Helse machines

Titel: Helse machines
Titel:
Infernal Devices
Serie: 
Mortal Engines
Genre:
Fantasy, SciFi (science fiction)
Schrijver: Philip Reeve
Verteller: Barnaby Edwards
Duur van het boek: 10 uur 2 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af zo’n 16 jaar na deel 2 van deze serie. Wren is de dochter van Tom en Hester. Ze houdt met heel haar hart van haar vader, maar haar moeder…. Ze kan zo moeilijk met haar moeder overweg.
Haar moeder is zo lelijk. Dat zou op zich helemaal niet erg zijn als ze net zo lief was als haar vader, maar dat is ze niet. Ze doet altijd moeilijk en is snel boos, vijandig en argwanend! Wat ziet haar vader toch in haar?
Hester droomt ervan om een vliegschip te hebben net als haar ouders vroeger hadden. Ze is al haar hele leven in de stad Anchorage. Ze zou graag de bewegende steden willen zien. Ze wil handelen met de steden en meer van de wereld zien. Het is hier zo saai!

Wees voorzichtig met wat je wens Wren! Voor je het weet zit je tot over je oren in avonturen!

Dat ontdekt ze op de avond dat ze een “Verloren jongen” ontmoet. Hij wil een boek stelen van de leider van haar stad. Hij heeft geen kwaad in de zin, maar het boek kan hem genoeg geld opleveren om voor zijn “Verdwenen jongens” te zorgen. De stad heeft genoeg boeken. Eentje zullen ze heus niet missen.
Maar… waarom wil hij dit boek hebben? Het boek is geschreven in een taal die niemand kan lezen. Zou hij een vertaler hebben gevonden waarmee hij dit boek kan lezen? Wat als er in staat hoe je een gruwelijk wapen kan bouwen? Ze kan het boek toch niet zomaar voor hem stelen zonder meer te weten?
Maar dan, na een vreselijke ruzie met haar moeder, besluit ze toch het boek te stelen en met de “Verloren jongens” mee te gaan. Ze gaat het avontuur tegemoet! Weg met haar saaie leven. Nu maar hopen dat de “Verloren jongens” haar ook echt mee willen nemen, want stel dat ze tegen haar hebben gelogen? Hoe loopt het dan met haar af?

En hoe zit het met de strijd tussen de bewegende steden en de anti bewegende steden beweging? Is er al een einde gekomen aan hun oorlog? Of is de oorlog nog steeds aan de gang?

Verhaallijn en ontknoping

Ruim 16 jaar na deel 2. Het verhaal gaat nu duidelijk over Wren, de dochter van Tom en Hester. Omdat ze haar leven zo saai vindt gooit ze zich hals over kop in de wereld van bewegende steden. Ze heeft geen idee hoe goed ze het heeft en hoe veilig ze heeft kunnen opgroeien, maar daar gaat ze gauw achter komen!

Wat is er gebeurd met Professor Nimrod Pennyroyal? Boontje komt om zijn loontje? Of onkruid vergaat niet?

Richting het einde van het verhaal slaan de wentelingen je om de oren. Ze zijn heel goed beschreven en geweldig uitgedacht, maar je hebt het allemaal niet zo zien aankomen!
Ook het is einde is wat je denkt: “Oké? *SLIK* “

Het verhaal heeft een duidelijk doel voor ogen. Wren wil een avontuurlijk leventje leiden en het tinnen boek mag niet in verkeerde handen vallen.

Dit boek kan ook als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze stem is echt geweldig. Buitengewoon heerlijk om naar te luisteren. Hij leest geweldig voor. Zijn stemmen van de verschillende personages klinken heel natuurlijk en dat is best knap aangezien er ook cyborgs in het verhaal spelen!
Hij kan zo ontzettend goed voorlezen dat je het allemaal prima bij kan houden. Ieder personage is goed herkenbaar zoals hij het laat horen.

Mijn mening

Deel 2 vond ik wat minder, maar dit verhaal pakt het weer mooi op. Het is alsof de schrijver al het zoetsappige gedoe van deel 2 in de prullenbak heeft gegooid. Wat overblijft is de harde werkelijkheid in deze toekomstige wereld zonder romantische sprookjes.

Deze schrijver weet een verhaal heel mooi en origineel te brengen. Hij is erg goed in onverwachte situaties tevoorschijn toveren en het verhaal zo te wentelen dat je echt geen idee meer hebt hoe dit ooit nog goed kan komen.

Het verhaal is heel leuk en het blijft van begin tot einde enorm spannend. Op naar deel 4! Het einde is in zicht….

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *