Mijn ervaring met Bookchoice

Ik luister graag naar audioboeken en wanneer ik ’s avonds in bed lig, vind ik het fijn om een boek als e-book te lezen. Ik heb al jaren een abonnement lopen bij zowel Audible als Storytel en in dit artikel deel ik mijn ervaring met Bookchoice. Zo nu en dan neem ik een kortlopend abonnement bij Bookchoice. Hier deel ik mijn persoonlijke bevindingen over het gebruik van de Bookchoice-app, inclusief de voordelen en nadelen die ik heb ontdekt.

Hoe werkt Bookchoice?

Bij Bookchoice krijg je als abonnee elke maand toegang tot 8 boeken. Je kan zowel het luisterboek als het e-book downloaden en beluisteren. Zodra je de boeken hebt gedownload, zijn ze voor altijd van jou (als je ze direct op je computer of een ander apparaat downloadt). Ieder e-book en luisterboek kan drie keer worden gedownload van de website. Zo kun je ze op verschillende apparaten lezen en luisteren.

Je hebt twee maanden om de boeken van de website te downloaden. Na die twee maanden kun je de boeken niet meer downloaden van de website. Maar als je de boeken via de app downloadt, heb je twaalf maanden de tijd om dat te doen.

De Bookchoice app kan e-books en luisterboeken maximaal 12 maanden bewaren vanaf de eerste dag van de maand waarin ze werden aangeboden. Na die 12 maanden worden de boeken automatisch uit de app verwijderd. Het aantal keren dat je boeken downloadt in de app, heeft geen invloed op het aantal keren dat je ze van de website kunt downloaden.

Pluspunten en minpunten van Bookchoice

Zelf heb ik de afgelopen jaren zo nu en dan een kortlopend abonnement genomen bij Bookchoice, omdat ik het prettig vind om een boek overdag te luisteren wanneer ik huishoudelijke taken aan het doen ben, terwijl ik hetzelfde boek tegen de avond als e-book in bed wil lezen. Hieronder beschrijf ik mijn ervaring met Bookchoice en de Bookchoice app.

Problemen met de bediening via headset

Eén van de grootste frustraties die ik ondervind bij het gebruik van Bookchoice, is het onvermogen om mijn headset effectief te gebruiken. Bij andere diensten zoals Audible en Storytel ben ik gewend om eenvoudig 15 seconden vooruit of terug te spoelen met mijn koptelefoon. Ik kan dit normaal gesproken doen door met één vinger langs de zijkant van mijn koptelefoon te swipen. Helaas werkt deze functie niet goed met Bookchoice. Telkens als ik probeer terug te spoelen, spring ik ineens terug naar het vorige hoofdstuk, waardoor ik opnieuw moet zoeken naar waar ik was gebleven in het verhaal. Dit is buitengewoon irritant en tijdrovend.

E-books en audioboeken zijn niet gesynchroniseerd

Een ander nadeel is dat de e-books en audioboeken bij Bookchoice los van elkaar staan. Bij andere boekstreamingdiensten kan ik naadloos wisselen tussen lezen en luisteren zonder mijn voortgang te verliezen. Overdag luister ik vaak naar verhalen tijdens huishoudelijke klusjes en ’s avonds lees ik verder in bed. Bij Bookchoice moet ik echter elke keer opnieuw mijn plek vinden wanneer ik wissel tussen de luisterboekversie en de e-bookversie, wat een grote onderbreking in mijn leeservaring veroorzaakt.

E-books en audioboeken in de Bookchoice app.

Problemen met de E-book app

De e-book app van Bookchoice heeft ook zijn eigen problemen. Elke keer als ik mijn telefoon neerleg, wordt de tekst van het Ebook op het scherm slechts gedeeltelijk weergegeven. Dit dwingt me om de app uit te zetten en opnieuw op te starten, soms zelfs meerdere keren in slechts enkele minuten leestijd. Dit is buitengewoon vervelend en onderbreekt mijn leeservaring.

Een ander probleem is dat wanneer ik later op de dag of de volgende dag verder wil gaan met mijn boek, ik eerst het boek opnieuw moet selecteren uit de lijst. Het boek gaat niet automatisch verder waar ik was gebleven, wat weer een extra stap en onderbreking veroorzaakt.

Positieve Punten

Er zijn echter ook enkele positieve aspecten aan Bookchoice. Het is fijn dat ik kan zien hoe ver ik ben in het boek (%) en hoe lang ik nog te gaan heb. Ook waardeer ik de mogelijkheid om de boeken zowel te luisteren als te lezen. Ondanks de ongemakken, kan dit een fijne functie zijn als Bookchoice het wisselen tussen de luisterboekversie en de e-bookversie soepeler zou maken, zoals sommige andere boekstreamingdiensten doen.

Voortgang boeken in de Bookchoice app.

Bookchoice: waarom wel of niet?

Ik neem geen vast abonnement bij Bookchoice, omdat ik bijna dagelijks mijn koptelefoon gebruik om boeken te luisteren. Omdat de Bookchoice app geen gebruik kan maken van de voordelen van mijn koptelefoon, wegen de nadelen zwaar, vooral omdat er andere boekstreamingdiensten zijn die dat wel kunnen. Verder lees ik erg veel en lees ik vaak tot wel 15 boeken per maand. Ik zou Bookchoice dus alleen nemen als boekstreamingdienst naast een andere boekstreamingdienst zodat ik toch genoeg toegang heb tot het aantal boeken dat ik graag maandelijks lees. Dit zou voor mij geen probleem zijn, want ik ben al jaren lid van twee boekstreamingdiensten, maar ik kan geen van beide vervangen door Bookchoice, vanwege de nadelen voor mij bij Bookchoice. De nadelen wegen voor mij zwaarder dan de goedkope prijs van het lidmaatschap. De problemen met de bediening via de headset, het gebrek aan synchronisatie tussen luister- en leesformaten, en de bugs in de app zorgen voor een frustrerende gebruikservaring. Voorlopig geef ik de voorkeur aan andere diensten zoals Storytel, die beter inspelen op mijn behoeften als luister- en leesliefhebber.

Bekijk welke 8 boeken deze maand worden aangeboden bij Bookchoice.

Bekijk ook andere abonnementen voor (luister)boeken

Liever een Kobo Plus abonnement bij Bol.com? Ontdek de ebooks en luisterboeken van Kobo Plus. De eerste 30 dagen zijn gratis. Hierna kun je altijd opzeggen.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Mijn ervaring met Bookchoice.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *