Alleen in films

Titel: Alleen in films
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Henriët Koornberg-Spronk
Verteller: Lotte Horlings
Uitgever: KokBoekencentrum Jeugd
Duur van het boek: 5 uur 46 minuten

Recensie: Alleen in films is een zomers verhaal over verliefdheid, zelfbeeld en het campingleven.
Kijk maar waar het verhaal over gaat in de korte animatie hieronder.

Jezelf leren kennen en jezelf ontwikkelen

In de wereld van tienerverhalen is “Alleen in Films” een leuke verschijning. Het boek, geschreven door Henriët Koornberg-Spronk, neemt ons mee op een zomeravontuur op een Franse camping, waar we de hoofdpersoon Babet volgen terwijl ze zichzelf leert kennen en ontwikkelen.

Babet, een zestienjarig meisje, worstelt met haar zelfbeeld. Ze is onzeker en schaamt zich voor haar uiterlijk, een gevoel dat wordt versterkt door pesterijen op school. Echter, haar zomer op de Franse camping wordt een keerpunt. Ze leert zichzelf beter kennen en begint te groeien in zelfvertrouwen, vooral als ze merkt dat ze de aandacht trekt van twee jongens: Sven en Julien.

Avontuur op een Franse camping

Het avontuur van Babet op de Franse camping is een belangrijk aspect van het verhaal. Het is niet alleen een verandering van omgeving voor Babet, maar ook een kans om nieuwe ervaringen op te doen en uitdagingen aan te gaan. Van het omgaan met een slordige kamergenoot tot het navigeren door romantische interesses, Babet’s zomer is allesbehalve saai.

Naast deze persoonlijke interacties, heeft Babet ook te maken met de uitdagingen van het werken op een camping, zoals het omgaan met een moeilijke baas en het navigeren door ongewenste aandacht van de campinggasten. Ondanks deze uitdagingen, leert Babet veel over zichzelf en groeit ze als persoon gedurende haar zomer op de camping.

Recensie: Alleen in films van Henriët Koornberg-Spronk

De andere personages

Lisa: Lisa is een collega van Babet op de camping en haar kamergenoot in de caravan. Ze is van nature lui en slordig, wat in eerste instantie spanningen veroorzaakt tussen haar en Babet. Ondanks haar gebreken, is Lisa een vriendelijk en zorgzaam persoon. Ze ontwikkelt een vriendschap met Babet en leert langzaam om beter voor haar omgeving te zorgen.

Sven: Sven is een andere collega van Babet op de camping. Aanvankelijk is hij nogal nors en onvriendelijk, wat Babet afschrikt. Echter, naarmate het verhaal vordert, wordt Sven vriendelijker en behulpzamer. Hij wordt een belangrijke figuur in Babet’s leven en er ontstaat een romantische spanning tussen hen.

Julien: Julien is een Franse jongen die op de camping verblijft. Hij toont vanaf het begin interesse in Babet, ondanks dat ze niet direct op zijn avances ingaat. Julien is charmant en volhardend, wat uiteindelijk Babet’s aandacht trekt. Zijn aanwezigheid zorgt voor een ingewikkelde romantische situatie voor Babet.

Recensie: Alleen in films van Henriët Koornberg-Spronk

Madame Du Pont: Madame Du Pont is de bazin van de camping. Ze staat bekend om haar korte lontje en kan soms erg onredelijk zijn. Ondanks haar harde uiterlijk, heeft ze ook vriendelijke momenten. Haar wisselende gedrag is een uitdaging voor Babet, die leert omgaan met moeilijke mensen.

Belangrijke thema’s

Het boek behandelt verschillende belangrijke thema’s zoals zelfbeeld, vriendschap, romantiek en het omgaan met ongewenste aandacht. Deze thema’s worden op een gevoelige en inzichtelijke manier behandeld, waardoor het boek niet alleen vermakelijk is, maar ook stof tot nadenken biedt.

Bekijk hier een inkijkexemplaar en luister naar een fragment van het verhaal van “Alleen in Films”.

Mijn mening

Mijn persoonlijke mening over “Alleen in Films” is dat het een vermakelijk boek is. Hoewel ik zelf buiten de doelgroep van tieners val, merk ik dat het boek goed aansluit bij hun belevingswereld.

Voor tieners lijkt dit boek zeer gepast en herkenbaar door de verschillende thema’s die aan bod komen. Het behandelt onderwerpen zoals onzekerheid als gevolg van pesterijen, het ervaren van echte verliefdheid en hoe hiermee om te gaan, het omgaan met ongewenste aandacht van mannen en het vinden van oplossingen in moeilijke situaties. Daarnaast is er ook de uitdaging van het hebben van een onredelijke baas, wat sommige tieners zouden kunnen relateren aan hun eigen ervaringen.

Recensie: Alleen in films van Henriët Koornberg-Spronk

Het verhaal biedt een zomerse cocktail van avontuur, tienerontwikkeling en potentieel voor romantiek. Het is het eerste deel in de nieuwe serie ‘Babet’ en ik vind dat het goed als introductie dient. Ik kan me voorstellen dat dit nog een leuke serie kan worden voor tieners vanaf 13 jaar.

Kortom, hoewel ik zelf geen tiener meer ben, vond ik “Alleen in Films” een vermakelijk boek dat relevant is voor de beoogde doelgroep. Het behandelt belangrijke thema’s en biedt een mix van avontuur en tienerontwikkeling.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn lijst met leuke kinderboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands (Luisterboek gratis in Kobo plus voor abonnees).
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands.
Recensie: Alleen in films van Henriët Koornberg-Spronk

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *