Koud als sneeuw

Titel: Koud als sneeuw
Engelse titel: The Evil Queen
Genre: Fantasy romance, enemy-to-lovers
Schrijver: Gena Showalter
Verteller: Caitlin Kelly
Duur van het boek: 20 uur 30 minuten 
Alle luisterboeken uit deze The Forest of Good and Evil serie:

  • The Evil Queen
  • The Glass Queen

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Koud als sneeuw

Dit is een bijzonder fantasy verhaal voor Young Adults over het sprookje van Sneeuwwitje, maar dan met een twist. In de wereld van Enchantia geldt er een wet die grote gevolgen heeft voor vrouwen. Binnen één jaar na het huwelijk moet de vrouw een kind ter wereld brengen. Als ze dat niet doet, mag de man haar ter dood laten brengen. Vijf vrouwen hebben samen een plan gesmeden om zichzelf te verzekeren van een kind om zo het eerste jaar te overleven. Met de hulp van een heks en een orakel hebben ze appels gestolen van een speciale boom. Hiermee start het sprookje van Sneeuwwitje. Bij de geboorte van de appelbabies heeft het orakel voorspeld dat deze babies het sprookje van Sneeuwwitje zullen uitspelen.
Het verhaal begint met de gemene koningin die Sneeuwwitje en al haar vrienden wil doden. Ze probeert Prins Charming te overtuigen voor haar te kiezen en haar Sneeuwwitje te laten doden. Prins Charming probeert haar te overtuigen dit niet te doen. Ze gooit hierdoor zichzelf in de verdoemenis. Hij houdt van haar en zal met haar mee gaan, maar hij zal haar beletten om Sneeuwwitje en de anderen te doden. Maar hier trapt de gemene koningin niet in. Of hij kiest haar kant of hij zal het lot van de anderen moeten delen, maar zij zal nooit meer mededogen voor haar vijanden opbrengen. Het eindigt allemaal hier en nu!
Dan gaan we terug in tijd. We beginnen bij de 17 jarige Everly Morrow. Ze is samen met haar zus in de gewone wereld opgegroeid. Hun moeder heeft in haar eentje haar twee dochters groot gebracht. Beide meisjes zijn erg bijzonder. Haar dochter Hayley is zeer geliefd. Iedereen vindt haar ontzettend aardig en is erg zorgzaam voor haar. Ze wordt altijd omringd door dieren en ze kan met de dieren praten. Dit verhaal gaat over haar tweelingzus Everly. Iedereen is bang voor Everly en niemand vindt haar aardig. Ze snauwen nare dingen tegen haar. Everly’s moeder prent haar keer op keer in dat ze “goed” moet zijn en geen geweld mag plegen en geen wraak mag nemen op de kinderen die akelig tegen haar doen. Maar hoe hard Everly ook haar best doet, afwijzing is de enige reactie die ze voor haar moeite krijgt. Gelukkig heeft ze het lieve meisje in haar spiegel. Altijd wanneer ze in de spiegel kijkt ziet ze het mooiste meisje dat er bestaat en zij is altijd goed voor anderen…..
Dan komt de dag dat de twee meisjes ontdekken dat ze niet afkomstig zijn van de aarde, maar van Enchantia en dat ze twee van de speciale appelbabies zijn. Het is tijd om weer terug te keren naar hun thuis. Everly ontdekt dat het voor haar niet zozeer uitmaakt waar ze is, want iedereen ziet alleen maar het slechtste in haar. Terwijl de personages hun best doen om te ontdekken wie van hen Sneeuwwitje, de jager, de zeven beschermers, enzovoorts zijn, weten ze allemaal heel zeker wie de gemene koningin is en ze schakelen haar liever zo snel mogelijk uit. Everly op haar beurt kan het niet meer verdragen. Ze heeft niemand kwaad gedaan en toch wordt ze nu al veroordeeld voor wat ze denken dat ze zal doen? Kwaad is niet altijd kwaad geboren, soms is het zo geworden door toedoen van anderen…..

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com: E-book is gratis voor abonnees in Kobo Plus

Verteller

Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Leuk verhaal. Het is erg origineel hoe de insteek van Sneeuwwitje als profetie de verhaallijn vormt in deze fantasy wereld. De personages in het verhaal doen hun best om te ontdekken wie Sneeuwwitje is en wie de boze heks is. Als lezer ben je ook erop gebeten om met ze mee te denken en te ontdekken wie welke rol in het sprookje inneemt. Everly heeft zich al erbij neergelegd dat zij de gemene koningin als rol heeft gekregen bij haar geboorte. Mensen verafschuwen haar en zijn bang voor haar. Ze heeft magische krachten die als vreselijk en misdadig worden gezien. De vooroordelen zijn zo groot dat niemand bereid is haar het voordeel van de twijfel te geven. Het maakt helemaal niet uit dat ze zich goed gedraagt en het juiste probeert te doen. 
Everly is een leuke personage. Ze is heerlijk zelfverzekerd. Hoewel ze graag aardig gevonden wil worden ziet ze de afwijzingen meer als het gemis van de ander. Hun afwijzing zegt meer iets over hen dan over haar. Ze incasseert iedere klap en komt sterker terug. 

Dit is een romantisch verhaal. Everly en prins Charming zijn erg aangetrokken tot elkaar, maar hij is niet voor haar voorbestemd. Het is een enemy-to-lovers verhaal. 
Het is wel fijn dat het verhaal “sterke vrouwen” promoot. Everly weigert zichzelf te verlagen voor een ander en probeert koste wat kost haar zelfwaarde vast te houden. Ze weigert haar liefde te schenken aan iemand die het niet waard is, zelfs als ze behoefte heeft aan twee armen om haar heen. De persoon die aan die armen vast zit moet het wel verdienen om haar te mogen vasthouden. 

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Young Adult romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *