Soul riders – De legende ontwaakt

Titel: Soul riders – De legende ontwaakt
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: 
Helena Dahlgren
Verteller:
Marlayne Sahupala
Duur van het boek: 
6 uur 36 minuten
Alle luisterboeken uit deze Soul riders serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Soul riders – De legende ontwaakt

Dit verhaal gaat over de online paardengame Star Stable. Dit boek speelt zich af voor de game. Het verhaal vertelt wat er aan de game vooraf is gegaan.
Het verhaal speelt zich af op het eiland Jorvik. Het eiland bestaat in het echt en het is er een mengeling van paardengekken, natuurliefhebbers en oliemaatschappijen.

In het eerste boek leren we de vier meisjes kennen en ontdekken we dat er een strijd woedt tussen goed en kwaad en leren we het bestaan van de wereld Pandoria. Pandoria is een parallelle werkelijkheid, een wereld die bestaat naast de onze. De werkelijkheid van Pandoria sijpelt door in onze werkelijkheid en andersom. Dat is de essentie van magie. De vier meiden hebben magische krachten en deze krachten hebben ze dringend nodig, omdat ze het tegen de drie generaals van Garnok moeten opnemen. Inmiddels merken ze zelf ook dat deze drie meiden geen mensen zijn. Hun leider, John Sands, lijkt ook niet menselijk meer.

Dit boek gaat verder waar boek 1 is geëindigd en dat was midden in een avontuur. Dit boek biedt eerst de afronding van dat avontuur. De paarden van de vier Soul Riders verkeren in groot gevaar. John Sands en de drie generaals willen de paarden offeren om Garnok te bevrijden. Alex, Lisa, Anne en Linda zetten hun eigen levens op het spel om de paarden te redden. Hierbij gaan ze behoorlijk chaotisch te werk en maken ze geen gebruik van hun gebundelde krachten. Het grootste deel van het verhaal ontdekken ze dat ze het helemaal verkeerd hebben aangepakt door ieder afzonderlijk ten strijde te trekken. Gaandeweg ontdekken ze hun eigen krachten en zijn ze in staat hun bijzondere krachten te gebruiken om elkaar te hulp te schieten, maar het kwaad is erg machtig en wie kunnen ze precies vertrouwen?

Hoewel ik dacht dat boek twee alleen over het redden van de paarden zou gaan, had ik het goed mis.
De schrijver houdt er blijkbaar van om steeds op een cliffhanger te eindigen. Ook nu weer zet ze het volgend avontuur vast op en eindigt precies wanneer de spanning op gang komt.

Bekijk hier een inkijkexemplaar van het boek van het boek.

Te koop bij Bol.com: E-book is gratis in Kobo Plus

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

In dit boek krijgen alle vier de Soul Riders evenveel aandacht. De schrijver heeft dit beter uitgewerkt dan in boek 1. Dit boek biedt enkele spannende situaties. Je krijgt meer actie dan je in boek 1 hebt ervaren en dat is mooi. Aan de andere kant vind ik dat de schrijver heel veel in de herhaling valt. Je krijgt constant de woorden “samen zijn we sterker” en “het was een vergissing om ons zo op te splitsen” te lezen.
Deze serie is tot nu toe wel leuk voor kinderen en geeft een mooie combinatie van paarden, avontuur en magie. Kinderen die het spel Star Stable spelen krijgen gelijk een ander beeld erbij door dit verhaal.
Er komen ook enkele onderwerpen aan bod in het verhaal, zoals:

  • Woorden van pestkoppen je niet laten raken. Door ze uit je hart te houden doen ze geen (of minder) pijn.
  • Kinderen die te veel verantwoordelijkheid dragen, omdat hun ouders te kort schieten en keer op keer op het kind leunen.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer leuke boeken voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Soul riders – De legende ontwaakt van Helena Dahlgren, Soul riders serie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *