People We Meet on Vacation

Titel: People We Meet on Vacation
Genre: Romance, friends-to-lovers
Schrijver: Emily Henry
Verteller: Peggy Vrijens
Uitgever: The House of Books
Duur van het boek: 10 uur 22 minuten

Het verhaal

Het verhaal begint met een eenvoudige introductie van twee centrale figuren, Poppy en Alex, die aanvankelijk tegenpolen lijken te zijn. Terwijl het verhaal zich ontvouwt, worden we meegenomen op hun jaarlijkse vakantietrips, variërend van bruisende steden zoals Nashville en San Francisco tot het schilderachtige Vail. Met iedere vakantie duiken we dieper in hun gecompliceerde vriendschap. Wat opvalt, is hoe hun interacties worden beïnvloed door de diverse omgevingen waarin ze zich bevinden.

Naarmate de tijd vordert, merken we de ditjes en datjes op in hun relatie. De nuances van een vriendschap die flirt met de grenzen van romantiek worden prachtig verweven in het verhaal. Er zijn momenten van hartverwarmende genegenheid, maar ook tijden van pijnlijke miscommunicatie. Vooral Poppy’s groei en gedrag trekken de aandacht; haar innerlijke worstelingen en de manier waarop ze omgaat met Alex zijn aangrijpend.

Het verhaal speelt zich grotendeels af tijdens “deze zomervakantie”. Poppy hoopt hun innige vriendschap tijdens deze vakantie te kunnen herstellen, want ze mist haar beste vriend.

Elkaars tegenpolen

Ken je dat gevoel wanneer twee mensen zo verschillend zijn dat je je afvraagt hoe ze überhaupt vrienden kunnen zijn? Nou, dat is precies het geval met Poppy en Alex uit het boek “People We Meet on Vacation”. Ze zijn écht elkaars tegenpolen. Maar raar genoeg is dat wat hun verhaal zo boeiend maakt. Hun dynamische en verrassende interacties voegen een sprankelende touch toe aan hun reis. Stel je voor: het ene moment lach je je rot om hun humoristische plagerijen en het volgende moment raak je ontroerd door een diepgaand gesprek tussen hen.

Tijdlijnstructuur

Dit verhaal biedt een mix van flashbacks met het huidige verhaal. Waarom gedraagt Poppy zich zoals ze doet? En waarom reageert Alex op die manier? Door hun gezamenlijke geschiedenis stap voor stap te onthullen, begin je langzaam maar zeker de puzzelstukjes van hun relatie in elkaar te zetten. Maar daardoor duurt het wel lang voordat je eindelijk ontdekt wat er mis is gegaan tijdens hun laatste vakantie voordat ze het contact hadden verbroken.

Op vakantie met Poppy en Alex

Het bijzondere aan dit boek is dat de relatie van Poppy en Alex zich afspeelt tegen het decor van talloze vakanties. Stel je voor: elk hoofdstuk een nieuw avontuur, een nieuwe bestemming. Je mag als stille getuige mee op reis met twee beste vrienden en je duikt in hun dynamische relatie tegen de achtergrond van bruisende steden en avontuurlijke bestemmingen. Je reist met Poppy en Alex af naar het muzikale hart van Nashville, de iconische hellingen van San Francisco, de ritmische straten van New Orleans en het schilderachtige winterlandschap van Vail.

Friends-to-lovers

Dit boek vertelt het verhaal van twee vrienden, Poppy en Alex en hun ontdekkingsreis door de fijne lijntjes van vriendschap en romantiek. Het is niet zomaar een standaard liefdesverhaal. Nee, het gaat dieper. Het toont de pracht en praal, maar ook de strubbelingen van een vriendschap die jarenlang blijft bestaan. Hoe ze samen lachen, huilen, ruzie maken en weer goedmaken. Hoe externe factoren zoals werk, hun verleden en andere relaties hun band beïnvloeden. Maar ook interne strijden: onuitgesproken gevoelens, angsten en verlangens. Het is een ode aan die vriendschappen die soms voelen als meer en het toont aan dat liefde en vriendschap soms verrassend dicht bij elkaar liggen. Als je ooit zo’n vriendschap hebt gehad of er middenin zit, dan gaat dit boek recht naar je hart.

Communicatie!

We kennen het allemaal wel: het vermijden van diepe, betekenisvolle gesprekken, vaak uit angst of onzekerheid. In het verhaal zie je hoe dit gedrag kan leiden tot misverstanden en groeiende spanningen tussen personages. Als lezer zit je soms op het puntje van je stoel en wens je dat de personages gewoon openhartig met elkaar zouden praten! Je voelt de ongemakkelijke stiltes, de onuitgesproken woorden en je merkt hoe een eenvoudig misverstand een sneeuwbaleffect kan hebben.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje in een inkijkexemplaar van het boek of geniet van een fragment van het verhaal.

Bekijk hieronder een mooie fanmade trailer van het verhaal die ik op YouTube heb gevonden.

Mijn mening

Het verhaal heeft zeker een originele insteek. Het idee dat we Poppy en Alex voornamelijk volgen tijdens hun vakanties geeft een frisse draai aan het traditionele liefdesverhaal. Maar daar schuilt ook gelijk een valkuil. We krijgen slechts flarden van hun dagelijkse leven mee, waardoor hun ware ik een beetje in de schaduw blijft. Deze vakanties voelen als hun uitvlucht, een moment waarop ze echt zichzelf kunnen zijn en dat voornamelijk met elkaar. Deze twee zielen lijken perfect voor elkaar gemaakt. Dus waarom zetten ze niet de stap naar een romantische relatie? Dat mysterie wordt langzaam ontrafeld.

Wat ik wel miste, was een diversiteit in hun vakantieavonturen. Na een paar trips had ik het gevoel van ‘Ik snap het, ze houden enorm van elkaar’. Het werd wat herhalend. En hoewel de climax van het boek onthullend en krachtig is, vrees ik dat sommigen hun interesse zullen verliezen voordat ze daar aankomen. De schrijver heeft veel ‘wauw’-momenten tot het laatste gedeelte bewaard en dat voelde voor mij wat onevenwichtig. Toch, ondanks mijn kritiek, is het een verhaal dat je laat nadenken over liefde, vertrouwen en de complexiteit van menselijke relaties.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn lijst met leuke romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: People We Meet on Vacation van Emily Henry.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *