Vier kerst met Hercule Poirot – kerstpudding en een gestolen robijn

Heb je zin in kerstverhalen, maar heb je even genoeg van kerstromance verhalen? Ontdek dan hoe Hercule Poirot zijn kerstdagen doorbrengt, terwijl hij ook nog eens een misdaad probeert op te lossen.

The Adventure of the Christmas Pudding

The Adventure of the Christmas Pudding is een kort avontuur van Hercule Poirot. Je kan dit verhaal in een verhalenbundel vinden met vijf verschillende korte verhalen over Hercule Poirot.

Hercule Poirot werkt aan een delicate zaak. Hij probeert een robijn te vinden die recentelijk van een prins is gestolen. Deze kwestie ligt zeer gevoelig en kan uitmonden in een groot schandaal met grote gevolgen voor het land van een Oosterse prins. Hercule Poirot wordt gevraagd om het robijn stilletjes terug te halen voor de prins.
Om deze zaak te onderzoeken gaat Poirot kerst vieren bij de familie Lacey, in hun landhuis Kings Lacey. Zij vieren kerst nog steeds op de traditionele Engelse manier, wat Poirot de perfecte gelegenheid biedt om de misdaad discreet op te lossen. In dit verhaal krijgen we de setting die je wel gewend bent van Agatha Christie. Er zijn veel mensen aanwezig op het landhuis en daarmee krijgen we veel verdachten. De aanwezige tieners houden wel van grapjes en zij bedenken een plan om Hercule Poirot in de maling te nemen. Ze gaan een moord opvoeren die hij mag oplossen. Zo gezegd, zo gedaan, maar wat als niet alles volgens hun plan verloopt? Dit verhaal biedt ons een kort avontuur van Hercule Poirot in een leuke kerstthema, waarbij Poirot een briefje als waarschuwing krijgt: “EET GEEN PUDDING. ÉÉN DIE JE HET BESTE WENST”.

Je kan van dit verhaal genieten via een boek, luisterboek, een audio-avontuur of als verfilming.

Waar kan je dit (luister)boek kopen/downloaden?

Tip voor deze kerstvakantie:
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Audio-avontuur op Spotify

Op Spotify is een audio-avontuur beschikbaar van Harold’s Old Time Radio.

Ook gratis te zien op YouTube

Op YouTube kun je een aflevering zien waarin dit verhaal wordt uitgebeeld door Hugh Fraser die de rol van Poirot speelt. Hij is ook de verteller van het luisterboek van deze verhalenbundel. Hieronder kan je de verfilming van dit verhaal bekijken

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *