Een slijmzoen voor je oma past goed bij Wereld Oceanen Dag!

Aanstaande donderdag 8 juni is Wereld Oceanen Dag. Om deze speciale dag te markeren, kreeg ik onlangs een bijzonder persbericht van Singel Uitgeverijen over een fascinerend boek, perfect aansluitend bij het thema van deze dag. Het boek heeft mijn aandacht gewekt, niet in de laatste plaats vanwege een bijzonder wezentje op de cover: het blaadjesschaap.

Ik kan me niet voorstellen dat deze foto van het blaadjesschaap je niet direct doet denken aan Pokemon. Dit schattige zeediertje, met zijn groene kleur en bijna cartoonachtige uiterlijk, zal zeker de interesse van kinderen wekken. Maar het blaadjesschaap is niet het enige buitengewone zeedier dat in dit boek wordt gepresenteerd.

Blaadjesschaap: zeeslak met zonnepanelen!

Het boek stelt ons maar liefst 37 briljante zeedieren voor. Naast het schattige blaadjesschaap, maak je ook kennis met andere fascinerende wezens uit de diepte van onze oceanen. Maak kennis met de koekjessnijder, een haai met een unieke jachttechniek, het krabbezakje, een parasiet met een boeiende levensstijl. Of wat dacht je van de kerstboomworm? Dit kleurrijke wezen maakt zijn huis in het koraal van onze tropische zeeën.

Een slijmzoen voor je oma geschreven door Matthijs Meeuwsen met illustraties van Paco Vink.

Het boek is niet alleen educatief, maar het is ook gevuld met verbazingwekkende afbeeldingen die je ongetwijfeld zullen betoveren. Het is een perfecte manier om de onbekende en opwindende wereld van de oceanen te ontdekken.

Dus, als je gefascineerd bent door het leven onder de zeespiegel of als je kinderen hebt die dol zijn op zeedieren, is dit boek absoluut een must-have. Laat je meeslepen door de fascinerende wereld van de oceaan en vier Wereld Oceanen Dag op een bijzondere manier. Wie weet, misschien ontdek je wel je nieuwe favoriete zeedier!
Krijg een beter beeld van dit boek met de video hieronder waarin de schrijver door zijn boek bladert.

Een slijmzoen voor je oma geschreven door Matthijs Meeuwsen met illustraties van Paco Vink.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over het blaadjesschaap? Kijk dan naar deze korte video hieronder.

Blaadjesschaap: zeeslak met zonnepanelen!

Zo heb ik ook een leuke video gevonden over de koekjessnijder en de kerstboomworm die ook in dit boek staan.

Ben je geïnteresseerd in meer van dit soort boekentips? Volg dan mijn website waar ik regelmatig over interessante nieuwe boeken schrijf.

Bekijk ook:
Het bijzondere beestjes boek.
Van bijenflat tot vogelvilla.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *