Wat lees ik deze maand? Mei leeslijst 2023

Alleen in films van Henriët Koornberg-Spronk

Animatie als boektrailer van Alleen in films geschreven door Henriët Koornberg-Spronk. Bron: YouTube @henrietkoornberg9467

Welkom terug op mijn leeslijst! Ik ben nu halverwege een tienerverhaal dat leuk past bij het zomerseizoen. Het boek heet Alleen in films en ik vind het tot nu toe vermakelijk. Het is vooral bedoeld voor tieners, ik val dus buiten deze doelgroep en dat is wel merkbaar.

Onze hoofdpersoon, Babet, brengt op haar zestiende de zomer door in Frankrijk, in de hoop haar Frans te verbeteren. Tussen haar onzekerheden en worstelingen om voor zichzelf op te komen, is Babet een personage waarmee veel tieners zich kunnen identificeren.
En dan zijn er nog de andere personages: de onwillige Lisa, de norse maar potentieel charmerende Sven, de aanhoudende Julien en natuurlijk Madame Du Pont, de explosieve eigenaar van de camping.

Het verhaal wordt nog intrigerender met de aanwezigheid van een mysterieuze voyeur op de camping, wat zorgt voor een onheilspellend gevoel van onveiligheid. Ik ben benieuwd hoe dit element zich verder ontwikkelt in de tweede helft van het boek.

Het boek is een zomerse cocktail van avontuur, tienerontwikkeling en potentiële romance. Ik ben benieuwd hoe de zaken zich verder ontwikkelen. Hou mijn leeslijst in de gaten voor de uitgebreide review (als je op zoek bent naar een zomers tienerboek) zodra ik klaar ben met het boek.

Stille zonde van Karin Slaughter

27-5-2023

Ik heb zojuist ‘Stille Zonde’ van Karin Slaughter, het zevende boek in de Will Trent-serie, uitgelezen en het heeft me tot laat in de nacht wakker gehouden! Dit is een razendsnelle thriller vol diepe personages, complexe relaties en schokkende plotwendingen. Will Trent, gaat undercover om een beruchte misdaadbaas te ontmaskeren, maar het wordt persoonlijk wanneer een lokale rechercheur, één van zijn oude tegenstanders aangevallen wordt. Zal dit zijn relatie met Sara Linton beïnvloeden? Het boek zit vol intense momenten, emotionele rollercoasters en verrassingen die je niet ziet aankomen. Kijk uit naar mijn volledige recensie binnenkort op luisterboekenreviews.nl! Tot dan… Veel leesplezier!

Zelf kende ik nog maar één boek van deze Will Trent serie, maar ik denk dat ik maar eens de tijd zal moeten nemen om bij deel 1 te beginnen.
Ik zag trouwens ook dat er een nieuwe serie van te zien is. Deze Will Trent serie is te koop bij Amazone Prime Video en Apple TV.
Bekijk de trailer van de serie hieronder.

Julius Zebra: Gedonder met de Grieken

27-5-2023

Ha! Zojuist heb ik mijn detectivebril en de misdaadwereld aan de kant geschoven voor een vleugje kinderlijke vrolijkheid. Terwijl ik vanmiddag en vanavond mijn potten en pannen in de keuken schrobde, de tomatenplanten in mijn tuin inspecteerde en hier en daar een beetje onkruid plukte, luisterde ik naar een heerlijk kinderboek.

Nu, laten we wel wezen, het lezen van een kinderboek met talloze lachwekkende illustraties is een heel andere sensatie dan het beluisteren ervan, maar ik kan je verzekeren dat de voorlezer de taak geweldig volbracht. Zijn vermogen om een reeks unieke stemmen toe te passen voor de verschillende personages klinkt heel goed. Dit luisterboek is absoluut een topper voor de kleintjes. En aangezien ik de andere drie delen van deze serie al heb doorlopen, was het tijd om deze serie af te ronden met dit vierde deel.

Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat kinderen op een hilarische wijze kennismaken met de Griekse mythologie. Hoewel het uitermate grappig en duidelijk niet bedoeld als droge lesstof is, denk ik dat het waardevol is dat kinderen op deze manier bekend raken met de figuren als Herakles, Talos, koning Midas, Hades, Charon, de onderwereld van Hades, Cerberus en meer. Het is een lichte en leuke manier om de wereld van mythen en legenden te introduceren. Het mag dan geen serieuze geschiedenisles zijn, maar hey, wie zei dat leren niet leuk mag zijn?

Nieuwsgierig of dit leuk is voor je kind? Kijk maar naar de korte boektrailer hieronder.

Wat ga ik ik hierna lezen?

Ik zal waarschijnlijk kiezen uit de volgende boeken:

  • On the come up van Angie Thomas
  • Huis van aarde & bloed van Sarah J. Maas
  • Gallant van V.E. Schwab

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *