De gruwelijke generaal – Costa Banana 1

Titel : De gruwelijke generaal – Costa Banana 1
Genre: Kinderen
Schrijver:  Jozua Douglas
Verteller : Sander de Heer
Duur van het boek: 4 uur 27 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Ik luister dit verhaal op aanraden van mijn zoontjes. Mijn jongste zoontje van 8 jaar heeft naar deel drie van deze serie geluisterd toen zijn juf het boek voorlas in de klas. Mijn oudste zoon kent de hele serie en heeft me aangeraden deze serie ook te lezen. Volgens hem is deel twee het leukste boek uit deze serie.

Het verhaal gaat over Rosa. Zij en haar broertje Fico zijn de kinderen van de president van Costa Banana. Hij is in zijn eentje de baas en is elke dag druk bezig met het verzinnen van wetten. Zo moet iedereen al zijn Facebookposts een like geven, iedereen moet zijn boeken kopen en leuk vinden, zijn lied uit volle borst meezingen, zijn foto in hun huizen hebben, enz. Zo nu en dan bedenkt hij ook wetten die beter maar tijdelijk ingevoerd kunnen worden, zoals dat alle mannen hetzelfde kapsel als hij moeten dragen en dat de maand april maar voortaan zijn naam moet krijgen. Dus januari, februari, maart, Fernando, mei, enz. Zo krijg je wel bijzondere zinnen. Heb jij in Fernando vakantie? Ik heb in Fernando mijn been gebroken. Niet zo handig dus!

De president houdt heel erg veel van zijn mooie vrouw en hij is zeer trots op zijn zoontje, die hem later zal opvolgen. Over zijn dochter is hij nog niet zo zeer tevreden. Ze is MAAR een meisje en die hoeven niet naar school te gaan, omdat ze later alleen maar lekker hoeft te koken voor haar man, zijn schoenen moet poetsen en de afwas hoeft te doen!
Zelf heeft zijn dochter Rosa er andere ideeën over. Ze wil graag zelf president worden, maar dan geen dictator zoals haar vader!

Op een dag ontdekken ze een afluisterapparaat in hun huis. Door wie worden ze afgeluisterd? Fico mag de zaak gaan onderzoeken. Zo oefent hij vast voor zijn toekomstige taak als president. Rosa bijt zich ook vast in de zaak. Ze weet zeker dat zij de spion zal vinden!

Te koop bij Bol.com

Het luisterboek is in Kobo Plus gratis te beluisteren voor abonnees.

Verhaallijn en ontknoping

Rosa en haar broertje Fico proberen elkaar af te troeven door de spion te zoeken. Het is duidelijk dat Rosa een betere kandidaat is dan haar broertje, maar haar vader heeft het niet zo op “meisjes”. Meisjes zijn minderwaardig in zijn ogen. Zodra Rosa een ontdekking doet krijgt haar broertje alle eer van haar vader. En haar moeder? Die heeft het veel te druk met zich druk maken over haar uiterlijk en de liefde van haar man!

Maar dan ontdekt Rosa een complot! Hoe kan ze haar familie en haar land redden van deze ondergang?!

Dit boek kan als E-book gedownload worden in het Nederlands in iTunes.

Verteller

De verteller geeft een leuke uitvoering voor kinderen. Hij klinkt prettig en doet het leuk en grappig. Hij weet het verhaal op een prettige en grappige wijze over te brengen.

Mijn mening

Ik ben blij dat mijn jongens mij deze serie hebben getipt. Dit eerste verhaal is erg leuk en ook grappig. Ik ben heel benieuwd hoe deze serie verder zal gaan. Zelf is mijn jongste zoontje nu ook gelijk begonnen met het luisteren van deel 1 (hij kent alleen deel 3). Mijn oudste zoon kent al wel alle delen en hij kijkt uit naar deel 4 (komt in september 2019 uit). Het is dus erg populair bij kinderen.

Het boek is dus ook heel erg leuk als voorleesboek. Mijn beide jongens hebben toen erg genoten van deze boeken bij het voorlezen op school. Zeker een aanrader!

Deze serie luisterboeken is heel geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Ze genieten zo van het verhaal dat ze al snel minstens een half uur kunnen luisteren naar deze vertelling. Na twee dagen heeft mijn jongste zoon nog maar één uur te gaan in het verhaal.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

2 gedachten over “De gruwelijke generaal – Costa Banana 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *