Het nieuwe ‘Hunger Games’-boek: Sunrise on the Reaping van Suzanne Collins

In 2025 verschijnt een nieuw deel uit de ‘Hongerspelen’-reeks van bestsellerauteur Suzanne Collins. Dit langverwachte boek, getiteld Sunrise on the Reaping, speelt zich vierentwintig jaar voor de gebeurtenissen in De Hongerspelen af en biedt een diepgaande blik op het leven van Haymitch Abernathy, de mentor van Katniss Everdeen.

Het verhaal van Haymitch Abernathy

Suzanne Collins, wereldwijd bekend door haar doorbraak met De Hongerspelen, brengt ons terug naar het dystopische Panem. Sunrise on the Reaping begint op de ochtend van de Oogst van de Vijftigste Hongerspelen, ook wel de Tweede Kwartskwelling genoemd. Als fan van deze serie herinner je je misschien wel dat dit het jaar is waarin Haymitch Abernathy de Hongerspelen won. Dit boek gaat over hoe Haymitch zijn Spelen overleefde en welke gebeurtenissen hem hebben gevormd tot de mentor die hij later werd.

Haymitch Abernathy in The Hunger Games.

De Tweede Kwartskwelling

De Tweede Kwartskwelling is legendarisch en heeft een grote invloed op de geschiedenis van de Spelen, zelfs in de tijd van Katniss Everdeen een kwart eeuw later. Haymitch is de enige winnaar van District 12 die de taak van mentor op zich kan nemen, wat betekent dat hij elk jaar twee kinderen onder zijn hoede moet nemen. De wijze waarop hij zijn Spelen heeft gewonnen, heeft geleid tot zijn eenzame toestand en zijn dagelijkse strijd met alcoholisme. In de verhalen over Katniss Everdeen kregen we al een glimp van de omstandigheden van zijn overwinning, maar nu kunnen we deze gebeurtenissen vanuit zijn perspectief beleven.

Een prequel met diepgang

Sunrise on the Reaping speelt zich veertig jaar na de gebeurtenissen in De ballade van slangen en zangvogels af en vierentwintig jaar voor de gebeurtenissen in de oorspronkelijke trilogie. Dit boek biedt lezers een unieke kans om de vroege geschiedenis van Panem verder te verkennen en meer te leren over de opkomst van de Hongerspelen zoals wij die kennen.

Belangrijke data: boek en film

Ik heb al erg veel zin in het boek Sunrise on the Reaping. Het boek verschijnt op 18 maart 2025 en de filmrechten zijn al verkocht. Lionsgate, de filmmaatschappij achter de eerdere succesvolle verfilmingen van de Hongerspelen-boeken, heeft aangekondigd dat de verfilming van Sunrise on the Reaping op 20 november 2026 in première zal gaan. Je kan je dus verheugen op zowel een nieuw boek als een toekomstige filmadaptatie.

Het nieuwe ‘Hunger Games’-boek van Suzanne Collins.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *