Gouden zoon

Titel: Gouden zoon Titel Engels: Golden son Genre:  Science Fiction (SciFi) Schrijver: Pierce Brown Verteller: Tim Gerard Reynolds Duur van het boek: 19 uur 3 minuten Alle luisterboeken uit deze serie: Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal start twee jaar na het einde van deel 1. In al die tijd heeft Darrow niets gehoord van het verzet die hem tussen de gouden mensen hebben geplaatst. Hij staat er alleen voor. Ondertussen probeert hij zijn missie waar te maken. Onder bescherming en met sponsoring van huize Augustus probeert hij een vloot te krijgen. Zo kan hij het verzet aan een vloot helpen en wachten tot ze contact met hem zoeken. Maar dan gaat alles mis. Hij verliest op de academie en krijgt geen vloot, hij wordt op een schaamterijke wijze afgeranseld door zijn aartsvijanden en als gevolg wordt hij weggegeven door huize Augustus. Hij staat er helemaal alleen voor. Hoeveel dagen heeft hij nog te leven voordat zijn vijanden hem vermoorden? Alles was voor niets! Of toch niet? Dit boek kan als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal begint sterk wat hoop betreft. Je begint samen met Darrow op de academie. Hij staat op het punt een vloot te winnen en al eerste te eindigen in een competitie. Maar dan komt zijn verlies hard en blijkt dat hij nog meer kan verliezen. Hij verliest alles wat hij de afgelopen jaren heeft opgebouwd en komt er alleen voor te staan. Het verhaal begint aardig hopeloos en je weet dat het zal moeten veranderen, omdat je nog uren verhaal te gaan hebt. Het is best spannend om erachter te komen hoe het verhaal verder zal gaan. Er komt veel aan bod in het verhaal. Vriendschap en vertrouwen komt iedere weer aan de orde. Dit verhaal draait vooral op vriendschap en vertrouwen. Darrow ontdekt steeds meer en meer wie zijn echte vrienden zijn. En wat als bekend wordt dat hij “rood” is en niet goud? Zullen zijn vrienden dan nog steeds om hem geven en bij hem blijven? Wat valt er te verliezen als hij aan zijn vertrouwelingen vertelt wie hij is en waar hij vandaan komt?

Verteller

Prima verteller. Hij heeft een prettige stem en kan heel mooi vertellen. Hij brengt de sterke emoties van het verhaal goed ter ore.

Mijn mening

Prachtig verhaal! Ik vond deel 1 al heel goed, maar ik vind dit deel nog veel beter! Het verhaal zit sterk in elkaar met behoorlijk wat ups en downs. De schrijver weet situaties te creëren waarin alle hoop verloren lijkt. Vaak gaat juist alles helemaal goed en lijkt de hele wereld goed te komen, maar met nog meer boeken te gaan weet je dat het niet kan. Als alles goed zou komen zou dit het laatste deel van de serie zijn. Ik ga snel beginnen met het volgende deel, want deze serie is echt enorm spannend!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *