Mijn beste tips voor het besparen op jouw Audible-abonnement!

Wat was ik laatst dom bezig! Maar gelukkig, elke blunder biedt een kans om te leren en in dit geval kan ik mijn leermoment met jullie delen. Ik ging onlangs mijn Audible-abonnement verlengen en nam zonder verder te kijken de deal van 24 credits voor $192 aan. Dit klonk als een geweldige aanbieding, zeker als je bedenkt dat ik verleden jaar $171,91 betaalde voor 12 credits. Maar als ik even verder had gekeken, had ik kunnen zien dat mijn normale abonnement van 12 credits, die tegenwoordig slechts $149,50 kost, nu zelfs een tijdelijke actie heeft om het te verlengen voor maar $119,50! Dat was een duur foutje.

Maar laten we het positieve zien: dit jaar heb ik meer credits om mijn favoriete boeken aan te schaffen. Met de credits koop ik boeken die ik voor altijd houd, zelfs als ik mijn abonnement stop zet. Met de credits kan ik boeken kopen uit het volledig assortiment. Dit zijn dus de boeken waar je geen toegang toe hebt met alleen je abonnement (dus niet de boeken die je gratis kan luisteren met je abonnement). En in de toekomst? Ik zal zeker twee keer kijken voordat ik volgend jaar weer verleng en ik raad jullie aan hetzelfde te doen. Neem je tijd om de aanbiedingen goed te bekijken en weeg je opties af.

Abonnementen bij Audible

Dus, laten we nu eens een kijkje nemen naar die Audible-abonnementen, zodat jullie weloverwogen keuzes kunnen maken.

  1. Audible zonder credits: Voor $7,95 per maand krijg je geen credits (je kan dus geen boeken kopen), maar je krijgt wel toegang tot een scala aan audioboeken, zoals Audible Originals, geselecteerde gratis audioboeken, slaapgeluiden, meditatieprogramma’s en podcasts. Er is ook een gratis proefperiode van een maand.
  2. Audible met 1 credit per maand: Voor $14,95 per maand krijg je 1 credit en dezelfde toegang als het abonnement zonder credits. Er zijn vaak promoties voor dit abonnement en als je Amazon Prime-lid bent, krijg je bij je gratis proefperiode zelfs 2 credits.
  3. Audible met 2 credits per maand: Voor $22,95 per maand krijg je 2 credits en alle bovengenoemde voordelen.
  4. Audible jaarabonnement met 12 of 24 credits: Hierbij krijg je, afhankelijk van de prijs, 12 of 24 credits per jaar en toegang tot alle hierboven genoemde voordelen. Vergeet niet, ik vond onlangs een aanbieding waarbij het 24 credits abonnement slechts $192 kostte, maar er was ook een actie waarbij je het 12 credits abonnement kon verlengen voor maar $119,50. Deze prijzen zijn tijdelijk. Hierna zullen ze weer duurder worden.

Zorg ervoor dat je alle opties goed bekijkt voordat je een keuze maakt, zeker wanneer je met grote letters een aanbieding ziet voor het duurste abonnement. En onthoud, ongeacht het abonnement dat je kiest, je gekochte boeken blijven voor altijd van jou (in je bibliotheek staan), zelfs als je je abonnement opzegt.

Audible.com

Audible.com of Audible.co.uk

Dan nog één laatste tip, voordat je je aanmeldt voor Audible. Ik ben persoonlijk lid van Audible.com en niet van Audible.co.uk. Waarom? Wel, er zijn verschillende redenen. Ten eerste merkte ik op dat sommige boeken die ik graag wilde lezen niet beschikbaar waren op Audible.co.uk, maar wel op Audible.com. Ook waren er situaties waarin boeken op Audible.co.uk alleen in het Duits of een andere Europese taal beschikbaar waren, maar niet in het Engels, wat voor mij niet ideaal was. En dan de aanbiedingen: die zijn er meestal niet voor Audible.co.uk.

Nu weet ik dat sommige van jullie misschien denken: “Maar ik kan geen lid worden van Audible.com omdat ze bij het registreren kijken naar mijn locatie.” Dat klopt, maar daar is een simpele oplossing voor: een VPN (Virtual Private Network). Met een VPN kun je je IP-adres veranderen en je locatie ‘spoofen’. Dus als je verbinding maakt met een VPN-server in de Verenigde Staten, lijkt het alsof je in de VS bent. Er zijn tal van VPN-services beschikbaar die servers hebben in de Verenigde Staten.

Dus daar heb je het, mijn beste tips voor het navigeren door de wereld van Audible en het meeste halen uit je abonnement. En vergeet niet: dubbelcheck altijd je opties voordat je een beslissing neemt! Veel luisterplezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *