The Space Within

Titel: The Space Within
Genre: Feelgood roman
Schrijver: Greg O’Connor, Josh Fagin
Vertellers: Jessica Chastain, Bobby Cannavale, Ellen Burstyn, Michael Shannon, Shea Whigham, Michael Stuhlbarg en Carmen Ejogo
Duur van het avontuur: 8 episodes van rond de 30 minuten

Recensie: The Space Within is een intrigerend luisterboek dat een mysterie, thriller en sciencefiction verhaal weeft rond een jong meisje wiens onverklaarbare verdwijning een schokkende ontdekking onthult.

Achtbaan van een verhaal

Met een pakkende combinatie van mysterie, thriller en sciencefiction wordt je als luisteraar in “The Space Within” meegenomen in een achtbaan van een verhaal. Het begint allemaal met de zevenjarige Sophie Lewin, die na zes uur vermissing 17 mijl verderop wordt gevonden zonder herinnering aan het incident. Sophie is sindsdien veranderd en dat leidt tot een intrigerend mysterie dat op fascinerende wijze ontvouwt.

Luisterervaring

Het verhaal wordt gebracht in acht afleveringen van ongeveer een half uur elk. De luisterervaring wordt verrijkt door een volledige cast aan vertellers en levendige omgevingsgeluiden. Hoewel de geluiden bedoeld zijn om spanning te creëren, voelen ze op sommige momenten overdreven en kunnen ze storend zijn.
De volledige cast aan vertellers voegt echter een extra beleving laag toe aan het verhaal. Elk personage wordt tot leven gebracht door hun specifieke stemacteur, waardoor het lijkt alsof het verhaal wordt uitgespeeld in plaats van simpelweg voorgelezen. Dit zorgt voor een meeslepende ervaring, alsof je midden in de gebeurtenissen zit.

Wat is er gebeurd?

Het verhaal is voornamelijk gericht op de wereldberoemde psychiater Dr. Maddie Wyle, die probeert de geheimen van Sophie’s herinneringen te ontrafelen. Maddie is een complex personage met een aangrijpend achtergrondverhaal. De ontwikkeling van haar personage wordt nauwgezet gevolgd door het verhaal heen, en het is boeiend om te zien hoe de gebeurtenissen van het verhaal haar leven beïnvloeden en veranderen.

Het plot van “The Space Within” neemt de luisteraar mee op een intrigerende reis. Er zijn momenten van grote onthullingen, die vaak resulteren in onverwachte wendingen en nieuwe inzichten. Deze momenten zijn de hoogtepunten van het verhaal, waarbij stukjes van het mysterie zorgvuldig worden onthuld. Hoewel de plot zich op logische wijze ontvouwt, is er een abrupte wending aan het einde die wat onbevredigend voelt. Een afgeronde conclusie of een aankondiging van een vervolg zou zeer welkom zijn geweest.

Mijn mening

“The Space Within” is een boeiend audio-avontuur dat liefhebbers van sci-fi, mysterie en thrillers zeker zal bevallen. De combinatie van het intrigerende plot, de levendige stemacteerkunst en de rijke luisterervaring maakt dit een onvergetelijk luisterboek. Het gebrek aan een bevredigend einde houdt het verhaal echter net onder de perfecte score, waardoor ik het met een 4 van 5 sterren beoordeel. Met een betere afronding had het gemakkelijk een 5 kunnen zijn. Desondanks is “The Space Within” absoluut de moeite waard voor iedereen die houdt van een goed verteld verhaal dat je van begin tot eind grijpt.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn lijst met audio-avonturen (hoorspel).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Luisterboek in het Engels.
Recensie The Space Within van Greg O’Connor, Josh Fagin

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost dit jaar $192 en daarvoor krijg ik 24 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek was onderdeel van Audible Plus Catalog.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *