The seven sisters

Titel :  The seven sisters – book 1
Nederlandse Titel : De zeven zussen
Genre: Roman
Schrijver: Lucinda Riley
Verteller : Emily Lucienne
Verteller Nederlandse versie: Esther Floor
Duur van het boek: 12 uur 02 minuten
Duur van het boek Nederlandse versie: 10 uur 49 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

  • The seven sisters – book 1
  • The storm sister
  • The shadow sister
  • The pearl sister
  • The moon sister

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is het verhaal van Maia. Zij heeft vijf zussen. Ze zijn allemaal geadopteerd door hun vader Pa Salt. Deze zes zussen hebben een bijzonder leven geleid bij hun vader. Hun vader is zojuist overleden en ze komen allemaal naar huis om hem te begraven. Eenmaal thuis blijkt hij al een begrafenis op zee te hebben gekregen en daarbij was niemand aanwezig (op zijn eigen verzoek!).
Hij laat al zijn dochters coördinaties na over hun herkomst. Als ze willen weten waar ze vandaan komen en meer over hun biologische families willen weten, kunnen ze met de coördinaties op zoek gaan.
In dit verhaal volgen we Maia. Zij gaat op zoek naar haar herkomst en komt terecht in Rio de Janeiro. Daar ontmoet ze een oude vrouw die haar oma zou kunnen zijn, maar hoewel het overduidelijk is dat Maia haar kleinkind is, weigert haar oma dat te accepteren en stuurt haar weg!

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Luisterboek in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Luisterboek:

Verhaallijn en ontknoping

Maia is op zoek naar zichzelf. Haar leven is niet zo gelopen als iedereen had verwacht. Ergens is er wat mis gegaan. Nu haar vader overleden is en hij haar informatie heeft nagelaten over haar herkomst besluit ze om haar familie te zoeken. Ze heeft nooit eerder behoefte gehad om meer te willen weten over haar biologische familie en hoewel ze nu ook geen drang voelt, stapt ze toch op het vliegtuig naar Rio de Janeiro en wij gaan met haar mee, want er valt aardig wat te ontdekken.
Hier verandert het verhaal en komt er een tweede verhaal naar boven. Wanneer Maia de brieven leest die zijn geschreven door haar overgrootoma Izabela Bonifacio krijgen we ineens te maken met Izabela als hoofdpersoon en luisteren we naar haar verhaal. Maia’s verhaal gaat pas weer verder als we dit deel van Izabela’s verhaal helemaal hebben gehad en ze dus alle brieven in één avond heeft gelezen. Het is overduidelijk dat Maia haar oma heeft gevonden, maar waar is haar moeder (en vader)? Zo lang haar oma haar niet te woord wil staan blijft haar eigen verleden verborgen voor haar.
Ondertussen heeft ze geluk dat ze in Rio iemand heeft leren kennen die haar bij staat terwijl ze in haar verleden duikt en die haar kan helpen bij haar zoektocht naar zichzelf.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Beide vertellers hebben op zich een prettige stem om maar te luisteren. Ik ben eerst begonnen met de Nederlandse versie. Deze verteller las het verhaal aan je voor. Na een half uur ging ik over op de Engelse versie om het verschil te ervaren en een keuze te maken. De Engelse versie was vele malen prettiger om naar te luisteren. De Nederlandse verteller leest het verhaal aan je voor, terwijl de Engelse verteller het verhaal tot leven weet te brengen door het aan je op te voeren. Ik heb de rest van het verhaal dan ook alleen maar in het Engels geluisterd. Dat is dan ook mijn tip aan jou. Als je Engelse vaardigheid goed genoeg is, dan raad ik je de Engelse versie aan in plaats van de Nederlandse versie.

Mijn mening

Ik vond het verhaal leuk en vermakelijk, maar eerlijk gezegd vind ik het niet echt bijzonder. Ik twijfel zelfs of ik nog wel verder wil gaan met deel twee van deze serie.
Het verhaal is inhoudelijk niet echt sterk. Ook had ik meer spanning en avontuur verwacht over de zeven zusters. De dood van Pa Salt is zeer mysterieus en dat deel van het verhaal trekt mijn volle nieuwsgierigheid, maar dat komt bijna niet aan de orde in dit boek. In plaats daarvan krijgen we twee romantische verhalen zonder echt veel inhoud, anders dan dat ze een mooi plekje hebben gekregen binnen dit verhaal.
Het verhaal van Izabela krijg je op dezelfde wijze aangeboden als Maia’s verhaal. Het voelt ook helemaal alsof dat het boek is waar je als lezer voor hebt gekozen en daarbij voelde ik me wel teleurgesteld, want ik wilde meer over de zeven zusters weten en niet over Izabella. Het voelt een beetje als een goedkope wijze om me twee romantische verhalen voor te schotelen voor de prijs van één. Niet dat het verhaal slecht was, maar het voelde toch minder fijn. Ook vond ik de romantische verhaallijnen niet echt spannend en vooral zeer voorspelbaar.
Ondanks dit alles had dit boek ook prachtige pluspunten. Ik vond het heel leerzaam om te horen hoe het beeld van Jezus tot stand kwam. Het is toch één van de wereldwonderen en iedereen kent wel het aanblik (gezien op tv of in films). Ik vond het heel interessant om te horen en te beleven hoe het idee van dit reusachtig bouwwerk tot stand had kunnen komen. Daarnaast komen ook andere historische gebeurtenissen aan bod in dit verhaal en spelen ze een grote factor. Dat maakte dat ik toch met interesse dit verhaal van begin tot einde wilde horen, want op deze wijze steek ik weer wat op en het is zeker geen saaie lesstof zoals je het hier krijgt aangeboden. Daarnaast weet de schrijver een gevoel over het land over te brengen wat ik ook wel leuk vond om te horen, omdat ik het land zelf niet ken. Dan is het wel fijn om zo kennis te maken met het land.

Het verhaal eindigt weer met een stukje mysterie over de overleden adoptievader Pa Salt en de volgende zus neemt het stokje over. Ik verwacht dat we in deel twee haar romantisch verhaal te horen gaan krijgen en ik zal nog even verder twijfelen of ik deel twee wil proberen.

EDIT: Ik was begonnen met deel twee, maar ik vond het verhaal best wel saai. Na een aantal dagen (waarbij ik maar niet opschoot met het verhaal) kwam ik tot de conclusie dat ik niet echt zin had om me door het verhaal heen te worstelen, terwijl ik normaal gesproken juist geniet van de luisterverhalen. Daarom ben ik met deze serie gestopt.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *