Every Day in December

Titel: Every Day in December
Genre: Romance, van vriendschap naar romance
Schrijver: Kitty Wilson
Engelse vertellers: Joe Jameson, Katy Sobey
Duur van het Engelse boek: 9 uur 14 minuten

The Grinch VS miss Sunshine

© Grinch VS miss Sunshine getekend voor een recensie op Luisterboeken.nl.

Rory houdt niet van kerst. Het is niet zozeer dat hij kerst haat (zoals hij zelf zegt), maar hij heeft zijn vriendin verloren tijdens de kerstdagen en hij is haar dood nooit echt te boven gekomen. Hij is nu voor het eerst thuisgekomen omdat zijn moeder borstkanker heeft en binnenkort geopereerd wordt. Omdat Belle hem zeer dankbaar is voor zijn hulp besluit ze zijn kerstelf te worden. Met haar in de buurt kan hij daadwerkelijk weer van de kerstdagen genieten. Elk hoofdstuk van dit boek bestaat uit één dag van de maand. Rory en Belle worden dikke vrienden en halen het beste uit elkaar naar boven.

Have yourself a merry Shakespeare Christmas

© Shakespeare Christmas getekend voor een recensie op Luisterboeken.nl.

Belle is helemaal weg van de werken van William Shakespeare. Wat carrière betreft heeft ze nog niks bereikt in haar leven en nu ze weer is ontslagen durft ze de stoute schoenen aan te trekken en voor haar droom te gaan. Ze wil iedereen (vooral kinderen) kennis laten maken met Shakespeare. Ze heeft uitleg geschreven bij zijn toneelstukken en sonnetten om mensen te helpen bij het begrijpen en genieten van zijn werk. Aangezien dit verhaal zich afspeelt in december krijgt zij de moeilijke taak om een workshop te geven over Shakespeare met thema kerst. Wat ik zelf nog niet wist en ik in dit boek heb geleerd is dat William Shakespeare het woord “Christmas” maar drie keer heeft gebruikt in zijn toneelstukken!

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Dit is een gezellig verhaal over een vriendschap die in de maand december uitbloeit tot meer.
Aan het begin van het verhaal staat de persoonlijke ontwikkeling van de beide hoofdpersonages centraal. Het verhaal wordt verteld door een mannelijke en vrouwelijke verteller en dit geeft een grote meerwaarde aan het verhaal.
Deze twee personages zijn heel bijzonder. Belle komt uit een rijke familie, maar zelf heeft ze geen cent te makken. Ze is het zwarte schaap van de familie en kan geen goed doen in hun ogen. Ze is erg onzeker in sociale situaties. Ze weet zich geen houding te geven en kan ’s nachts wakker liggen met de vraag of ze zich verkeerd heeft gedragen of dat ze dingen anders moeten doen of zeggen.
Rory probeert met alle macht zijn overleden vriendin in ere te houden. Hij weigert verder te gaan met zijn leven en haar plek te vullen met een nieuwe liefde.

Het verhaal is gezellig en lief, maar verder best luchtig. De andere personages worden amper uitgewerkt in dit verhaal.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Every Day in December van Kitty Wilson

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *