Silo: boek VS tv serie op Apple TV

Ben je net zo’n fan van post-apocalyptische boeken en series als ik? Dan moet je absoluut de ‘Silo serie’ van Hugh Howey eens lezen of bekijken, want je kunt nu ook de serie kijken op Apple TV!

De drie boeken: Silo, Stof en Schakel

De Silo serie neemt ons mee naar een post-apocalyptische wereld waar overlevenden gedwongen worden te leven in een enorme ondergrondse stad, de Silo. Het boek zit vol met intriges, geheimen en de strijd om te overleven. Elke gang, elke verdieping en elke rol in de Silo is zo gedetailleerd beschreven dat je bijna gelooft dat je er zelf rondloopt.

En de personages? Man, ze voelen zo echt! Zo is er sheriff Holston en de vastberaden Juliette. Hun verhalen zullen je vast en zeker boeien.

Ik ben fan van post-apocalyptische, dystopische settings. Ze nemen me mee naar een wereld ver verwijderd van mijn eigen realiteit (gelukkig maar!) en dat is precies wat de Silo serie doet. Elke verdieping, elk beroep, zelfs de straf voor het overtreden van de regels, alles is zorgvuldig uitgedacht en realistisch gepresenteerd.

Over de personages gesproken, ze zijn zo goed gelaagd! Ze zijn geen typische helden, maar gewone mensen in buitengewone situaties. En hun reacties voelen ontzettend menselijk en overtuigend.

En dan het mysterie… vanaf het begin wordt je meegesleept in het raadsel van de Silo. Waarom bestaat het? Wat is er met de buitenwereld gebeurd? En waarom is het zo streng gereguleerd? Het houdt je aan het lezen, geloof me!

Ik zou deze drie boeken zeker 4+ van de 5 sterren geven.

Get it on Apple TV

TV serie

Maar wat denk je van de TV serie? Ik heb speciaal een maandabonnement genomen op Apple TV, alleen om deze serie te zien. In grote lijnen volgt het dezelfde verhaallijn, maar er zijn ook verschillen. Zoals Juliette’s karakter. In de serie lijkt ze nogal egoïstisch en irrationeel, terwijl ze in het boek fantastisch is. De serie krijgt van mij 3 van de 5 sterren.
Even mijn mening over deze tv serie op een rijtje:


Pluspunten van de televisieserie:

  1. Visuele representatie: Het kan echt iets toevoegen om de wereld van de Silo in kleur en beweging te zien. De sets, kostuums en special effects dragen allemaal bij aan een indrukwekkende visuele ervaring die het verhaal tot leven brengt. Je krijgt met de beelden wel een silo gevoel.
  2. Acteerwerk: Hoewel sommige personages anders worden afgebeeld dan in de boeken, zijn de acteerprestaties over het algemeen sterk en overtuigend. Ze brengen het drama en de spanning van het verhaal tot leven.

Minpunten van de televisieserie:

  1. Personage interpretaties: De uitbeelding van Juliette, één van de belangrijkste personages, komt in de tv serie egoïstisch en irrationeel over, wat sterk verschilt van haar presentatie in de boeken. Dit kan voor kijkers een afknapper zijn. In elk geval voel je minder sympathie voor haar.
  2. Te veel nadruk op spionageactiviteiten: Het lijkt alsof de machtsfiguren in de Silo overdreven veel in de gaten houden, wat kan afwijken van de subtielere benadering in de boeken.
  3. Afwijkingen van het boek: Hoewel het begrijpelijk is dat niet alles letterlijk uit het boek kan worden overgenomen, kan het voor sommige fans teleurstellend zijn om te zien hoeveel de serie afwijkt, zowel in plot als in details zoals het algemene gebruik van de grote schermen in de Silo.
  4. Ongemakkelijk tempo: Het feit dat het eerste boek niet volledig wordt behandeld in het eerste seizoen van de serie kan leiden tot een onbevredigend gevoel bij het publiek, vooral gezien de cliffhanger aan het einde van het seizoen.
  5. Wachten op vervolg: Dit is weliswaar een probleem van elke serie, maar de manier waarop het eerste seizoen eindigt, kan sommige kijkers frustreren, omdat ze nu een heel jaar moeten wachten om te zien hoe het verhaal verdergaat.

Dus, boeken versus tv-serie? Ik zeg absoluut de boeken! Maar geef de serie ook een kans, want de setting van de Silo komt er echt mooi uit. Maar weet je wat frustrerend is? Het einde van de serie! Want dan moet je een heel jaar wachten op het tweede deel van boek 1 in seizoen 2.

Dus, mijn advies? Heb je de serie gezien en wil je weten hoe het verhaal verder gaat? Lees of luister naar de boeken! Ze zijn echt de moeite waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *