The Sh!te Before Christmas

Titel: The Sh!te Before Christmas
Genre: Roman (fictie)
Schrijver: Serena Terry
Verteller: Serena Terry
Duur van het boek: 9 uur 23 minuten
Alle boeken van de Mammy Banter serie:

  • Mammy Banter The Secret Life of an Uncool Mum
  • The Sh!te Before Christmas

Moeders tijdens de kerstdagen

Bron: TikTok en Instagram van @mammybanter, schrijver van het boek The Sh!te Before Christmas.

Ik had even genoeg van allerlei romantische kerstverhalen. Ik begon aan dit verhaal en het was direct genieten. Wat kan deze vrouw haar verhaal geweldig (en vooral hilarisch!) overbrengen.
Het verhaal gaat over een hoogzwangere Ierse vrouw, moeder van drie kinderen. Zij bevindt zich steeds in allerlei lastige situaties, zoals gefrustreerde leerkrachten die constant een gesprek willen over wat er nu weer is misgegaan op school, haar lastige tienerdochter die zich behoorlijk kan aanstellen en zich vooral voor haar moeder schaamt, een baas die verbaal met een zeer luide stem herinnert moet worden aan de rechten van zwangere vrouwen die wettelijk zijn vastgesteld en dan zijn we nog niet eens bij de kerstdagen beland.

Lukt het nog om kalm te blijven?

Bron: TikTok en Instagram van @mammybanter, schrijver van het boek The Sh!te Before Christmas.

Op de foto hierboven zie je de schrijver van dit boek en de foto laat goed zien waar het boek over gaat.
Deze moeder van drie kinderen, Tara, ervaart de dagen richting kerst als een tornado dat over haar gezin heen raast. Haar tienerdochter doet moeilijk en heeft geen zin in een nieuw gezinslid, haar zoontjes hebben de Elf on the shelf gevonden die nu iedere ochtend “gevonden” moet worden. Iedere vondst moet het liefst Instagram waardig zijn, anders ben je een slechte moeder?! Daarnaast kampt Tara met wat mentale uitdagingen, waarbij ze alles over dramatiseert en direct in paniek raakt. Alleen haar man kan dan nog inspringen, haar tot kalmte manen en de boel gladstrijken.
Laat dat nu net deze kerst een groot probleem zijn. Haar man doet afstandelijk en vindt haar TE vermoeiend!

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Ik vind dit boek wel een aanrader. Het verhaal wordt heerlijk verteld met een behoorlijk Iers accent (hier moet je in het begin wel even aan wennen). Het verhaal is leuk en vol humor.
Natuurlijk zitten er de standaard ingrediënten in zoals een man die afstandelijk doet en waarschijnlijk een verhouding heeft, ze geen idee heeft hoe ze verder zal moeten gaan met haar gezin zonder haar man en een vriendin die plotseling heel goed in verdwijntrucs is geworden. Toch vond ik dit verhaal erg leuk om zo tijdens de kerstdagen te luisteren.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie The Sh!te Before Christmas boek 2 van de Mammy Banter serie van Serena Terry

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *