De gunst

Titel: De gunst
Engelse titel: The favor
Genre: Misdaad
Schrijver: Nicci French
Verteller: 
Carly Wijs
Duur van het boek: 
10 uur 29 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van De gunst

Dit verhaal is een misdaad mysterie, een who dunnit verhaal, over het verlenen van een gunst aan een oude liefde.
Jude staat op het punt haar leven helemaal perfect te maken. Ze werkt als dokter in het ziekenhuis en binnenkort gaat ze trouwen en gaat ze samen met haar kersverse man een huis kopen. Dan stapt haar jeugdliefde haar leven binnen en vraagt haar om een mysterieuze gunst: Hij wil dat ze zaterdag naar een huisje in de bossen gaat waar ze op hem moet wachten. Ze haalt hem daar ’s avonds op van het station en daar zal hij haar vertellen wat de gunst inhoudt. Ze overnachten daar (ieder apart in een eigen bed) en zondag gaat ze weer naar huis en kan ze “ja” of “nee” als antwoord op zijn verzoek geven, maar ze mag niemand hierover vertellen. Niemand mag weten waar ze heen gaat en dat hij een gunst van haar wil.
Dit plan loopt behoorlijk in de soep, wanneer Liam, haar jeugdliefde, die zaterdag vermoord wordt en de politie in haar leven stapt om vervolgens haar niet meer met rust te willen laten. Kan ze dit nog verborgen houden voor haar verloofde? Wat was Liam van plan en welk aandeel speelt zij nu in dit geheel?
We komen samen met Jude in een wespennest vol met huisgenoten die allemaal even vreemd zijn en één van hen zou zelfs de moordenaar kunnen zijn, maar wie?
Het verhaal gaat over het zoeken naar de moordenaar. Jude laat dit helemaal over aan de politie, maar door Liams daden raakt ze intens betrokken bij zijn vreemde leven. Hoezeer ze ook haar best doet om weer terug te keren naar haar eigen leven, het lijkt alsof ze in drijfzand terecht is gekomen en ze wordt almaar dieper en dieper zijn wereld in gezogen.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Ik had mijn twijfels toen ik met het verhaal begon: een vrouw die ingaat op het verzoek om een nacht door te brengen in een huisje in het bos, zonder dat ze iemand mag vertellen waar ze heen gaat en met wie ze het heeft afgesproken? Je weet dat er hoe dan ook iets niet pluis is aan dit verzoek en geen enkele zelf respecterende vrouw zou hierop in gaan. Het verhaal begon daarmee te ongeloofwaardig voor mij, maar gaandeweg begon ik deze vrouw te begrijpen en snapte ik heel goed, waarom ze geen nee kon zeggen tegen deze man. Het verhaal wordt steeds beter en voelt aan alsof Jude net als Alice in Wonderland “down the rabbit hole” gaat. De schrijver heeft aardig wat wendingen die het ontdekken waard zijn. De moordenaar is wel behoorlijk voorspelbaar evenals het plot aan het einde. Toch eindigt het boek wel sterk. Helemaal op het laatst heeft de schrijver nog een logisch extraatje achter de hand gehouden.
Als minpunt wil ik wel aangeven hoe irritant het is om constant te moeten horen: “Gaat het?” Wat denk je zelf wanneer er iemand is vermoord?

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer misdaad boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback en hardcover in het Nederlands. Luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • Ebook NL: Luisterboek in het Nederlands.
  • Bookbeat NL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
Recensie De gunst van Nicci French.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *