Lily

Titel: Lily
Genre: Young Adult
Schrijver: Tom de Cock
Verteller: Tom de Cock
Duur van het boek: 10 uur 10 minuten
Alle boeken van deze Lily serie:

Dystopisch klimaatverhaal

Het boek is een interessant dystopisch verhaal dat zich richt op de gevolgen van klimaatverandering en pandemieën. Dit maakt het relevant en aansprekend voor lezers die geïnteresseerd zijn in milieukwesties en de toekomst van onze planeet. Het biedt een unieke kijk op hoe de wereld eruit zou kunnen zien als we onze huidige uitdagingen niet aanpakken. Zie het als een waarschuwing voor wat er kan gebeuren als we niet bewust en verantwoordelijk omgaan met onze omgeving.

Een dystopisch verhaal is een verhaal dat zich afspeelt in een dystopie. Een dystopie is een verzonnen wereld waarin alles slecht is en waar je niet zou willen leven. Het is het tegenovergestelde van een utopie, wat een ideale wereld is en iedereen gelukkig is. Dystopische verhalen laten vaak zien wat er kan gebeuren als bepaalde problemen in de samenleving doorgaan en niemand ingrijpt.

Invloed van sociale media en influencers

Doodle social media en influencer bij boekrecensie Lily.

Het verhaal belicht de rol van influencers en sociale media in de toekomstige wereld. Het laat zien hoe ver sommige mensen bereid zijn te gaan voor aandacht en volgers en zet vraagtekens bij wat we acceptabel vinden en verantwoordelijkheid rondom internetcultuur en bekendheid. Dit aspect van het boek biedt een interessante kijk op hoe het op dit moment gaat en de mogelijke gevolgen van onze obsessie met online beroemdheid.

Sterke personages en wereldbouw

Het boek bevat interessante personages en een indrukwekkende wereldbouw. De futuristische en digitale wereld wordt goed geïntroduceerd, waardoor lezers zich gemakkelijk kunnen inleven in de personages en hun omgeving. De groei en ontwikkeling van de personages, met name de hoofdpersonen Lily en Samuel, zijn leuk en meeslepend.

Geschikt voor jong en oud

Hoewel het boek is geschreven voor lezers vanaf 11 jaar, is het ook geschikt en aantrekkelijk voor volwassenen. Het verhaal begint wel oppervlakkig, maar dat komt omdat je de ontwikkeling van de personage Lily volgt. Het verhaal is toegankelijk, behandelt serieuze problemen zoals klimaatverandering en sluit goed aan bij de belevingswereld van zowel jongere als oudere lezers. Het nodigt uit tot discussie over belangrijke thema’s, waardoor het een waardevolle leeservaring is voor mensen van alle leeftijden.

Korte samenvatting van het verhaal

Het gaat heel slecht met de wereld door klimaatverandering, pandemieën en sociale ontwrichting zoals heftige lockdowns. De jonge influencer Lily leeft met haar twee vaders in een afgesloten huis, omdat de buitenwereld gevaarlijk en onleefbaar is. Haar leven speelt zich grotendeels digitaal af, waar ze filmpjes maakt over haar kapsel en heel veel volgers heeft.

Lily is uitgenodigd om naar New New York te reizen, een vakantieparadijs in een wereld die grotendeels onder water staat. Daar ontmoet ze voor het eerst andere mensen in het echt, waaronder de knappe Samuel. Samen met hem gaat ze op avontuur (want ze wil nog meer online volgers krijgen!) en tijdens hun reis ontdekt Lily de harde realiteit van de wereld waarin ze leeft. Het verhaal combineert avontuur, romantiek en onverwachte wendingen, terwijl het belangrijke thema’s zoals klimaatverandering, de politiek en de invloed van sociale media verkent.

Ben je benieuwd naar de dystopische toekomst waar het boek zich afspeelt? Bekijk hier een inkijkexemplaar en ontdek wat ons hopelijk niet te wachten staat!

Mijn mening

Ik vind dat dit boek je van begin tot eind geboeid houdt en aan het denken zet over de toekomst van onze planeet en de rol die wij daarin spelen. De personages, de goed doordachte wereldbouw en de belangrijke thema’s maken dit boek een absolute aanrader voor zowel jongere als oudere lezers.
Ik vond het einde verrassend en ben benieuwd naar wat de schrijver nog meer heeft bedacht voor zijn wereld.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.
Ontdek meer Young Adult boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Amazon.nl: Kindle en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands.
Dystopisch klimaatverhaal boekrecensie: Lily van Tom de Cock

Ken jij Storytel al? Met een abonnement voor 2 volwassenen (met kidsmode), kun je onbeperkt luisteren voor slechts 17 euro per maand. Of kies voor een abonnement voor 1 volwassenen (met kidsmode) voor 13 euro per maand. Probeer nu 14 dagen gratis met Storytel of 30 dagen gratis Nextory. Door de code Jufjannie40 te gebruiken ontvang je zelfs 40 dagen gratis als proefperiode.

In dit artikel staan links naar affiliatie programma’s waarmee ik commissie kan ontvangen voor uw aankopen via deze links. Dit kost u niets extra, maar ondersteunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *