engelsen teksten (ook goed als oefening voor je Engelse vaardigheid!).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees) en hardcover in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Engels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *