The Time Traveler’s Wife

Nederlandse Titel: De Vrouw Van De Tijdreiziger
Engelse Titel: The Time Traveler’s Wife
Genre: Science Fiction roman
Schrijver: Audrey Niffenegger
Engelse vertellers: Fred Berman, Phoebe Strole
Duur van het Engelse boek: 17 uur 35 minuten

Recensie: Een liefdesverhaal van Henry, een tijdreiziger, en Clare, zijn vrouw die hem al kent sinds haar kindertijd. Het verhaal draait om hun relatie die wordt beïnvloed door Henry’s onvoorspelbare tijdreizen.

Romantisch verhaal over een tijdreiziger en zijn vrouw die hem al kent sinds haar kindertijd

Recensie: De vrouw van de tijdreiziger van Audrey Niffenegger. Boven: Clare en Henry in haar kindertijd. Onder: Clare en Henry in hun normale tijd samen. Bron: HBO serie

Het boek “De vrouw van de tijdreiziger” vertelt het romantische verhaal van Henry, een tijdreiziger en Clare, zijn vrouw die hij voor het eerst ontmoette toen zij zes jaar oud was. De ontmoeting vond plaats in een weide bij het huis van Clare’s ouders, waar Henry (naakt) verscheen en haar vertelde dat hij uit de toekomst kwam. Clare was niet bang voor hem (nadat hij een deken om zich heen had gewikkeld), integendeel, ze voelde zich op haar gemak bij hem en ze bleven elkaar op regelmatige basis ontmoeten. Jaren later, toen Henry 28 was en Clare 20, ontmoetten ze elkaar opnieuw. Dit keer herkende Clare hem meteen, terwijl Henry haar nog moest ontmoeten in zijn eigen tijdlijn. Deze ontmoeting is het begin van hun romantische relatie die wordt gekenmerkt door de uitdagingen die ontstaan door Henry’s tijdreizen. Hij kan hier niets aan doen, want hij verdwijnt spontaan uit zijn eigen tijd. Ondanks deze uitdagingen blijven Henry en Clare een sterke band behouden, wat het boek tot een meeslepend liefdesverhaal maakt.

Zowel Henry als Clare vertellen dit verhaal

Zowel Henry als Clare vertellen dit verhaal. Het boek wisselt regelmatig tussen hun perspectieven, waardoor de lezer hun emoties en gedachten beter begrijpt. Dit stelt de lezer ook in staat om hun relatie vanuit beide perspectieven te bekijken. Het verhaal wordt hierdoor nog meeslepender en geeft de lezer een dieper inzicht in de personages en hun relatie.

Non-lineair van structuur

Recensie: De vrouw van de tijdreiziger van Audrey Niffenegger. Links, Henry wanneer hij Clare heeft ontmoet en rechts een jonge versie van Henry. Bron: HBO serie

Het boek is non-lineair van structuur, wat betekent dat het verhaal niet in chronologische volgorde wordt verteld. In plaats daarvan wisselt het boek tussen verschillende tijdlijnen en gebeurtenissen in het leven van Henry en Clare. Dit aspect van het boek kan voor sommige lezers verwarrend zijn, maar voor anderen voegt het juist een extra laag van complexiteit toe aan het verhaal.

Bevat controversiële scènes

Recensie: De vrouw van de tijdreiziger van Audrey Niffenegger. Beide Henry’s worden door hun vader betrapt. Bron: HBO serie

Het boek bevat controversiële scènes, waaronder verschillende expliciete seksscènes die ongemakkelijk kunnen aanvoelen en hier en daar onnodig grof taalgebruik van Clare, terwijl ze de gebeurtenis veel liefdevoller had kunnen beschrijven. Ook zijn er veel bloederige miskraamscènes. Deze scènes kunnen voor sommige lezers aanstootgevend zijn en kunnen afleiden van de rest van het verhaal. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden voordat je besluit het boek te lezen.

Van dit verhaal is een film en een serie gemaakt. Bekijk de trailer van de serie hieronder.

Mijn mening

Ondanks de controversiële elementen, heeft het boek “De vrouw van de tijdreiziger” een sterke aanhang en wordt het vaak geprezen vanwege de emotionele kracht van het liefdesverhaal en de creatieve manier waarop tijdreizen in het plot wordt verweven. De non-lineaire structuur van het boek kan uitdagend zijn voor sommige lezers, maar het is ook wat het boek zo uniek maakt. De controversiële scènes kunnen aanstootgevend zijn, maar het boek is nog steeds de moeite waard om te lezen vanwege de diepe emoties en menselijkheid die erin worden getoond. Het boek nodigt de lezer uit om na te denken over de complexiteit van tijd, de kracht van liefde en de essentie van menselijkheid.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn lijst met romantische boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Paperback in het Nederlands. Engelse E-book versie in KoBo Plus gratis voor abonnees.
  • Storytel: Luisterboek in het Engels.
  • Nextory: Luisterboek in het Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Engels.
  • iTunes: Ebook en luisterboek in het Engels.
  • Audible: Luisterboek in het Engels.
Recensie: De vrouw van de tijdreiziger van Audrey Niffenegger

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *