Book Lovers

Titel: Book Lovers
Genre: Romance (from-enemies-to-lovers)
Schrijver: Emily Henry
Verteller: 
Barbara Sloesen
Duur van het boek: 
12 uur 29 minuten

Recensie: “Book Lovers” volgt Nora, een kille stadsvrouw, die met haar zus naar een dorp gaat. Daar ontdekt ze onverwacht liefde en zichzelf, met een originele twist op de streekroman.

Het verhaal van Book Lovers

Dit verhaal biedt een frisse kijk op de traditionele streekroman. Normaal gesproken verwacht je het volgende: de hoofdpersonage is een hardwerkende man, gefocust op zijn carrière en zonder medeleven voor anderen. Voor zijn werk belandt hij in een afgelegen dorpje in het hart van Amerika. Daar ontdekt hij de vreugde van het leven dankzij de vriendelijke dorpsbewoners en leert hij waar het leven echt om draait. Hij wordt hopeloos verliefd op een vrouw die bijvoorbeeld de plaatselijke bakkerij of het hotel runt. Uiteindelijk breekt hij met zijn vriendin uit de stad, die niet past bij zijn nieuwe, gelukkige levensweg vanwege haar stadse mentaliteit en gebrek aan empathie. Zijn ex-vriendin is het tegengestelde van zijn nieuwe plattelandsliefde en dient enkel om te tonen hoe weinig zij van zijn ware zelf begrijpt. Deze nieuwe liefde past perfect bij hem en maakt hem gelukkig. Maar wat als het verhaal draait om de kille stadsvrouw die in deze streekromans steeds wordt gedumpt? Wie is zij? Wat maakt haar gelukkig? Is zij echt zo ongevoelig als deze verhalen doen vermoeden?

Gedumpt na iedere zakenreis naar een gehucht

Nora Stephens is een literaire agent in New York. Zij is de typische zakenvrouw die keer op keer gedumpt wordt wanneer haar vriend voor een zakenreis naar een afgelegen gehucht gaat. Wanneer hij vertelt dat hij op reis moet om een hotel in een afgelegen plaatsje te kopen, weet ze al hoe laat het is. Hij zal haar bellen om te zeggen dat hij nooit meer terugkomt. Zo begint dit verhaal. Net voordat ze een belangrijk diner heeft met een potentiële redacteur voor het boek van een van haar oudste cliënten, belt haar vriend met het gevreesde nieuws. Hij komt nooit meer terug naar de stad en verlaat haar voor de dochter van de plaatselijke hoteleigenaar. Volgens hem is Nora koud en gevoelloos, net zoals haar exen dat voor hem beweerden.

From enemies-to-lovers romance

Zo komen we uit bij de start van dit verhaal: Nora stapt het restaurant binnen en ontmoet Charlie Lastra, in de hoop hem als redacteur voor het nieuwe boek “Eens in je leven” van haar cliënt te strikken. Hij is behoorlijk knap, maar een zeer norse lomperik die, nog voordat ze het eten hebben besteld, laat weten dat hij het boek haat vanwege de setting Sunshine Falls. Volgens hem is de beschrijving van het stadje volkomen onrealistisch. Charlie is zichtbaar geïrriteerd tijdens het gesprek, en Nora krijgt direct een hekel aan hem. Ze besluit ter plekke dat hij absoluut niet met haar cliënt mag samenwerken. Deze zure, ontevreden stijfkop wil ze niet in de buurt van haar zachtaardige cliënt hebben.

Setting

Dit verhaal speelt zich af in New York en Sunshine Falls. Nora en haar zusje Libby zijn geboren en opgegroeid in New York. Ze zijn opgevoed door hun moeder nadat hun vader ervandoor was gegaan toen Libby werd geboren. Nora houdt met heel haar hart van New York, omdat de herinneringen aan haar woonstad magisch zijn. De liefde voor New York en haar bewoners komt prachtig naar voren in het verhaal. Maar dan smeekt Libby, Nora om met haar op vakantie te gaan, nu ze weer zwanger is. Ze wil graag drie weken voor zichzelf voordat ze opnieuw moeder wordt. Omdat Libby zo’n fan is van het boek “Eens in je leven”, wil ze met Nora een maand doorbrengen in het dorpje Sunshine Falls. Om de ervaring compleet te maken, heeft ze een lijst gemaakt met dingen die ze absoluut moeten afvinken voor het einde van hun vakantie, waaronder het redden van een plaatselijk bedrijf en dat Nora twee keer moet daten met een man in Sunshine Falls.

Banjeren door het platteland op hoge hakken

Anders dan in de meeste streekromans hoort hoofdpersonage Nora totaal niet thuis op het platteland. Ze weigert makkelijke schoenen aan te trekken wanneer ze van de cottage naar het centrum moet wandelen over het bospaadje. Weer of geen weer, haar geweldige sexy hakken vervangt ze niet voor praktisch schoeisel. Lekker ’s avonds buiten zitten om van de sterren te genieten is alleen leuk totdat ze voor de tweede keer door een mug wordt geprikt, dan is de lol er snel af. Haar mannelijke tegenspeler is ook niet bepaald in zijn element. Hij was juist zo blij dat hij zijn geboorteplaats had weten te ontvluchten en in de megastad New York succesvol was geworden. Nu loopt hij strak in pak rond door de velden van Sunshine Falls.

Mijn mening

Ik vind dit een heerlijk verhaal. Het idee van een streekroman waarin de kille stadsvrouw Nora keer op keer wordt gedumpt, is erg vermakelijk en trok direct mijn interesse. Het is een originele insteek! Het verhaal is geschreven in een heerlijke stijl. Nora en haar zus houden van vloeken en reageren met lachwekkende “evil” oneliners uit thrillers, horror- en zombiefilms. De zwangere zus Libby steekt gerust haar middelvinger op om aan te geven dat ze echt niet uit bed wil komen nu er even geen kind haar aandacht opeist. Geen zoetsappige dialogen dus.
De dialogen tussen de from-enemies-to-lovers personages zijn om van te smullen. Wat kunnen ze lekker op elkaar afgeven zonder elkaar te kwetsen. Ik heb in lange tijd niet zo vaak moeten lachen tijdens het lezen van een boek. Mijn man deed zelfs een koptelefoon op, waarschijnlijk vond hij mijn lachbuien te afleidend!

Nora is als een ui, ze heeft veel lagen. Ze is meer dan de kille carrièrevrouw in een grote stad, maar ze is ook zeker geen standaard personage die op slag verliefd wordt op het platteland en de mensen.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.
Bekijk meer romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Book Lovers van Emily Henry

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *