The River Has Teeth

Titel: The River Has Teeth
Genre: Young adult, mysterie thriller, duister (Southern Gothic-setting)
Schrijver: Erica Waters
Verteller: 
Sura Siu, Katherine Littrell
Duur van het boek: 
11 uur 4 minuten

Recensie: The River Has Teeth” vertelt het spannende verhaal van Della, een heks, en Nathalie, die samen een mysterie oplossen terwijl ze verliefd op elkaar worden. Ze ontdekken de duistere geheimen van Della’s familie en de vervormde magie van hun omgeving.

Het verhaal van The River Has Teeth

Dit verhaal gaat over een familie van heksen die al generaties lang in dit bosgebied woont. Tegenwoordig is het een groot natuurpark.

Della draagt nu al een jaar een gruwelijk geheim met zich mee. Wat er met haar tante en moeder is gebeurd, is een goedbewaard familiegeheim. Een geheim dat zwaar op haar schouders rust.

Toen haar moeder en tante in het park aan het werk waren met hun magie, is er iets misgegaan: haar moeder is veranderd in een gruwelijk en bloeddorstig monster dat haar eigen zus ter plekke heeft gedood. Nu sluit Della haar moeder op in een oude verlaten gevangenis om de wereld tegen haar te beschermen, maar een monster kan altijd wel een uitweg vinden…

Nu is de zus van Nathalie verdwenen en zij heeft er alles voor over om haar zus te vinden. Nathalie heeft gehoord over de heksen in het park. De politieagenten lijken niet opgewassen tegen de taak om haar zus te vinden en Nathalie weigert hulpeloos af te wachten terwijl ze zich kan wenden tot magie om haar zus te vinden.

Zo komen de twee hoofdpersonages Della en Nathalie bij elkaar. Nathalie klampt zich aan Della vast omdat ze in Della een kracht ziet die zij ook wil hebben om tegen de slechte mannen in deze wereld te vechten. En Della kan Nathalie niet de deur wijzen, omdat ze weet hoe het is wanneer je in je eentje sterk probeert te zijn, maar Nathalie helpen betekent dat ze daarmee haar moeder verraadt. Want als er meisjes in het park verdwijnen, dan begrijpt ze waarom haar moeder soms onder het bloed zit! Maar ze voelt zich erg aangetrokken tot Nathalie en ook Nathalie wil steeds bij Della zijn, dus kan ze voorlopig niet anders. Voor wie wil ze kiezen: een nieuwe liefde? Of haar moeder?

Urban fantasy 

Dit verhaal speelt zich af in onze tijd en in een wereld zoals de onze. Ook wij geloven in hekserij en voodoo in afgelegen natuurlijke gebieden zoals bijvoorbeeld de Bayou. Zo voelt dit gebied aan in dit verhaal. De magische krachten van deze familie van heksen komen van de rivier en het land. Ze hebben een verhaal over de oorsprong van hun magie. In feite verkopen ze vooral magische drankjes aan hun klanten, die bijvoorbeeld wraak willen nemen op hun overspelige echtgenoten of leugenaars willen dwingen de waarheid te vertellen.

Monsters en verkeerde magie

De magie en het gebied voelen verkeerd. Er is iets gebeurd waardoor de magie van deze familie verkeerd werkt. Laatst heeft één van de drankjes zelfs iemand gedood. En Della’s moeder is in een monster veranderd door hun magie. Maar wat is er mis in dit gebied, wat zorgt voor deze zorgelijke verandering van hun magie van de rivier?

Mysterie 

Dit verhaal is vooral een mysterie. Wat is er gebeurd met de zus van Nathalie? Wat is er gebeurd met Della’s moeder? Waarom is de magie vervormd? Omdat we weten dat dit verhaal heksen en een monster biedt, vraag je je af of er nog meer monsters zijn. Dat is wel een spannende gedachte.

Geweld tegen vrouwen

Het verhaal kaart geweld tegen vrouwen aan. Het toont hoeveel vrouwen er vermist raken en hoe daar verschillend op wordt gereageerd. Afhankelijk van de huidskleur en afkomst wordt er wel of niet uit alle macht gezocht naar een vermiste. De magische krachten van de rivier schijnen vooral vrouwen te helpen. Het schikt zich en wendt zich tot de vrouwen die in nood zijn. Het biedt een bovennatuurlijke kracht die vrouwen in het werkelijke leven nodig zouden hebben tegen de mannen die denken overal mee weg te komen: die hun vrouwen mishandelen of vrouwen tot prooi maken.

Mijn mening

Ik vind dit een goed verhaal. Het verhaal begint gelijk spannend met Della die over haar moeder als bloeddorstig monster vertelt.

De sfeer van het verhaal is lekker mysterieus en spannend. Het is een bijzonder Young Adult verhaal in een mysterieuze setting die vrouwengeweld aankaart en duidelijk maakt hoeveel vrouwen te maken krijgen met geweld. Ook enkele andere maatschappelijke onderwerpen zoals huidskleur en positie in de maatschappij komen naar voren. Hoe anders wordt er gereageerd wanneer een meisje uit een rijke familie met een witte huidskleur vermist wordt? Terwijl je weet dat een verdwijning van een gekleurd meisje uit een arme familie zelfs niet eens het nieuws haalt.

Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer fantasy boeken of urban fantasy boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: The River Has Teeth van Erica Waters

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *