A witch alone

Titel Engels: A witch alone
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: James Nicol
Engelse verteller: Elizabeth Knowelden
Duur van het Engelse boek: 7 uur 33 minuten
Alle boeken van The apprentice witch serie:

  • The apprentice witch
  • A witch alone
  • A witch come true

Deel twee van deze fantasie wereld

In het vervolg op het eerste deel van de Apprentice witch serie, neemt James Nicol ons mee terug naar de gezellige, magische wereld van Lull. In dit tweede deel volgen we opnieuw de belevenissen van de jonge heks Arianwyn, terwijl ze probeert om de orde te handhaven in de stad en de duistere krachten die hen bedreigen te bestrijden. Deze serie is leuk voor kinderen op de basisschool en biedt een mooie mix van avontuur, gezelligheid en magie.

De heks Aryanwin

Arianwyn is opnieuw het hart en ziel van dit boek. Ze is een jonge heks die zichzelf nog steeds probeert te bewijzen, want ze blijft onzeker over haar eigen optreden als volwaardige heks. Haar onhandige en soms overhaaste acties maken haar net als ieder ander (zoals jij en ik). We zien Arianwyn groeien en zichzelf overtreffen. Het is moeilijk om niet van haar te houden als personage.

Recensie A witch alone: Een magisch avontuur voor jonge lezers. Bron: YouTube @scholastic.

Fantasie en magie

Deze serie zit boordevol fantasie en magie. James Nicol heeft een levendige wereld gecreëerd waarin heksen en magische wezens in harmonie naast elkaar leven. Het is fascinerend om de verschillende soorten spreuken en betoveringen te ontdekken die Arianwyn en haar mede-heksen gebruiken om problemen op te lossen en hun dagelijkse taken uit te voeren. De schrijver heeft ook een aantal nieuwe magische wezens geïntroduceerd die deze wereld nog verder uitbreiden en onze verbeelding prikkelen. Het is onmogelijk om niet te worden meegezogen in de betoverende wereld van Lull en je af te vragen wat voor magische avonturen er nog meer in petto zijn voor Arianwyn en haar vrienden.

Recensie A witch alone: Een magisch avontuur voor jonge lezers. Bron: YouTube @scholastic.

Vriendschap, vertrouwen en het vinden van je eigen weg in het leven

Een ander belangrijk thema in dit boek is vriendschap, vertrouwen en het vinden van je eigen weg in het leven. Arianwyn wordt geconfronteerd met verschillende uitdagingen en moeilijkheden. De vriendschap tussen Arianwyn, Salle en Collin wordt zwaar op de proef gesteld en is soms frusterend om te lezen (wanneer ze ruzie hebben) en op andere momenten juist hartverwarmend (wanneer ze elkaar bijstaan en steunen). Het boek laat zien hoe belangrijk het is om mensen om je heen te hebben die je steunen en waar je op kunt rekenen. Daarnaast wordt ook duidelijk dat het vinden van je eigen weg in het leven niet altijd makkelijk is, maar dat het uiteindelijk wel de moeite waard is om je hart te volgen en te doen wat goed voelt voor jou. Dit is een waardevolle boodschap voor jonge lezers en maakt het niet alleen een leuk avonturenverhaal, maar ook een boek met diepgang en betekenis.

Lees mee in het handboek

Een andere leuke toevoeging aan dit boek is de manier waarop het handboek van Arianwyn in elk hoofdstuk wordt verweven. Het geeft je een interessante kijk op de wereld van hekserij en tovenarij en het biedt ook nuttige informatie over de kennis die jonge heksen nodig hebben wanneer ze beginnen met hun taken als volwaardige heks. Dit is een geweldige manier om de verbeelding van kinderen te prikkelen en ze te laten zien dat er meer is dan alleen de pagina’s van een boek.

Mijn mening

Er zijn verschillende positieve aspecten aan dit verhaal die het een plezierige leeservaring maken. Ten eerste heeft de schrijver een fascinerende wereld gecreëerd vol magie en mysterie, waarin een aardige meid de hoofdrol speelt.

Daarnaast heeft de schrijver het verhaal goed opgebouwd, met voldoende spanning, veel gezelligheid en verrassende wendingen om de lezer geïnteresseerd te houden. De schrijfstijl is ook prettig en gemakkelijk te volgen, waardoor het boek geschikt is voor kinderen.

Wel kwam ik enkele dingen in het verhaal tegen die ik niet zo leuk vond:
Het verhaal bevat veel geheimen en leugens, wat sommige personages egoïstisch doet lijken. Ik voel me betrokken bij Arianwyn vanwege haar onzekerheden en hoe ze probeert aan de eisen van anderen te voldoen, maar ik vind het niet fijn dat haar vrienden haar zo snel in de steek laten als ze niet tevreden zijn. Ik irriteert me aan hoe de verzoening tussen Arianwyn en Gimma is behandeld.

Het boek voelt meer aan als een set-up voor het volgende boek dan als een compleet verhaal op zich. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs slecht is, kan het teleurstellend zijn voor lezers die op zoek zijn naar een meer bevredigend einde.

Toch vond ik het verhaal interessant en spannend genoeg om in één dag uit te lezen. Ik genoot ook van de tussenstukken tussen de hoofdstukken, waarin kennis werd gedeeld over de wereld van heksen en het handboek van Arianwyn. En ja, ik zal zeker de serie afmaken, want nu ben ik toch wel benieuwd hoe dit zal aflopen.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk hier nog meer leuke kinderboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie A Witch Alone van James Nicol.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *