Italië voor altijd

Titel: Italië voor altijd
Engelse titel: To Italy, with Love
Genre: Feelgood, roman
Schrijver: Nicky Pellegrino
Verteller: 
Cystine Carreon
Engelse verteller: Jane McDowell
Duur van het boek: 
10 uur 26 minuten
Duur van het Engelse boek: 10 uur 47 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Italië voor altijd

Dit verhaal gaat over twee vrouwen die het leven over een andere boeg gooien.
Sarah-Jane is een jonge vrouw en nu haar hart is gebroken en ze op een wel zeer akelige wijze is gedumpt, besluit ze Italië te gaan verkennen. Ze koopt een leuke auto, neemt haar hond mee en gaat op avontuur. Bij het bergdorpje Montenello aangekomen begeeft haar auto het ineens en zit ze vast.
In Montenello woont Assunta, een wat oudere vrouw die al haar hele leven in Montenello woont. Ze is nooit getrouwd en heeft geen kinderen, maar ze is zeker niet ongelukkig. Ze werkt iedere dag in haar eethuis, waar ze iedere dag voor haar medebewoners kookt.
De laatste jaren wordt het werk steeds zwaarder voor haar en ze is dan ook zeer blij met de hulp van de nieuwe Engelse dame die voorlopig in Montenello verblijft.
Dit verhaal gaat over eenzaamheid voelen en het vinden van vriendschap en (her)ontdekken van je familiebanden. Natuurlijk speelt de liefde ook een rol, maar ik vind het verhaal vooral gaan over kritisch naar je leven kijken, een eigen plek voor jezelf vinden en een eigen manier van leven kiezen. Het gaat ook over het loslaten van je vertrouwde patronen en van nieuwe dingen in het leven genieten. En dit krijgen we allemaal aangeboden in een andere cultuur waar het leven op een rustiger tempo wordt geleefd.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard. Ik moest in het begin wel even wennen aan de stem van deze verteller. Vooral in het begin rekt ze bepaalde klanken uit tijdens het vertellen. Op het laatst in het verhaal spreekt ze woorden en zelfs namen verkeerd uit.

Mijn mening

Dit is een gezellig zomers verhaal, waarin de liefde voor het koken een heerlijk plekje krijgt. Je krijgt een idee van hoe mooi het leven in Italië zou kunnen zijn en je waant je er zelfs bijna thuis. Verder komt ook de liefde voor een hond als huisdier en vertrouwde kameraad mooi aan bod in het verhaal.
Het verhaal is luchtig, zonder veel poespas en natuurlijk voorspelbaar, maar is wel fijn als zomers verhaal.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer feel-good boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands. Luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • Ebook NL: Luisterboek in het Nederlands.
  • Bookbeat NL: Luisterboek in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands.
Recensie Italië voor altijd van Nicky Pellegrino

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *