Warcross

Titel: Warcross
Serie: 
Warcross
Genre: 
 SciFi, Young Adult
Schrijver: Marie Lu
Verteller:  Nancy Wu
Duur van het boek: 11 uur 46 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

  • Warcross
  • Wildcard

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Emika Chen is een tienermeisje. Ze zit niet meer op school en omdat ze geldproblemen heeft is ze een premiejager.
Ze staat op het punt om een crimineel te vangen die 5000 dollar waard is. Hiermee is ze bijna uit haar schulden. Wanneer het haar lukt hem te vangen worden haar dromen aan diggelen geslagen. De politie-agenten zeggen dat de premie naar een ander gaat. Zij heeft de locatie van de premie niet als eerste gemeld. Hoewel zij hem heeft gevangen gaat het geld naar een ander! Wat een pech! Wat nu?
Ze staat op het punt uit huis gezet te worden, ze moet iets doen!
Ze besluit een eigen hack te gebruiken bij de opening van het toernooi Warcross. Zo kan ze een waardevolle voorwerp stelen om haar schulden te betalen. Dat gaat helemaal mis. Ze glitcht in het spel en wordt door de hele wereld gadegeslagen. Haar telefoon houdt maar niet op met overgaan. Wie belt haar? De politie? Wat zullen de gevolgen zijn van haar hack en poging tot diefstal?

Dit boek kan ook als audioboek gedownload worden in iTunes.


Ook te koop als E-book in de Itunes Store.

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal heeft een mooi begin met een onverwachte wending. Het verhaal begint heel bijzonder met Emika die op een premie jaagt, ernaast grijpt en dan in enorme geldnood zit. Je weet dat er iets zal gaan gebeuren, want zij is de hoofdpersoon, maar de eerste wending is toch niet echt wat ik had zien aankomen. Daarna krijgt ze een nieuwe optie, een doel waar ze de rest van het verhaal naartoe moet werken.
Sommige delen van het verhaal zijn op zich wel voorspelbaar. Toch is het einde van het boek aardig verrassend.

Verteller

De verteller heeft op zich een prettige stem om naar te luisteren. Haar stemmen voor de verschillende personages vind ik wat tegenvallen. De accenten kloppen niet altijd. De ene keer moet iemand Frans voorstellen, maar dan klinkt zijn accent meer Duits. De nationaliteiten van de verschillende personages zijn lastig bij te houden. De stemmen verschillen ook vaak waardoor je dan net niet lekker in het verhaal zit.
Op zich vind ik deze uitvoering van de verteller voldoende.

Mijn mening

Een mooi verhaal over virtual reality werelden en technologie zoals o.a hover boards. Zowel het echte leven als de VR wereld worden mooi in elkaar gevlochten in het verhaal en heeft een mooi evenwicht in het geheel. Ik vind het vooral bijzonder dat je kan levelen in je spel door wat je in het echte leven doet. Naar school gaan, naar je werk gaan, huiswerk maken, koken, winkelen, enz. Je krijg iedere dag punten voor de dingen die je doet.
Het verhaal is vooral spannend in het begin. Je volgt Emika in haar jacht.
Maar later is het duidelijk dat ze verliefd is op Hideo. Voelt hij hetzelfde voor haar?
Hun interactie wordt mooi en vol met passie beschreven. Het verhaal begint dan aan te voelen als een roman. Het gaat hier vooral om verliefdheid (geschikt voor luisteraars onder de 18 jaar).
Ik vind dit verhaal wel leuk, vermakelijk en ook wel lekker spannend. Wel vind ik het aardig voorspelbaar en neigt het op een gegeven moment meer richting roman dan SciFi.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *