Morgenster

Titel: Morning star
Genre:  Science Fiction (SciFi)
Schrijver: Pierce Brown
Verteller: Tim Gerard Reynolds
Duur van het boek: 21 uur 50 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal start ongeveer één jaar na het einde van deel 2. Alles was misgegaan. Ares is vermoord, Darrow is gevangen genomen en wordt gruwelijk gemarteld voordat hij straks terecht gesteld gaat worden.
Gelukkig was niet alles helemaal verloren gegaan. Ares bestaat nog steeds, ook al is het niet meer dezelfde persoon die het eerst was. Een ander heeft de rol van Ares overgenomen en heeft de boel drijvende weten te houden.
Zo lukt het Ares om Darrow te bevrijden.
Eenmaal vrij ontdekt iedereen wat Darrow is aangedaan in het afgelopen jaar. Hij is er niet klaar voor om de strijd weer op zich te nemen. Het donker waarin hij het afgelopen jaar heeft gezeten is niet zomaar opzij te zetten.
Hij zal een stap terug moeten doen en Ares volgen.
Maar kan Darrow echt volgen? Wat als Ares de verkeerde kant uit gaat? Wie is in staat om echt verschil uit te maken in deze maatschappij en wat als de oorlog gewonnen is. Hoe gaat het leven dan verder? Of vervalt de wereld dan in totale chaos?

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Dit verhaal heeft veel ups and downs. Het ene moment gaat alles helemaal goed en is de overwinning in zicht om dan helemaal om te slaan en gaat alles mis wat er mis zou kunnen gaan.
Het verhaal begint bij Darrow in zijn gruwelijke gevangenschap. Al snel komt er een poging hem te bevrijden door de mensen van Ares. Het verhaal begint enorm spannend, want hoewel de bevrijding in eerste instantie helemaal perfect lijkt te verlopen gooit Darrow zelf roet in het eten door nog een gevangene te willen bevrijden. Vanaf dat moment gaat het mis en begint de bevrijding mensenlevens te eisen. Het is dan ook enorm spannend of het nog wel gaat lukken hem vrij te krijgen.
Op deze wijze verloopt het verhaal de komende uren. Wanneer alles goed lijkt te gaan komt een genadeklap en ziet alles er hopeloos uit.
Dit boek gaat vooral om de strijd tegen de tiran in de hoop de wereld te kunnen veranderen. Het is geen gevecht tegen de gouden kleur, maar het is de bedoeling om de tiran af te zetten die deze rangorde in stand houdt. Maar wat dan? Darrow zal hier op tijd een antwoord op moeten vinden, want de mensheid kan alleen verder met een goed plan. De rest van het boek zal gaan over deze strijd.

Verteller

Ik vind deze verteller wel prettig vertellen. Hij heeft een prettige stem en weet de verschillende types ook netjes weer te geven. De mensen van de verschillende kleuren zijn heel anders. Dat weet hij best goed te laten horen.

Mijn mening

Ik vond deel 1 heel goed. Deel 2 vond ik zelfs beter. Ik weet nog niet zo heel goed wat ik van dit deel vind.
Tijdens het luisteren vond ik het enorm spannend. Je wordt als lezer constant in spanning gehouden. Het gaat dan ook om één lang verhaal namelijk de strijd tegen de vorst en “The Jackal”. Het verhaal is erg vermakelijk en een genot om te horen hoe alles op een slimme wijze tot een conclusie wordt gebracht, maar na het zoveelste geniale plan van Darrow en zijn vrienden bedenk ik me ook dat het wel erg makkelijk is voor ze aangezien de schrijver aan hun kant staat. Je wordt dan door de zoveelste herhaling van hetzelfde trucje uit het verhaal getrokken.
Er is te weinig verhaalelement in dit deel. De strijd en de tactieken neemt bijna het hele verhaal in beslag. Niet denken dat ik klaag hoor, want ik vond dit al leuk genoeg en heb zeker genoten, maar dan houd ik ook wel van Young Adult boeken en ben ik zeer tevreden over simpele boeken. Ik kan me voorstellen dat als je van meer complexiteit houdt, je dan wel teleurgesteld zou zijn met dit deel van de serie.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *