Mogadishu of the Dead

Titel: Arisen: Fortress Britain
Schrijver: Michael Stephen Fuchs
Verteller: 
R.C. Bray
Duur van het boek:
4 uur 15 minuten
Alle boeken van deze Arisen serie:

 • Genesis: Arisen, boek 0.5
 • Fortress Britain
 • Mogadishu of the Dead
 • Three Parts Dead
 • Maximum Violence
 • Exodus
 • The Horizon
 • Death of Empires
 • Empire of the Dead
 • Nemesis, boek 8.5
 • Cataclysm
 • The Flood
 • Deathmatch
 • Carnage
 • The Siege
 • Endgame
 • Fickisms: The Complete Wit & Wisdom of Master Gunnery Sergeant Fick, boek 14.5
 • Odyssey: los verhaal
 • Last Stand: los verhaal

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie. Dit boek is beschikbaar in de Audible Plus categorie en heb ik gratis geluisterd dankzij mijn abonnement.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Arisen: Mogadishu of the Dead

Dit boek is deel 2 van een actie serie over een zombieserie. De wereld zoals wij die kennen bestaat niet meer. Voordat de mensheid door had wat er precies aan de hand was, liepen er al meer doden dan levenden rond op aarde.
Dit verhaal gaat vooral om de missie om een vaccin te zoeken. De kans is groot dat één van de onderzoekers in de VS een vaccin of geneesmiddel heeft ontwikkeld. Alpha team moet hiernaar op zoek gaan. Ze gaan ervanuit dat de steden vol met de doden zullen zijn, dus dit lijkt meer op een zelfmoordmissie. Het is dan ook vooral zaak om de gegevens zo snel mogelijk door te geven, want de kans dat Alpha team dit er levend vanaf brengt is bijna 0%. Naast dit verhaal ontdekken we hoe zwaar het steeds maar moeten overleven kan zijn op de geestelijke gesteldheid van mensen. Mensen kunnen doordraaien van steeds maar zitten kijken naar hetzelfde probleem en kunnen dan zelfs heel veel andere mensen met hun waanideeën aansteken. Verder laat het verhaal zien dat broederschap soms het einde van een vesting kan zijn. Het is makkelijk om een vijand te zien in de zombies. Daar vecht je dan tegen of je gaat ze uit de weg, maar het is veel moeilijker om een bedreiging te zien in je eigen mensen, je eigen broeders. De risico’s die je dan neemt kunnen hele grote gevolgen hebben….

Verteller

De verteller doet het prima. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Goed verhaal en lekker spannend, maar toch besluit ik om niet verder te gaan met deze serie. Ten eerste vind ik het heel vervelend dat de schrijver het boek steeds middenin een verhaal eindigt. Ik zit dan lekker in het verhaal, dan wordt het net enorm spannend en …. The end! Dat maakt vooral dat ik geen zin heb om door te gaan. Verder vind ik het verwarrend dat er steeds zoveel personages zijn met hun eigen verhaal. Ik vind het prettiger om één verhaallijn te volgen. In dit boek volgen we wat er gebeurt op het schip, hoe de missie verloopt, de gebeurtenissen in een fort en hoe zit dat nu met de vluchtelingen uit boek 1? Dit is te verdeeld voor mijn smaak. Wel jammer, want verder vond ik het best een aardig verhaal.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer boeken over zombies en andere apocalypsverhalen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *