De Wisselaar

Titel: De Wisselaar
Genre: Leuk voor kinderen vanaf 9, 10 en 11 jaar
Schrijver: Maren Stoffels
Verteller: Dennis Willekens
Uitgever: Leopold
Duur van het boek: 3 uur 58 minuten

Recensie: In “De Wisselaar” volgen we Anders, een jongen die zich altijd de tweede voelt, maar nu strijdt om als eerste gekozen te worden als Wisselaar, een persoon die van lichaam kan ruilen.

Uniek Concept

Bungeejumpen – bron: Boek De Wisselaar, Maren Stoffels, uitgeverij Leopold

Het boek “De Wisselaar” speelt met een heel bijzonder idee: stel je voor dat er mensen zijn, Wisselaars genoemd, die van lichaam kunnen ruilen met jou. En stel je voor dat je iets heel spannends wilt doen, zoals een bungeejumpsprong, maar je bent eigenlijk een beetje bang. Nou, dan komt de Wisselaar in actie! Jij en de Wisselaar wisselen van lichaam, de Wisselaar doet de spannende sprong voor jou en jij wacht veilig in het lichaam van de Wisselaar tot de klus geklaard is. Zo kan je een stoer verhaal vertellen over jouw bungeejump avontuur, zonder dat je zelf bang was! Dit unieke en spannende idee maakt “De Wisselaar” een leuk en origineel boek om te lezen.

Belangrijke Thema’s

In “De Wisselaar” komen een paar hele belangrijke dingen naar voren waar je misschien wel eens over hebt nagedacht. Eén daarvan is zelfvertrouwen. Ken je dat gevoel, dat je soms denkt dat je iets niet kunt? Nou, dat gevoel heeft Anders ook heel vaak. Maar tijdens het verhaal leert hij in zichzelf te geloven en ontdekt hij dat hij echt wel dingen kan als hij zijn best doet.

En weet je wat dyslexie is? Dat is als lezen en schrijven een beetje moeilijker voor je zijn dan voor andere kinderen. Anders heeft ook dyslexie en misschien herken je wel hoe hij zich voelt als hij een boek moet lezen voor een boekbespreking. Dat maakt dit boek extra leuk, omdat je ziet dat Anders ondanks zijn dyslexie toch een manier vindt om vol vertrouwen aan zijn boekbespreking te werken.

Spannende Plot

Wat dit boek spannend maakt, is dat er heel veel gebeurt dat je niet verwacht! Denk bijvoorbeeld aan Anders en Collin. Ze willen allebei een Wisselaar worden, maar er kan maar één winnen. Dat is net als een spannende wedstrijd! Je weet niet wie er gaat winnen en je wil steeds maar verder lezen om erachter te komen.

Anders en Collin oefenen voor het doen van een wissel. Bron: Boek De Wisselaar, Maren Stoffels, uitgeverij Leopold

En dan heb je nog de broer van Anders, Thomas. Hij doet stiekem en gaat zelfs naar een tattooshop met een meisje. Je vraagt je dan af: “Wat gaat hij daar doen?” Dat zorgt voor een echt mysterie in het boek!

Maar het allerleukste is nog dat je meegaat met Anders als hij wisselt. Je ontdekt dan hoe het is om een Wisselaar te zijn. Zo komt hij bijvoorbeeld in het lichaam van een oude man. Dat is toch wel een hele gekke ervaring, denk je niet?

Wil je weten hoe het verder gaat in het spannende verhaal van Anders? Lees hier een stukje uit het boek of luister naar een stukje van het verhaal.

Mijn mening

Het verhaal is spannend en zit vol verrassingen. Ik heb het in één ruk uitgelezen omdat ik zo nieuwsgierig was hoe het zou aflopen met Anders. De wereld van de Wisselaars is heel leuk bedacht en het is leuk om over een origineel idee te lezen.
Wat fijn dat dit een nieuwe serie wordt. Ik zag dat boek 2 eind september 2023 uit zal komen en ik ben zeker benieuwd naar weer een nieuw avontuur.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn lijst met leuke kinderboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en hardcover in het Nederlands (Luisterboek en E-book gratis in Kobo plus voor abonnees).
  • Amazon.nl: Kindle en hardcover in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands.
Recensie: De Wisselaar van Maren Stoffels

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *