Darkling Plain

Titel: Darkling Plain
Serie: 
Mortal Engines
Genre: 
 Fantasy, SciFi (science fiction)
Schrijver: Philip Reeve
Verteller:  Barnaby Edwards
Duur van het boek: 15 uur 31 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Een half jaar later na de avonturen van deel 3 van deze serie beginnen we bij Theo. Hij is teruggegaan naar zijn familie. Tijdens een rustgevende vlucht met zijn kite ziet hij hoe twee vliegschepen zijn stad gaan aanvallen. Hij moet zijn familie redden!

En Wren? Ze is een handelaar geworden samen met haar vader Tom. Tom durft niet meer terug naar huis te gaan. Hoe kan hij de mensen in Anchorage onder ogen komen na wat zijn vrouw Hester heeft gedaan? Hij heeft nog maar een paar jaar te leven. Zijn hartproblemen zijn verergerd. Hij wil zijn laatste jaren doorbrengen met zijn dochter. Hij gaat haar alles leren over handelen en vliegen in hun luchtschip, zodat ze na zijn dood de keus heeft. Ze kan terug gaan naar Anchorage of van de vrijheid genieten door het leven van een handelaar. Wanneer hij een oude bekende, uit Londen, ziet krijgt hij weer wat levenslust terug. Maar waarom ontkent ze haar vroegere naam? Waarom doet ze zich voor als iemand anders en is ze er als een haas vandoor gegaan? Hij is juist zo blij dat zij de ramp van Londen heeft overleefd. Zal hij naar haar op zoek gaan?

Hoe gaat het met Hester? Is ze inderdaad de dochter van haar vader? Is ze een moordenaar en een verrader? Of is ze goed en aardig voor haar medemensen als het erop aankomt?

Verhaallijn en ontknoping

Je begint het verhaal door te ontdekken hoe het met Wren en haar vader Tom gaat. Zij zoeken zonder het te weten een avontuur op.
Tussendoor gaat het leven van Theo verder en zijn leven is alles behalve saai!
En Hester en Shrike? Een moordenaar en een stalker cyborg. Zijn ze slecht en wreed? Of zijn zij net wat deze wereld nodig heeft om eindelijk een wenteling richting een beter bestaan te maken?

Anders dan de andere boeken gaat het nu om wat de verschillende personages meemaken. Ze beleven allemaal hun eigen avonturen. Het zal vast allemaal tot een geheel leiden, maar gedurende je door het boek werkt gaat het om losse avonturen per personage in dezelfde wereld.

En dan raken de levens van de verschillende personages toch weer in elkaar verwikkeld en bouwt het verhaal zich op tot een finale waarmee deze serie wordt afgerond.

Verteller

Deze stem is echt geweldig. Buitengewoon heerlijk om naar te luisteren. Hij leest geweldig voor. Zijn stemmen van de verschillende personages klinken heel natuurlijk en dat is best knap aangezien er ook cyborgs in het verhaal spelen!
Hij kan zo ontzettend goed voorlezen dat je het allemaal prima bij kan houden. Ieder personage is goed herkenbaar zoals hij het laat horen.

Mijn mening

Een mooie einde van deze serie. Deel 3 was toch wel lastig geëindigd vond ik. Ik moest toen wel even slikken en vroeg me echt af hoe dit allemaal goed zou kunnen komen en tot een einde gebracht kon worden.
De schrijver had voor dit boek dan ook wel meer tijd nodig om het allemaal prettig af te ronden.

Het verhaal begint met de levens van de verschillende personages die allemaal een rol te spelen hebben aan het einde.
Het is enorm spannend, want hoe gaat het eindigen? Komt er een einde aan de avonturen van Wren, Tom en Hester? Leven ze nog lang en gelukkig of komt er een einde aan de mensheid? Spannend!
Dit is echt een hele leuke serie. Zeker aan te raden.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *