3 Body Problem: boekenserie nu verfilmd op Netflix

Ik heb de serie 3 Body Problem gezien op Netflix. Deze serie is gebaseerd op de boeken (serie) geschreven door Cixin Liu en Ken Liu. Deze serie van boeken bestaan uit de volgende boeken:

Wat is de kern van het verhaal van de serie “3 Body Problem” op Netflix?

Ik zag de trailer van deze filmserie en aangezien ik van sciencefiction houd, was ik natuurlijk erg nieuwsgierig geworden. Laten we samen twee trailers doornemen, en dan zal ik je wat extra informatie geven zodat je een beter idee hebt waar deze serie over gaat.
We beginnen met deze eerste trailer hieronder.

De trailer begint met enkele belangrijke personages van deze serie. Zij zijn een groep goede vrienden en ze spelen allemaal een rol in de wetenschap. Ook maakt de trailer duidelijk dat het probleem dat nu gaande is al een poos geleden is begonnen. In 1977 heeft een gebeurtenis plaatsgevonden die het “Wow-signaal” werd genoemd en daarmee is dit alles begonnen. In de serie zijn de gebeurtenissen dan ook verdeeld over twee verhaallijnen. We zien wat er zich destijds in China heeft afgespeeld tijdens de revolutie, zodat we de personage die dit alles is begonnen beter begrijpen. Deze twee verhaallijnen spelen zich steeds om en om af, zodat we de informatie uit het verleden kennen wanneer we dat nodig hebben tijdens de gebeurtenissen in het heden.

Bron: VR game in de Netflixserie 3 Body Problem.

“Zij komen eraan”. Wij zijn zij? Dat is dus waar deze hele serie over gaat. We ontdekken het een en ander over hen door middel van een VR game. In dit spel leren we waar zij vandaan komen en wat hun problemen zijn. We ontdekken ook enkele eigenschappen waarover ze beschikken. Wanneer je in de trailer de personages in kleren ziet rondlopen uit onze geschiedenis, dan kijk je dus naar de gebeurtenissen binnen deze VR game.

In feite komt het neer op het volgende: Zij komen eraan en zij hebben ons de oorlog verklaard door ons te bedreigen.

Dan gaan we nu naar de volgende trailer kijken.

In deze trailer beginnen we met de eerste aflevering van deze serie. De kern van deze aflevering: iets of iemand valt onze wetenschappers aan. Ze gaan achter onze beste en slimste mensen van de wereld aan. Wie het ook is: ze begluren ons en luisteren ons af. Ook in deze trailer komt aan de orde dat we niet weten wie of wat ze zijn en dat we dat misschien ook niet kunnen weten.
De beelden van de andere afleveringen zijn lastig te begrijpen zonder context, omdat je beelden ziet van de geschiedenis van China, maar ook beelden uit een VR spel die zich in ons verleden lijkt af te spelen met soldaten te paard, enz. Maar ook hier eindigt de trailer met de woorden: “Zij komen eraan en er is niet wat je kan doen om ze tegen te houden”. In deze trailer zien we ook enkele van de technologische mogelijkheden die onze pet te boven gaan.

Jack heeft een VR bril op in de Netflixserie 3 Body Problem.

Geavanceerde wetenschap en kosmologie

In deze serie maken we kennis met geavanceerde wetenschap en grote vragen over het universum (kosmologie). We krijgen een probleem aangeboden van een andere planeet in het universum. Dit is waar de VR-game, die in de serie getoond wordt, over gaat. We bekijken dit probleem vooral vanuit een natuurkundig perspectief. De serie laat zien hoe personages betrokken zijn bij het onderzoeken van het universum en buitenaardse beschavingen. Onze aardse technologieën worden vergeleken met buitenaardse technologieën die ons begrip nog steeds te boven gaan.

Hun technologie gaat onze pet te boven. Bron: Netflixserie 3 Body Problem.

Hoe reageren mensen op buitenaardse dreigingen?

De serie laat een soort tweekamp zien onder de mensheid. Zij zijn onderweg en hebben ons bedreigd. Hoe reageren wij mensen daarop? Zelfs wanneer we geconfronteerd worden met zo’n overmacht, kunnen we onze neuzen niet allemaal dezelfde kant uit krijgen. Groepen mensen zien hen als God. Zij zullen al onze problemen voor ons oplossen waardoor we allemaal een beter leven zullen leiden. Voor anderen is het een probleem van de toekomst. Zij zijn onderweg, maar wanneer zij arriveren zijn wij al lang dood, dat is een probleem voor de toekomstige generatie. Sommige mensen ervaren deze dreiging als een dagelijkse angst, wat soms leidt tot tragische keuzes zoals zelfdoding. Weer anderen, en dat is vooral wat we in de serie zien, vechten terug. Zij proberen nu alvast een strategie te bedenken om de mensheid een kans te geven op een eerlijk gevecht zodra ze hier zijn.

Mijn mening

Het idee van de serie is erg goed, maar het voelt wel als een introductie op wat nog moet komen. Als de serie doorgaat, vind ik dit een prima begin. Maar als er geen vervolg komt, dan is deze serie waardeloos, omdat er in aflevering 8 geen afronding is. Er wordt niet eens een deel van het verhaallijn afgerond.
Daarom hoop ik op een beter gevoel door de boeken te gaan lezen. Alle boeken zijn nu al te koop of deels te beluisteren via boekstreamingdiensten. Maar let op: het aanbod kan per dag verschillen. Gisteren en eergisteren bood Storytel nog bijna alle boeken van deze serie aan, maar vandaag hebben ze boek 2 en 4 ineens weggehaald en laatst hadden ze boek 1 ook al weggehaald. Daarom ga ik nu maar de boeken op Audible kopen.
Binnenkort ga ik beginnen aan boek 1 The Three-Body Problem.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Paperback en Ebook in het Nederlands.
  • Storytel: Op dit moment kan je nog boek 0 en boek 3 als luisterboek (Engels) luisteren, maar ze hebben vandaag boek 1, 2 en 4 ook al weggehaald!
  • Nextory: Op dit moment kan je nog boek 0 en boek 3 als luisterboek (Engels) luisteren, maar ik denk dat ze ook hier de andere boeken net hebben verwijderd.
  • iTunes: Luisterboek in het Engels en Ebook in het Nederlands en Ebook bundel van alle drie boeken in het Engels.
  • Audible.co.uk: Luisterboek in het Engels.
Recensie: 3 Body Problem boekenserie nu verfilmd op Netflix.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *