Fallen

Titel: Fallen
Genre: Young Adult, urban fantasy, romance novel,
Schrijver: Lauren Kate
Verteller: 
Justine Eyre
Duur van het boek: 
10 uur 56 minuten
Alle boeken van deze Fallen serie:

  • Fallen – Fallen
  • Kwelling – Torment
  • Passie – Passion
  • boek 3.5 Fallen in Love
  • Extase – Rapture
  • Schuld – Unforgiven

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Fallen

Dit is het begin van een Young Adult romance serie in een urban fantasy setting over een liefde die voorbij de dood reikt. Het is een verhaal over engelen en andere wezens.
Lucy Price begint haar eerste schooldag op een speciale school voor moeilijke kinderen. Ze zit hier voorlopig vast en mag maar één keer per week één telefoontje plegen.
Al op haar eerste dag merkt ze wie haar vrienden en vijanden zullen zijn en ze ontmoet Daniël Grigori. Ze weet niet waarom, maar hij voelt heel bekend. Ze wil graag bij hem zijn en zich veilig voelen in zijn armen. Ze is naar deze school gestuurd omdat ze haar hele leven donkere, dreigende schaduwen ziet en de schaduwen hebben laatst toegeslagen.  
Daniël Grigori moet niets van Lucy hebben en hij is dan ook altijd behoorlijk onaardig tegen haar. Eén van de andere nieuwe bewoners daarentegen, de zeer charismatische Cam, toont juist veel belangstelling voor Lucy. Dit verhaal gaat grotendeels over Lucy’s romantische gevoelens voor deze twee jongens.
Wat zij niet weet is dat Daniël Grigori een groot geheim heeft. Het verhaal begint dan ook met zijn geheim. Hij en Lucy zijn altijd verliefd op elkaar en ze ontmoeten elkaar iedere keer weer, maar zodra hun liefde weer aanwakkert loopt het altijd op dezelfde wijze af: zij sterft!
Er is een film van boek 1 van deze serie. Bekijk de trailer van de film hieronder.

Te koop bij Bol.com.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een aardig begin van deze serie. Het is echt leuk als Young Adult romance verhaal en het verhaal is dan ook zeer luchtig (er zit verder geen diepgang in het verhaal).
We beleven het verhaal vanuit Lucy Price en hoewel ze denkt dat alles redelijk “normaal” is ontdekken we later dat deze serie over engelen, andere wezens en meer gaat.
Het is wel een verhaal die langzaam op gang komt.
De sfeer van het verhaal is vooral mysterieus. Het doet me een beetje aan Twilight denken, maar ik vind Twilight veel beter en heeft ook meer diepgang dan dit verhaal.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Young Adult boeken of urban fantasy boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *