Twee gratis Audible Originalsboeken (september selectie) voor Audible leden

Ben je lid van Audible dan krijg je iedere maand twee punten voor Audible Originals boeken. Iedere maand geeft Audible je de keuze uit zes Audible Originalsboeken. Deze zes boeken kosten meestal onder $10.00, maar je mag ook met jouw speciale punten betalen. Zo krijg je iedere maand dus twee gratis boeken van Audible.

Deze maand kan je uit deze zes boeken kiezen:

Schrijver: Dervla McTiernan
Verteller:  Aoife McMahon
Duur van het boek: 3 uur 08 minuten
Categorie: misdaad & thriller

The sisters is een nieuwe thriller in misdaad fictie. De twee zussen klimmen omhoog in rang in Dublins justitie systeem voor criminaliteit.
Dit is de voorloper van The Cormac Reilly series. Dit verhaal speelt zich af tien jaar voor die serie. Carry Ryan en haar zus Aifric staan hier aan het begin van hun carrière.
Wanneer Aifric haar zus wijst op tegenstrijdigheden in een moordonderzoek kan Carry dit niet loslaten. Deze zaak komt erg dicht bij huis. De beide zussen zijn in hun jeugd hun grote broer kwijt geraakt als gevolg van een moordonderzoek. Hij was toen onschuldig, maar het kwaad was al geschied. Carry weigert iemand onschuldig de gevangenis in te laten gaan ook al kost het haar carrière! Ze moet heel voorzichtig zijn, want haar bemoeienis in deze zaak kan haar de kop kosten.

Schrijver: Jessica Khoury
Verteller: Suzy Jackson
Duur van het boek: 8 uur 18 minuten
Categorie: Kinderen, fantasy

Een fantastisch verhaal over magie. Leuk voor de fans van Harry Potter en Nevermoor. Dit verhaal gaat over magie met muziek. In deze wereld leren de muzikanten muzikale magie op te wekken. Amelia wil dolgraag naar “The Mystwick School of Musicraft” sinds ze ontdekt heeft dat haar overleden moeder daar op school heeft gezeten. De druk tijdens haar auditie voor deze school was zo hoog dat het niet bepaald geweldig is gegaan. Blijkbaar denkt de school er anders over.
Amelia moet haar kans nu met beide handen grijpen en haar droom waar zien te maken. Dat is nog niet zo gemakkelijk. Een van de leraren ziet haar liever gaan dan komen en ook haar kamergenoot probeert van haar af te komen. Het is belangrijk dat Amelia zichzelf trouw blijft en dat blijft volhouden. Niet alleen haar eigen leven hangt hier vanaf!
De verteller heeft een geweldige stem en doet het uitstekend. Ook zijn er veel muzikale fragmenten die perfect in het verhaal passen en klinken. Luister maar (luisterfragmenten in het midden van het artikel).

Ook als leesboek te downloaden in iTunes (in het Engels).

Schrijver:  Audible Original
Verteller:  Martin Sheen
Duur van het boek: 8 uur 13 minuten
Categorie: radio & tv documentaires.

Een documentaire over hoe het was om te leven in Amerika tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Door de oorlog waren er voelbare veranderingen in het dagelijks leven van het land. Denk daarbij aan het te kort aan vlees, melkproducten en suiker. De opkomst van nieuwe oorlogsgerelateerde banen en vrouwen die ineens buitenshuis moesten gaan werken om het tekort aan mannen op te vangen.

Let op: Het verhaal kan volwassen en gevoelige thema’s bevatten.

Schrijver: Catherine Singer
Verteller: Catherine Singer
Duur van het boek: 2 uur 3 minuten
Categorie: Zelfhulpboek voor kinderen

Begeleide meditatie voor kinderen. Het boek heeft als doel om kinderen te begeleiden bij het creëren van rust in het hoofd, stress en angstgevoelens verlagen en meer eigen bewustzijn. Het boek biedt zes meditaties voor kinderen waarbij er speciale aandacht wordt gegeven aan schoolprestaties, pestkoppen, negatieve vriendschappen, slaap, negatieve spiraal en technologie verslaving. Ook toepasbaar voor volwassenen!

Schrijver: Darrell Brown, Sophie Ellis
Verteller: Darrell Brown, Sophie Ellis
Duur van het boek: 5 uur 8 minuten
Categorie: true crimes podcast, geen fictie!

Een onderzoek naar de verdwijning en de dood van Suzanne Pilley in Edinburgh in 2010 en de veroordeling van David Gilroy die levenslang heeft gekregen in een Schotse gevangenis. Hij blijft volhouden dat hij onschuldig is en belangrijke onderdelen van het onderzoek zijn nog discutabel of zelfs niet aanwezig. Denk daarbij aan de afwezigheid van een lichaam, geen getuigen van de misdaad en geen harde bewijzen zoals DNA en moordwapen. Hoe zit het Schotse misdaadsysteem in elkaar? Hoeveel invloed heeft dit systeem gehad op de veroordeling van deze man?

Let op: Heftig taalgebruik, schrijnende situaties en beschrijving van geweld die voor sommige luisteraars schokkend kunnen zijn.

Ben je benieuwd hoe dit onderzoekt klinkt? Luister maar (klik op de luisterfragmenten).

Schrijver: James Lecesne
Verteller: James Lecesne
Duur van het boek: 1 uur 2 minuten
Categorie: hoorspel

Dit is een hoorspel over een politie procedure. Het gaat over het verhaal van Leonard Pelkey, een opvallende tiener die vermist is. Zijn bijzondere aanwezigheid komt nadrukkelijk naar boven door zijn afwezigheid. Zijn vermissing zet de poppen aan het dansen en zijn stadsgenoten worden geconfronteerd met hun eigen manier van leven. Detective Chuck DeSantis onderzoekt de vermissing van Leonard. Zijn bevindingen over de seksualiteit van de vermiste jongen dwingt de gemeenschap te kijken naar hun eigen mening en vooroordelen. Dit verhaal kan ook jullie als luisteraars aan het denken zetten over zaken als “begrijpen” en “accepteren”. De hele stad verandert door Leonard Pelkey, een character uit het boek, Absolute Brightness, van James Lecesne’s (young adult boek).

Ben je benieuwd hoe dit hoorspel klinkt? Luister maar (klik op de luisterfragmenten).

Let op: volwassen taalgebruik.

Ik heb gekozen voor:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *