Huis van Lucht & Adem

Nederlandse titel: Huis van Lucht & Adem
Engelse Titel: House of Sky and Breath
Genre: Urban fantasy, romance 18+
Schrijver: Sarah J. Maas
Nederlandse verteller: Wynn Heliczer
Engelse verteller: Elizabeth Evans
Duur van het Nederlandse boek: 29 uur 21 minuten
Duur van het Engelse boek: 27 uur 42 minuten
Alle boeken van deze Crescent City serie:

  1. Huis van Aarde & Bloed – House of Earth and Blood
  2. Huis van Lucht & Adem – House of Sky and Breath

Recensie: Boek 2 van een fantasy serie in een magisch universum, ‘Huis van Lucht & Adem’ is een verhaal vol verrassingen, romantiek (zeer sexy!) en geheime onthullingen

Samenvatting

“Huis van Aarde & Bloed ” is boek 2 in de Crescent City serie. Bryce en Hunt proberen na de catastrofale gebeurtenissen van boek één hun leven weer op te pakken, maar raken verstrikt in de complexe machtsdynamiek van de Asteri. Terwijl ze geheimen ontrafelen die de wereld zoals ze die kennen kunnen veranderen, worden ze geconfronteerd met zowel oude als nieuwe vrienden en vijanden. Het boek biedt een rijke mix van sterke vrouwelijke hoofdpersonen, complexe karakters en een meeslepende wereld waar magie en technologie samenkomen.

Intrigerende verhaallijn

“Huis van Aarde & Bloed” biedt een zeer boeiende verhaallijn vol verrassingen. We duiken dieper in de wereld van Crescent City en ontdekken geheimen die de
machtsdynamiek in het verhaal kunnen veranderen. Bijvoorbeeld, de onthulling van de oorsprong van de wereld, hoe deze is gevuld met zowel mensen als magische wezens en de kennis het dodenrijk in de buurt van Crescent City. Deze onthullingen hebben het potentieel om de Asteri kwetsbaar te maken en hun positie aan de macht te ondermijnen.

Complexe karakters

Dit boek belicht het grijze gebied van ‘goed’ en ‘slecht’ door personages te laten zien die ogenschijnlijk slechte daden verrichten, maar diep van binnen gevangen zijn door hun omstandigheden. Denk aan personages die we eerder gruwelijk vonden – in dit boek zien we ze in een nieuwe context, vrijer van de beperkingen van de Asteri en ontdekken we dat zelfs zij worstelen met overleving en gedwongen zijn tot handelingen die tegen hun ware aard ingaan.

Sterke vrouwelijke hoofdpersonen

Bryce en haar vriendinnen zijn krachtige, autonome personages. Ondanks de uitdagingen, blijven ze hun waarden trouw en streven ernaar om dingen op eigen kracht te doen. Een voorbeeld is Bryce’s vriendin die in het eerste boek probeerde mensen te helpen, maar nu met de gevolgen van haar acties moet omgaan. En als Bryce probeert te helpen, blijkt dit niet de perfecte oplossing te zijn, omdat haar vriendin haar problemen op eigen kracht wilde oplossen, zonder te leunen op “vriendjespolitiek“.

Rijk aan fantasie elementen

De wereld van Crescent City is doordrenkt van fantasie. Er zijn mystieke wezens die kunnen reizen naar andere delen van het universum, zelfs tot in de Hel, alleen door hun geest te gebruiken. We worden ook geïntroduceerd aan nieuwe magische wezens en ontdekken over de mogelijkheid om magische krachten in voorwerpen zoals ringen te binden, waardoor het verhaal een extra dimensie krijgt.

Unieke Wereldopbouw

Het boek zet de bijzondere wereldbouw van Crescent City voort, waar technologie en magie hand in hand gaan. We zien bijvoorbeeld een verhoogd gebruik van technologie, zoals schepen, mech-pakken en biodomes. Daarnaast blijft de stadse setting van Crescent City een unieke touch geven aan het verhaal – van het gebruik van telefoons en computers tot het vermelden van oude make-uppaletten en koffiebars. Dit zorgt voor een boeiende mix van herkenbaarheid en fantastische elementen.

Romantiek 18+!

Dit verhaal biedt zeer grafische en seksueel geladen scènes. Dus weet waar je aan begint.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister naar een fragment van het verhaal.

Mijn mening

De serie die ik momenteel aan het lezen ben, had me behoorlijk in zijn greep. Het is spannend en ik heb me door de bladzijden heen gehaast om te ontdekken wat er zou gebeuren. Als je een fan bent van uitgebreide wereldbouw in fantasieboeken, dan is dit absoluut een serie voor jou. De wereldbouw is rijk en gedetailleerd. Ik was onder andere gefascineerd door de onderwaterwerelden en het ontdekken van meerdere onderwaterrijken.

Bovendien wordt onze kennis van het universum in dit verhaal verbeterd door de mystieken, die ons helpen een beter beeld te krijgen van de relatie tussen de wereld van deze serie en het grotere geheel. Het is echt alsof je een tipje van de sluier oplicht.
Verder ben ik dol op het leren kennen van nieuwe magische wezens die in dit boek worden geïntroduceerd en om dieper in te gaan op de soorten die al in het eerste boek aan bod kwamen.

Maar wees gewaarschuwd, dit boek zit vol met romantiek en pikante scènes. Het verhaal heeft een sterke seksuele ondertoon en hoewel sommige lezers daar misschien van houden, is het iets om rekening mee te houden als dat niet jouw ding is.

Ondanks mijn algemene enthousiasme voor de serie, waren er ook een paar teleurstellingen. De relatie tussen Bryce en Hunt evolueerde traag en bleef grotendeels platonisch, wat een beetje frustrerend was. Er werden nieuwe personages geïntroduceerd die uiteindelijk weinig invloed op het verhaal leken te hebben, wat een gemiste kans leek. En ten slotte had ik graag meer achtergrondinformatie gezien over sommige personages, zoals Hunt en/of Fury.

Mijn laatste advies? Als je het kunt, wacht dan tot je ook boek 3 kunt bemachtigen voordat je aan deze serie begint. Het einde van boek 2 is een grote cliffhanger en ik vind het erg jammer nu te moeten wachten op de release van het volgende boek. Dus als je iemand bent die de voorkeur geeft aan tijdelijke afrondingen, is het misschien beter om te wachten totdat je alle boeken bij de hand hebt.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn lijst met volwassen romans.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Huis van Lucht & Adem van Sarah J. Maas

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *