De ongelooflijke Ravi Ravioli – Costa Banana 2

Titel : De ongelooflijke Ravi Ravioli – Costa Banana 2
Genre: Kinderen
Schrijver:  Jozua Douglas
Verteller : Sander de Heer
Duur van het boek: 4 uur 45 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Ik luister deze serie op aanraden van mijn zoontjes. Mijn jongste zoontje van 8 jaar heeft naar deel drie van deze serie geluisterd toen zijn juf het boek voorlas in de klas. Mijn oudste zoon kent de hele serie en heeft me aangeraden deze serie ook te lezen. Volgens hem is dit deel (deel twee) het leukste boek uit deze serie.

Het verhaal gaat over Rosa. Zij en haar broertje Fico zijn de kinderen van de president van Costa Banana. Hij is in zijn eentje de baas en is elke dag druk bezig met het verzinnen van wetten. Zo moet iedereen al zijn Facebook posts een like geven, alle kinderen moeten Pablo heten (alleen zijn eigen vrouw houdt zich hier niet aan!), op vrijdag moet iedereen bananensoep eten (zijn eigen recept), enz.

Rosa’s broetje Fico is fan van Ravi Ravioli. Ravi is geweldig! Hij kan de toekomst voorspellen, dieren hypnotiseren, mensen laten zweven en nog veel meer.
Al gauw is hun vader, de president, ook helemaal weg van Ravi Ravioli. Het is maar goed dat Ravi Ravioli nu bij ze woont, want hij kan ze beschermen. Met hem heeft de presidents zelfs niet eens meer een dokter nodig!
Geweldig toch! Of niet? Rosa vertrouwt hem niet. Is hij wel wie hij zegt? Of is hij een crimineel?

Te koop bij Bol.com

Het luisterboek is in Kobo Plus gratis te beluisteren voor abonnees.

Verhaallijn en ontknoping

Je zou denken dat de president veel vertrouwen heeft in zijn dochter aangezien zij hen laatst heeft gered. Nou, niet dus! Hij was even heel trots op haar, totdat hij was vergeten dat zij hen had gered. Zijn geweldige zoon, die later president zal worden, heeft hen gered! Rosa is MAAR een meisje! Die hoeft niet eens naar school wat hem betreft. Meisjes moeten een goede man trouwen en goed kunnen koken, schoenen poetsen en de afwas doen. Rosa zelf gaat graag naar school. Wie weet wordt ze later zelfs spion, aangezien ze van haar vader geen president mag worden.

Binnen de kortste keren hebben ze een nieuwe gast in huis: Ravi Ravioli. De president is helemaal weg van Ravi. Ravi heeft zijn vrouw genezen van haar onzekerheid en hij heeft haar gered van een hongerige leeuw! Rosa vertrouwt hem niet. Ze weet zeker dat hij niet is wie hij zegt dat hij is, maar zoals gewoonlijk kan ze beter haar mond houden, want naar haar wordt toch niet geluisterd.
Rosa bijt zich vast in deze zaak, ze moet en zal hem ontmaskeren en haar familie redden! Maar keer op keer is hij haar veel te slim af…..

Dit boek kan als E-book gedownload worden in het Nederlands in iTunes.

Verteller

De verteller geeft een leuke uitvoering voor kinderen. Hij klinkt prettig en doet het leuk en grappig. Hij weet het verhaal op een prettige en grappige wijze over te brengen.

Mijn mening

Mijn oudste zoon had helemaal gelijk! Dit boek is inderdaad nog leuker dan deel 1. Ik vind deze serie tot nu toe wel heel erg leuk. Op zich vind ik deze verhalen wel iets hebben van Roald Dahl, hoewel deze schrijver absoluut geen kopie is van Roald Dahl. Het is meer het gevoel. Ik krijg hetzelfde leuke gevoel bij deze serie wat ik ook vaak heb bij het lezen van de boeken van Roald Dahl.

De verhalen zijn lekker simpel en vooral grappig. Het probleem is duidelijk. Ravi Ravioli is iets van plan en moet worden tegengehouden. Het is heel leuk om met Rosa mee te leven in haar avonturen.

Deze boeken brengen het gespreksonderwerp: “meisjes zijn minderwaardig” ook bijzonder aan bod. Mijn zoontje was gisteren heel ver gekomen bij het luisteren naar deel 1 van deze serie. Toen hij me erover vertelde gaf hij aan dat de president vindt dat meisjes niets kunnen, terwijl Rosa duidelijk een betere spion is dan haar broertje. Hij denkt dat meisjes wel betere spionnen zijn dan jongens, want jongens zijn luier! Opa’s doen ook altijd dutjes terwijl de oma’s geen slaapje nodig hebben. Ik vond het zo geweldig om hem dat te horen zeggen. Natuurlijk klopt het niet wat hij zegt, maar ik vind het wel fijn dat hij hierover aan het denken is gezet. Het feit dat ik thuis meer dutjes doe dan mijn man heeft hem toch weer opnieuw aan het denken gezet…… Ik ben benieuwd welke conclusie hij straks trekt.

Deze boeken zijn ook heel erg leuk als voorleesboeken. Mijn eigen kinderen hebben door het voorlezen kennis gemaakt met deze boeken. De oudste heeft alle boeken aangeboden gekregen van zijn juf. De jongste kende alleen deel drie. Deze boeken hebben op mijn beide jongens een leuke indruk achtergelaten en na zelf deze verhalen te hebben geluisterd snap ik wel waarom.

Ik ben heel benieuwd naar deel 3. Mijn jongste zoontje kende alleen deel 3 en op basis daarvan heeft hij me deze serie aangeraden. Mijn oudste zoon kent wel alle drie de delen en hij waarschuwt me juist dat deel 3 minder leuk is. Ik ben benieuwd! Je leest het in mijn volgende review.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *