Film Rebel Moon – deel 1: A Child of Fire 

Laatst kwam ik het boek Rebel Moon van V. Castro tegen, en het trok mijn aandacht omdat ik de film op Netflix was tegengekomen tijdens het browsen. Ik besloot eerst de film te kijken voordat ik aan het boek zou beginnen. Mijn man had op het internet gezien dat mensen de eerste film erg goed vonden, maar de tweede als een teleurstelling beschouwden.

Wat me opviel, was dat beide boeken vrij kort zijn, vooral om er films op te baseren. Boek 1 heeft een leestijd van ongeveer 7,5 uur en boek 2 slechts 5,5 uur. Meestal neem ik niet eens de moeite om aan zo’n kort boek te beginnen, dus ik dacht dat de tweede film misschien daarom niet zo goed zou zijn.

Maar goed, ik had zin in een filmavond, dus kozen we de eerste film van Rebel Moon. Zie filmtrailer hieronder.

Het verhaal van de film:

Een nederzetting van boeren wordt binnengevallen door het Moederland. Een tijdje geleden hadden ze een jonge vrouw in hun gemeenschap opgenomen, en zij heeft ervaring met het gedrag van deze overheersers. Net zoals zij had voorzien, eist deze afvaardiging van het Moederland alles van de nederzetting. Nee zeggen staat gelijk aan de dood. Om haar dorp te redden van eventuele uitroeiing, reist ze naar verschillende planeten om een groep buitengewone vechters en een uitmuntende generaal te verzamelen die bereid zijn haar dorp tegen de overheersers te beschermen.

Bron: Netflix film, Rebel Moon – deel 1: A Child of Fire – Nemesis (één van de verzamelde vechters)

De film gaat over het verzamelen van deze vechters en de avonturen die ze onderweg beleeft.

Setting

De film speelt zich af in een sciencefiction-setting, waarbij we meerdere planeten en verschillende wezens te zien krijgen. Tot mijn verbazing was één van de wezens een Uruk-hai uit de film Lord of the Rings. Super bizar!

Hoewel er mooie beelden werden getoond om de prachtige setting weer te geven, gaf de belichting vaak het gevoel van een greenscreen en een studio-opname.

Bron: Netflix film, Rebel Moon – deel 1: A Child of Fire

Mijn mening

Het was een matige film, zeker niet de moeite waard om te bekijken. Ik ben nog wel benieuwd naar het boek, want meestal zijn de verhalen in boeken beter dan in films.

Het verhaal van de film wordt te snel en rommelig verteld, waardoor je continu het gevoel hebt dat je naar een korte samenvatting van een verhaal kijkt. De krijgers, die allemaal interessant zijn, dienen slechts als rekwisieten in het verhaal. Hierdoor had ik gedurende de hele film het gevoel van slecht acteerwerk, terwijl ik sommige acteurs in andere films juist heel goed heb zien acteren. Maar als je slechts een paar zinnen krijgt, is het geen wonder dat je het niet tot leven kunt brengen.

Mijn tip aan jou:
Sla deze film maar beter over. Wat het boek betreft, blijf ik je nog een antwoord schuldig, maar ik zal hier binnenkort een update over geven. Ik ben nu net begonnen met een nieuw boek en zal daarna aan de Rebel Moon-boeken beginnen.

Waar kan je het boek kopen/downloaden?

Recensie film: Film Rebel Moon – deel 1: A Child of Fire 

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *