Boven de wolken

Titel: Boven de wolken
Genre: Romance, enemies-to-lovers
Schrijver: Jenny Colgan
Verteller: Dafne Holtland
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Duur van het boek: 8 uur 49 minuten
De boeken van deze Summer Skies serie:

  • Boven de wolken

Recensie: Boek 1 van deze nieuwe serie: Morag beleeft spannende avonturen als pilote op een Schots eiland en ontdekt de liefde én zichzelf.

Het verhaal

Heb je ooit gedacht aan dat gevoel van vastzitten tussen twee werelden? Wel, dat is precies waar Morag, onze stoere piloot uit het verhaal, mee te maken krijgt. Ze is dé jongste piloot van een trotse vliegende familie in Schotland, maar ze heeft haar vleugels uitgeslagen naar grote steden zoals Londen. Stijgend tussen de wolken, droomde ze van grote avonturen in verre steden zoals Dubai. Maar toen, bam! Een heftig vliegincident gooit alles overhoop. Ze beleeft een traumatische ervaring die haar vertrouwen flink deukt. Zó erg zelfs, dat ze niet meer zelf durft te vliegen.
Maar wacht even, hier komt het: haar opa kan tijdelijk niet vliegen en iemand moet zo lang de vluchtroute van haar opa overnemen. En ja, wie beter dan Morag, ondanks haar angst? Ze gaat terug naar waar het allemaal begon, denkend aan het geliefde vliegtuigje, Dolly.

Tijdens een vlucht belandt ze op een afgelegen Schots eiland met niets meer dan haar beschadigde vliegtuig, genaamd Dolly en een ietwat chagrijnige ornitholoog, Gregor, die in zijn eentje dit seizoen op het eiland woont. Terwijl ze daar zit, gaat Morag diep nadenken. Over familietradities, over die glanzende carrière in het buitenland en ja, zelfs over de liefde. Tussen telefoongesprekken met haar nieuwe vriend in Dubai en avonturen met Gregor op het eiland, neemt dit boek je mee op een reis van zelfontdekking, romantiek en, geloof het of niet, vogels!

Het dilemma van de hoofdpersoon

Morag heeft haar hele leven toegewijd aan één doel – piloot worden. Maar hey, het leven is nooit zo simpel, toch? Hier zit ze dan, tussen de luchtvaartmaatschappijen van wereldsteden en het rustige, nostalgische gevoel van thuis met haar familie in Schotland. Het geliefde vliegtuigje, Dolly, is meer dan alleen metaal en bouten; het is een stukje jeugd, een herinnering aan haar opa en de vluchten die ze samen maakten. Maar nu is Dolly beschadigd en het leven in Schotland roept haar terug. Moet ze kiezen voor die grote carrière in Dubai met haar nieuwe liefde of de traditionele vliegroute van haar familie overnemen? De romantiek bloeit op het eiland met Gregor, die eigenlijk een stuk interessanter is dan ze eerst dacht. Zie je, dit is zo’n verhaal dat je aan het denken zet: wat zou jij doen als je tussen twee werelden vastzat?

De personages

Allereerst, laat me je voorstellen aan Morag, de dappere maar getraumatiseerde hoofdpersoon. Ze was een ambitieuze pilote die de lucht als haar tweede huis zag. Maar, door dat ene vliegincident is ze diep geraakt. En ja, ze worstelt ermee, maar dat maakt haar reis in het verhaal des te boeiender.

Dan hebben we Gregor. Hij is een bijzondere man die Morag op een of andere manier helpt de stukjes van haar leven weer bij elkaar te voegen. Hun dynamiek is heerlijk, een beetje kat en muis, maar dan met een twist. Je kunt van hun chemie genieten.

En over Morags familie gesproken, ze zijn er wel, maar niet zo op de voorgrond. Ze spelen wel een rol in het achtergrondverhaal, geven context en maken deel uit van Morags roots. Maar ze zijn niet echt degenen die de actie aanwakkeren, als je begrijpt wat ik bedoel.

Romantiek

Naast alle vliegavonturen en diepe emoties heeft dit verhaal nog een verrassingsingrediënt: romantiek! Morag heeft niet alleen een turbulent leven in de lucht, maar ook op het gebied van liefde, want ze heeft een nieuwe vlam. En hoewel ze alleen maar appt en belt met deze man is hun romantiek modern en verfrissend en het voegt zo’n fijne touch toe aan haar leven.

Maar wacht, er is meer! Want ja, Morag zit vast op dat eiland met Gregor. En dat brengt de zaken naar een heel ander niveau! Niet alleen is Gregor een geweldige kok in de keuken (zijn gerechten zijn om je vingers bij af te likken), maar onder zijn ietwat dwarse humeur zit een teddybeer. Zijn liefde en zorg voor Morag zijn gewoonweg aandoenlijk.

De Setting

Stel je voor: een afgelegen eiland in Schotland. Adembenemend! De beschrijvingen laten je het kille zeewater bijna voelen en de ruige kustlijn zien. Het is zowel mooi als dreigend. Maar het is niet alleen maar spanning; er zijn ook van die rustige momenten waarop je de natuurlijke schoonheid en de stilte van het eiland kunt waarderen. Dit is niet zomaar een setting; het is een personage op zich en het geeft het verhaal zo’n uniek gevoel!

Karakterontwikkeling

Morag worstelt vanaf het begin met haar angsten en twijfels, tot aan het eind waar ze d’r leven compleet onder de loep neemt. Je voelt bijna haar interne conflicten. Vraagt ze zich af of ze wel de juiste keuzes maakt? Zeker weten! Maar het mooie is, gedurende het verhaal zie je haar stap voor stap haar leven, prioriteiten en relaties heroverwegen.

Mijn mening

Laten we even eerlijk zijn: het begin van dit luisterboek was een test voor mijn geduld. Echt, de eerste twee uur voelden als een eeuwigheid en ik vroeg me af of ik wel door moest gaan. Maar wat ben ik blij dat ik dat deed! Zodra Morag de vluchtroute van haar opa overnam, werd alles anders. Van een traag begin naar een heerlijk feelgood verhaal.

Stel je voor, je zit daar in Schotland, genietend van de avonturen van Morag als piloot. En oh, dat deel op het eiland? Fantastisch! Het was alsof ik zelf op dat rustige eilandje zat, luisterend naar de golven en dromend van een eenvoudiger leven. En hoewel ik zelf geen idee heb hoe ik een radio moet repareren of mijn eigen huis moet bedraden, was het geweldig om te lezen hoe Morag dat allemaal deed.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn lijst met leuke romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands (Luisterboek gratis in Kobo plus voor abonnees).
  • Amazon.nl: Kindle en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • Audible: Luisterboek in het Engels.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
Recensie: Boven de wolken van Jenny Colgan, deel 1 van de Summer Skies serie.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *