The tattooed heart

Titel: The tattooed heart
Titel Nederlands: Spel van angst
Genre:  Young adult, haat, racisme en verliefheid
Schrijver: Michael Grant
Verteller: Emily Woo Zeller
Duur van het boek: 8 uur 19 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Mara is de leerling van de Angstaanjager. Ze zal zelf op den duur een Angstaanjager worden. Deze taak is ongelooflijk zwaar. Mensen doen elkaar ontzettend veel leed aan in de wereld en zij zal daar haar eigen portie van moeten aanzien, beoordelen en straffen. Ook het uitdelen van de straffen is zeker niet mis. Je straft de daders met hun ergste nachtmerries. Maakt dat jou eigenlijk niet ook een dader? Iedere straf zal, als herinnering, op haar huid te zien zijn als een ziekelijke tatoeage.
Ze zal een Angstaanjager zijn als straf voor haar daden. Ze zal niet voor eeuwig een Angstaanjager zijn. Kan ze hierna weer terug naar haar eigen leven? Ze zal nooit meer op dezelfde voet verder kunnen als voorheen. Ze kan nooit meer de Mara zijn zoals haar moeder en haar vrienden van haar gewend waren.
En hoe zit dat met de liefde? Ze kan niet aangeraakt worden, omdat een aanraking al het opgedane leed op een intense wijze overbrengt. Niemand zal haar ooit willen of kunnen aanraken, omdat deze beelden niet te verdragen zijn.
En welke man zal een vrouw met zulke vreselijke tatoeages willen hebben? Niemand zal ooit naar haar lichaam kunnen kijken en haar mooi vinden. Wat een toekomst!

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in iTunes.

Engels:

Nederlands:

Verhaallijn en ontknoping

Terwijl ik dit begin te schrijven heb ik al drie uur van het verhaal geluisterd. Ik vind het verhaal op zich wel vermakelijk en ik vind het wel leuk om naar te luisteren, maar het verhaal is niet echt bijzonder en er gebeurt ook niet veel in de verhaallijn. Net als in deel 1 gaan Mara en de Angstaanjager in de levens van jonge mensen om te zien wie de daders zijn en gestraft moeten worden. We volgen de dramatische gebeurtenissen van twee slachtoffers en hun daders.

Mara leert ondertussen dat er meer wezens zijn dan ze tot nu toe heeft gezien en dat deze wezens grote invloed uitoefenen op het leven van de mensen. Waarom is het werk van de Angstaanjagers zo belangrijk? Wie zijn hun medestanders en wie zijn de tegenstanders? Waarom straffen ze de daders?

Ook loopt ze tegen haar gevoelens voor de Angstaanjager aan. Ze vindt hem erg aantrekkelijk en realiseert zich dat ze verliefd op hem begint te worden. Ook dat nog! Nog een onmogelijke toekomst aangezien hij overduidelijk veel van Ariadne houdt. Wie is Ariadne en waar is ze nu? Kan ze dit in haar eentje onderzoeken?

Verteller

Als beoordeling geef ik de uitvoering van deze verteller een voldoende. Ik vind niet al haar personagestemmen prettig om naar te luisteren en ook niet altijd even bijpassend bij het verhaal. Alle buitenlandse personages klinken precies hetzelfde, wat het inleven in een dramatische gebeurtenis best lastig maakt (vind ik). Vooral de stem van Harm, een Nederlandse jongen, klinkt enorm storend, omdat het een kruising lijkt tussen een Oostenrijks accent en een heel ander accent. Alles behalve Nederlands dus.

Mijn mening

Ik vind dit boek wel minder leuk dan deel 1. Ik vind het vooral meer van hetzelfde. Ze zijn met name bezig dramatische gebeurtenissen te bekijken en de daders op te sporen door te bekijken welke daden tot deze gevolgen hebben geleid.
Wel wordt deze bijzondere wereld uitgebreid met meerdere wezens die ook duidelijke sporen achterlaten op onze menselijke wereld. Welke strijd is er gaande achter de schermen van onze wereld? En hoe belangrijk is de rol van de Angstaanjagers in deze strijd?

Op zich vind ik niet dat ik na drie uur luistertijd heel veel te vertellen heb. Ik zal dit onderdeel dan ook later bijwerken wanneer ik verder ben ik het verhaal.

Verliefdheid speelt een rol in dit verhaal, maar heeft niet de overhand. Haat als onderwerp speelt een veel grotere rol.

EDIT (het verhaal is uit)

Ik ben nu voorlopig klaar met deze serie. Het einde is op zich wel bevredigend. De serie zelf is nog niet afgelopen, maar als we nog jaren moeten wachten op een vervolg, dan is het einde die we tot nu hebben gekregen wel mooi. Er is nog wel een boek 1.5 “The snake”, maar die is op het moment niet te beluisteren via Storytel of Audible.

Heb je zin in een serie waar je niet te veel bij na hoeft te denken? Dan vind ik deze serie een aanrader.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *